tisdag 17 maj 2016

tvångstankar och träningsglädje

En hel del av min träningsglädje ligger i variation. Även om jag kanske inte tränar särskilt variationsrikt (jag tar mina dagliga PW:s, kör min träningsapp och tränar cardio och styrka i gymmet med ungefär samma upplägg varje gång) kan jag ändå välja vilken väg jag går eller vilket fokusområde jag ägnar mig åt i styrkehörnan på gymmet.

En stor del av träningsglädjen ligger också i att totalt kunna släppa alla tankar, eventuell stress och sedan känna alla endorfiner rusa genom kroppen. Att få go'härlig träningsvärk, bättre sömn och en more fit kropp är också något som driver mig och ger träningsglädje och engagemang.

Men variationen ...


Ack så viktig. De flesta av mina PW:s är förlagda till- och från jobbet och det är främst från jobbet som variationen kan ske. Här är jag naturligtvis lite låst till start-mål men det finns ändå en rad olika vägar att välja mellan, alla på en höft så där lika långa. Jag väljer helt enkelt utifrån humör, om jag har sällskap hem av Chris, ska vägen förbi träningshallen eller om jag behöver stödhandla något på Ica ...

Men till jobbet är jag en obotlig vanemänniska. Även om jag är morgonmänniska går jag hemifrån så tidigt att jag inte är riktigt vaken än och helst vill jag kunna lägga stegen exakt på samma punkt som dagen innan. Jag går på alla K- och V-brunnar jag kan hitta (jag vet, stört beteende a la tvångstankar, men så är vi nog lite till mans ... tror jag) men även andra markeringar i vägen. Så till den milda grad en vanemänniska där allt går på rutin och erfarenhet och härom morgonen var jag bokstavligen nära att gå rakt in i en skylt med 

Gående hänvisas till andra sidan


och för en stund rubbades allt i min värld, haha. Jag var nästan framme vid jobbet och fick göra en lov runt vägarbetet utanför ...

2 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Jag är precis tvärt om. Tar stora kliv, alternativt omvägar runt brunnslock och galler och sånt i gatan. Lite stört det med... :-)

znogge sa...

Ha ha, lite får man skratta åt det men samtidigt så kan det vara bra att få vissa cirklar rubbade ;-)

Kram