lördag 21 maj 2016

podcasts, ljudböcker och snöbollar

Det finns bara en nackdel med att gå upp 04:30 eller 05:30 på vardagarna för att jobba arla och sedan sluta tidigt. En enda. Och det är att jag, som annars inte heller är en kvällsmänniska, såklart blir ännu tröttare. På vardagarna ser jag det inte som ett jätteproblem att jag lägger mig tidigt men när fredagskvällen kommer är det lite surt att förvandlas till en trött trasa.

Vi beslöt oss att hoppa över vår inplanerade lunchdejt utan tog oss direkt till gymmet och inledde därmed helgen med fredagsfys (den bästa inledningen på helgen). Anledning till den skippade lunchen var att vi skulle till stallet och träffa Snöbollen lite senare och ville ligga i fas rent tidsmässigt ...


Gällande mina favoritpodcasts ligger jag inte i fas ... eller det beror förstås på hur man ser det. För jag har precis lyssnat klart på de senaste avsnitten ur Träningspodden och Wahlgren&Wistam ... på gymmet fick jag panik och tryckte igång Lärarpodden som värsta arbetsnarkomanen. Intressanta samtal förvisso, men jag vet att det är en balansgång. Jag skulle lätt kunna jobba även (mer) på min fritid så Lärarpodden kommer jag inte att återgå till ... tror jag.

I stället laddade jag ner appen Elib för att kunna låna ljudböcker via mitt bibliotek. Jag har funderat på att prenumerera på typ Storytel men jag anser inte att det är värt att lägga den summan varje månad. Inte i dagsläget i alla fall. Utbudet på biblioteket är inte jättestort, så framtiden får väl utvisa hur jag känner då.

Tips på bra podcasts tas tacksamt emot. Vad lyssnar du på?


Och så var det ju det där med stallet och dejten med Snöbollen. Som vi trots påminnelse på telefonen (underligt nog larmade den aldrig) glömde bort och besvikelsen som sköljde över mig var stor a la PMS och resten av kvällen var lite lipig. Jag tänkte på Snöbollen som stod där själv i sin box och ... Ja, för hans det ordnade det sig, men det var ju så snopet alltihop. Du som älskar hästar förstår ju att man inte tackar nej till en chans att få umgås med dem. Men så är det ju. Med PMS-känslor ... Nu var det ju min besvikelse kopplat till att göra Engla besviken för att vi hade glömt hennes lektion. Hon tog det dock lugnare än jag. Mycket lugnare! I stället blir det stallet på söndag, i vanlig ordning, och en ny chans nästa fredag. Har lagt in minst fyra påminnelser i telefonen ang. det och hoppas att någon av dem larmar!