onsdag 25 maj 2016

min alldeles egna klass

Efter dagens lektioner och möte har jag mellanlandat hemma för att tanka energi och fräschör innan jag strax ska bege mig tillbaka till skolan. Idag är jag spänd, nervös och förväntansfull. Jag ska nämligen välkomna min alldeles nya klass och elevernas föräldrar. I takt med att kollegor (mer erfarna) har och kommer att sluta, vilar nu huvudansvaret på mina färska läraraxlar och det känns stort, roligt, spännande, utmanande ...

Faktum är att inte bara klassen är helt ny för mig till kommande läsår. Även min närmsta kollega kommer att vara alldeles nyanställd (och förutom anställningsintervjun blir det här första gången jag träffar henne). Ja, faktiskt känns hela kommande organisations lilla arbetslag som nytt och ungt. Det är jag, som arbetat i ett år här på skolan och min nyanställda kollega som kommer att teama i förskoleklass. Och så har vi min kollega på fritids som arbetat två år på skolan och till henne kommer också en nyanställd kollega ... Men!, jag och mina båda kollegor som kommer arbeta på fritids i höst har alla tre arbetat tillsammans förr på en annan skola och är således före detta kollegor med varandra. Men här på skolan är allt nytt. Det kommer att bli bra och roligt.

Nu sätter vi ribban. Ett nytt läsår har börjat i och med kvällens föräldra/elevmöte. Min alldeles egna klass.