torsdag 12 maj 2016

bönpasta

Det glutenfria utbudet har de senaste åren expanderat på ett positivt sätt. Från att ha varit torftigt och ... tråkigt med dålig smak och konsistens har det utvecklats till ett utbud att botanisera i och finna favoriter bland. Pasta har länge varit något vi dragit oss för att köpa och tillaga (lchf blev räddningen ett tag då vi åt väldigt strikt efter den kostidén) men nu finns där riktigt bra alternativ även där. Liksom bland knäckebröd till exempel. Visserligen äter varken jag eller Chris särskilt mycket bröd eller pasta men ibland är det skönt att ha det som alternativ eller tilltugg.

Jag kan ibland bli så vansinnigt sugen på rostat bröd och marmelad till söndagsfrukosten på samma sätt som jag kan få cravings efter pastapesto.

den här pastan är helt glutenfri!!!

Och nu finns bönpastan!
Naturligt glutenfri och så god och mättande!!! Utropstecken, utropstecken ... och det känns som om jag äntligen äter pasta på ett nyttigt sätt. 

Dock - vill jag uppmärksamma, att det går att ta miste bland bönpastan i hyllorna i affären. De står bredvid varandra, alla paket och nu råkade vi köpa på oss bönpasta som vi (självfallet) trodde var helt fri från gluten. Men efter att ha ätit kunde vi konstatera att den även innehöll durumvete. Illa illa.

Det är så konstigt. Chris har celiaki men jag tål inte gluten även om jag inte har någon intolerans (?). Min kropp blir sjuk. Jag får ont i leder och muskler, känner mig svag och får inflammationer. Som ett brev på posten. Så trist att vi nu råkat få i oss gluten. Efter det här missödet kommer vi alltid att vara ytterst noga med att alltid kolla efter den här symbolen när vi handlar och så hoppas jag att giftet försvinner ut ur kroppen fortare än kvickt. Även om läkarna fortfarande gnuggar de grå är det i alla fall skönt att jag har funnit en kosthållning (inget gluten!) som fungerar för mig.