tisdag 5 april 2016

transportpromenad

I och med att påsklovet är slut träder jag också in i en ny era på arbetet. Jag har fått byta avdelning viket var både positivt och lite vemodigt. Positivt för att jag nu får min bas och kan se mig själv in i en framtid och i en kontext som skapar trygghet och sammanhang rent organisationsmässigt. Jätteskönt. Jag har också fått ett nytt schema som passar mig men framförallt passar min familj väldigt bra. Jag kommer hem tidigt på eftermiddagarna! Vemodigt för att jag lämnar en organisation som jag, tillsammans med mina kollegor, arbetat upp på ett bra sätt. Jag har trivts bra och saknar mina elever (som jag förvisso träffar ute på rast och på lunchen i matsalen ...). Men, återigen positivt, för att jag går in i en ny klass med nya utmaningar som ger mig en kick.  

Mitt nya träningsupplägg, att jag transportpromenerar till och från jobbet, innebär nu med det nya schemat ett rent motivationstest. Ska jag klara det? Jag är förvisso morgonmänniska men ska jag gå till jobbet krävs det av mig att jag går upp 04:30 två dagar i veckan och 05:30 de tre övriga.


Jag tänker att de första en, två veckorna kommer att vara en inkörsport då jag får ställa om min mat och sovklocka lite grann. Jag får helt enkelt försöka komma ner i varv ännu lite tidigare om kvällarna (jag är ju som en bebis på kvällarna och vill gå och lägga mig tidigt, tidigt. Gärna nio. Men går jag upp 04:30 behöver jag gå och lägga mig redan strax efter åtta - jo det är sant!). Får jag till nattsömnen kommer det inte att vara några problem att vakna, gå till jobbet och hålla mig pigg hela dagen, med en eller annan eftermiddagsdipp som inte lite kaffe och promenaden hem kan råda bot på.Det är betydligt ljusare när jag går hem ifrån jobbet tidig eftermiddag. Det är så himla härligt. Och även om det var mörkt i morse var fåglarna redan vakna och sjöng högt i kör. Motionen, i runda slängar 9 kilometer inalles, den friska luften och fåglarna ... som jag visserligen dövade med träningspodden i lurarna får mig att känna mig pigg.

Jämför det med att sova en halvtimma längre och ta bilen till jobbet. Nej tack!


2 kommentarer:

znogge sa...

Om man bortser från den tidiga timman så tycker jag att det låter som utmärkt gratismotion! Tyvärr ligger inte min arbetsplats så bra till. Hoppas du ska trivas på din nya avdelning.

Kram

dianasdrömmar sa...

Duktig du är, har helt kommit av med mig med träningen då jag är sjuk sen 2 v tillbaka kram