fredag 22 april 2016

ortorexi, vitsippshav och förtydligande

Anpassningsbar

Jag har verkligen landat i- och kommit in i mina nya rutiner med att gå till och från jobbet samt att ha mina arbetstider förpassade till morgon, förmiddag och tidig eftermiddag. Passar mig som handsken men det var ändå någon form av startsträcka. Inte så att jag var tvungen att nöta in en ny vana. På så sätt är jag väldigt anpassningsbar. Jag kanske inte alltid jublar högt vid förändringar men jag anpassar mig väldigt smooth in i dem. För det mesta. I alla fall de förändringar som ger en positiv effekt så som tidiga morgnar och långa promenader. Nu kan jag nästan längta efter- och känna ett behov av att gå ännu mera

19 456 steg

Till och från samt jobbet kommer jag upp i runda slängar 13 000 steg. Helt okej! Men idag ökades stegen på rätt markant eftersom vi gick på "utflykt" med klassen. Härligt vårväder dessutom, så det har varit en himla härlig dag.


Härliga hav av vitsippor. Den allra bästa tiden på året är NU!

Ortorexi

Efter mitt förra inlägg fick jag en hel del frågor och kommentarer. Folk som vill mig väl, uppenbarligen, men som kanske inte tolkade hela mitt inlägg korrekt. Eller i alla fall utifrån hur jag vill att det ska tolkas - från min verklighet. Jag kommer att skriva ett inlägg som svar och utveckla mig vidare. Det är intressant ändå, det där med vikt, smalhetsideal, hälsa, kost, träning och den där hårfina gränsen mellan att träna och äta sunt eller att hamna i någon slags ortorexi. Och där, vill jag förtydliga, är jag inte. På långa vägar. 

Ett förtydligande kommer således ... men nu mina vänner är det fredag. Happy weekend.