tisdag 26 april 2016

en snögubbe om våren

När vinterns driva smälta ner och dö ... och återuppstå


Det är vår. Det är för sjutton gubbar snart maj och maj är sommarmånaden nummer ett, muttrade jag för mig själv som ett tyst mantra i morse klockan 05:10 när det var dags för mig att bege mig av till jobb.

Envis som få, det är lite av mitt signum.

Således valde jag att, över min tunna flanellblus dra på mig en fleecejacka och täckväst. Inga vantar. Ingen mössa. Nej, för det är vår. Vår.vår.vår. Vår!

Övertydlig? Nej, inte jag
Hemma var det nollgradigt och när jag kommit halvvägs till jobbet öppnade sig himlen och formligen kastade ur sig snöflingor i en sådan iskall iver att hela jag täcktes i vitt och jag kom fram till skolan som en snögubbe. Alltså hallååå! Jag svor en tyst ramsa. 

Men sen kom solen och allt tindrade. Sen att kopieringsapparaten skrek

papperskvadd


ungefär sjutton gånger och att jag fick jobba över nästan en timma. Det spelar liksom ingen roll. Och nu är jag hemma, riset står på kokning och det blandas rester i såsen. Mat som nästan lagar sig själv vilket är helt perfekt eftersom Chris (kocken) inte är hemma och kan hålla ställningen. Att han inte är hemma ... annars hade dagen slutat i perfekt.

6 kommentarer:

Bakom dörr nr. 11 sa...

Ja, visst tusan är det vår, även om det inte känns,
kanske får vi en varm och skön sommar istället.
Fin kväll
Kram Pia

znogge sa...

Ja, vilket aprilväder vi har! Kallt som sjutton och snart inne i man. Fast jag tycker nog att maj är den tredje vårmånaden...

Kram

Ama de casa sa...

Fy bövelen för snö så här års! Borde faktiskt vara förbjudet. På riktigt!

dianasdrömmar sa...

Ja du, vart tog våren vägen, typiskt aprilväder...kram

Browneyedgirl sa...

Ja det ska ju vara vår säger dom, ändå hade man sällskap av isbjörnar till jobbet ;) Men jag hoppas det vänder, finns hopp till valborg har jag hört. Kram och ha en fin dag :)

chenlina sa...

chenlina20160722
polo ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
coach outlet store online clearances
michael kors canada
cheap jordan shoes
michael kors handbags
adidas shoes
christian louboutin outlet
jeremy scott shoes
tod's shoes
coach outlet
michael kors handbags
fake watches
louis vuitton
jordan retro
true religion outlet
longchamp bags
ray ban sunglasses discount
louis vuitton
coach outlet online
jordan concords
gucci outlet
michael kors outlet
polo ralph lauren
ray ban sunglasses
toms shoes outlet online
supra shoes
cheap jordans
louis vuitton handbags
replica watches
cheap oakley sunglasses
burberry outlet
pandora outlet
hermes birkin bag
cheap toms
michael kors outlet
nike trainers uk
michael kors handbags
christian louboutin shoes
louis vuitton outlet
as