torsdag 7 april 2016

den inre hälsan

Är det verkligen bara EN arbetsdag kvar på denna vecka?! 

Wow. Miljöombytet (omorganisationen på min arbetsplats som gjorde att jag bytt klass så här mitt i terminen) måste fått mig helt ur balans rent tidsuppfattningsmässigt (haha, heter det så?!). Det har inte blivit någon gym- eller hemmaträning den här veckan so far vilket är pest lika mycket som det är träning för mig att sänka ambitionsnivån. Jag övar mig på det (i fler situationer) och behöver lära mig att klappa mig själv på axeln och se det som faktiskt blir av, även om det inte blir som jag skulle vilja ha det. I vissa lägen måste jag sänka min ambitionsnivå och fokusera på det som blivit bra, både i träningen och i mitt arbete. För den där inre hälsans skull.

Och jag lovar. Jag har blivit så mycket bättre på det.

jobba-hemifrån-kaffe

Jag klappar mig själv på axeln

för den träning som jag faktiskt ägnat mig åt i veckan - nämligen alla promenader till och från jobbet. I ur och skur. Och innan jag ens borde vara ordentligt vaken. Men det är uppfriskande! En tur och retur blir nästan milen och det borde ändå ses som en god prestation och en finfin vardagsmotion. Sedan att träningen inte blivit av ... äh, gymmet står kvar! 

Kanske blir det fredagsfys om Engla är pigg nog att lämnas utan mammi och pappi en stund. Eller så blir det all in till helgen. Den som lever får se.

Sen klappar jag mig även på axeln för en finfin prestation på jobbet.

Det flöt på bra idag och jag svävar på små rosa moln efter utförd lektion som på alla sätt (på grund av den unika situationen) gick över förväntan. Värt att fira! Därtill fick jag fint beröm av min nya kollega som tycker att jag är bra. Jag. Är. Bra. Osvenskt att vräka ur sig men så stärkande för den personliga utvecklingen och tilltron. Den inre hälsan är minst lika viktigt som att fokusera på den yttre hälsan - alltså hur jag tränar, äter och sover. 

Så mer boost av självkänslan!

Det är en stor fördel

att jobba tidigt och jag är så tacksam för mitt nya schema. Skoldagen är slut redan strax efter tolv och då har jag planeringar och möten några timmar (förutom måndagar som är min längsta dag. Då täcker jag upp på fritids på eftermiddagen och jobbar i barngrupp 9,5 timmar ... öh... nu ljög jag. Räkna bort 30 minuter för rast och 30 minuter för "ställtid"... nåja, barngrupp i 8,5 timmar är också utmattande, om än kul). Idag, när det behövdes VAB:as kunde jag plocka med mig jobbet hem och sköta det vid matsalsbordet samtidigt som Engla ligger och vilar i soffan. Chris kunde VAB:a större delen av dagen då jag hade lektion men var nu på eftermiddagen tvungen att gå på ett möte. Jag har sagt det förr men det är värt att upprepas, mitt nya schema är guld för familjen!

Även Chris har en "seger" att fira rent yrkesmässigt så i dag lever jag på rosa moln och den inre hälsan.

4 kommentarer:

znogge sa...

Så härligt det låter och rosa moln betyder verkligen mycket för välbefinnandet! Även insikten att fokusera på det som man gjort i stället för det som man inte gjort:D

Kram

Rund är också en form! sa...

Det är himla lätt det där, att GLÖMMA att klappa sig själv på axeln. Bra att du tänker på det.

Kram M

N sa...

Helt sjukt vad fort det går, redan fredag imorgon!

Browneyedgirl sa...

Det går fort :) Jag jobbar också på att vara snällare mot mig själv. Tänker extra på att inte låta negativa tankar förstöra. Dom stressar mer än man tror. Hoppas du får en fin dag, kramen