tisdag 8 mars 2016

träningsappar som jag använder

Även om jag har vilodagar eller kanske inte får till logistiken med att ta mig till gymmet (det här med vardagspussel med två heltidsarbetande föräldrar, tre barn som har läxor och aktiviteter samt alla vardagssysslor så som tvätt, middag och så vidare är inte alltid helt lätt att ro i hamn även om vi försöker få till vardagen så friktionsfri som möjligt) vill jag ändå få till lite lagom träning (vilodag) och hemmaträning (när logistiken inte går ihop).

Därför letar jag smarta träningsappar som kan hjälpa mig hålla fokus och ge mig smarta lösningar. I går laddade jag ner gratisappen - Noom Walk - en stegräknare som hjälper mig hålla koll på vardagsmotionen. Först och främst var jag nyfiken på hur mycket jag rör mig under en arbetsdag och - tada!!! Resultatet: imponerande 6306 steg - a la arbetstid. Inte illa.


Tar jag däremot "riktiga" promenader är det Endomondo-appen jag använder för att ha koll på sträckan, tiden och brända kalorier. Jag väger mig i princip aldrig. I stället går jag på form och känsla ... det går ju att mäta också men så nitisk är jag inte. Inte än. Men räkna brända kalorier är en slags tics jag har som jag tycker är kul. På löpbandet på gymmet trycker jag alltid på kaloriknappen till exempel.Och så har jag ju som bekant 7 minutes workout-appen som ger påminnelser varje dag. Appen laddade jag främst ner för att kunna köra pulshöjande träning hemma de dagar då jag av en eller annan anledning inte får till ett gym- eller simpass. 7 minuter med 12 övningar á 30 sekunder - och här kan man såklart välja själv hur många reps man vill köra. 7 minuter x 3 exempelvis ... eller om man nöjer sig med "bara" en omgång.

Påminnelsen är bra men känns ibland lite missvisande. Är jag till exempel på gymmet kör jag inte hemmaträning samma dag och då visar appen att jag inte tränat ... och det är lite stressande men en bagatell i sammanhanget.

Så här ser övningarna ut i 7 minutes workout-appen:


Vilka träningsappar använder du dig av?


3 kommentarer:

znogge sa...

Ingen tyvärr men yngsta fröken har varit med om att utveckla en så jag borde nog skärpa till mig ;-)

Kram

Mittgodastefinaste sa...

Smart! Jag har det så lyxigt att jag har yoga och pilates 5 minuters promenad hemifrån! Jag behöver verkligen den lättillgängligheten!

Kram Jenny

Ama de casa sa...

Jag använder en stegmätar-app. Den är dock ganska oförskämd och klämmer ofta ur sig ett "var mer aktiv"... ;-)