lördag 12 mars 2016

närvarande, här och nu

Ett sätt för mig att varva ner och på riktigt må bra inifrån och ut är att bege mig ut i skogen tillsammans, hela familjen. Vi kom i princip direkt från gymmet, jag och Chris och hoppade ur funktionskläderna till förmån för fleece och skalkläder, packade ner korv, chokladdryck och ved och tog svängen till en av våra favoritplatser - en knutpunkt för flertalet motionsslingor. Korta som långa och med närhet till vattnet. Såklart. 


Förutom flygplanen som passerar på låg höjd på väg mot landingbanan är här total tystnad och närvaro med skärmfri tid (man får ta upp telefonen för att fota) och vi är tillsammans och umgås. Annars är det mer regel än undantag att alla hänger över en skärm ... Hälsa för mig är inte enbart att sova tillräckligt mycket, att äta nyttigt och träna rätt utan det handlar definitivt också om den inre hälsan. Att få vara utomhus och att spendera tid tillsammans med nära och kära. Något av det absolut bästa jag gjort den senare tiden är att ta bort mitt konto från Facebook. Trots allt är det inte så lätt att styra ett beteende eller ett beroende bort från en skärm och även om jag skulle vilja säga att jag kan kontrollera min tid då jag hänger med näsan över telefonen är sanningen en annan. Trots att jag helt ärligt inte fick ut särskilt mycket av Facebook över huvud taget. Jag klickade ändå in där flera gånger varje dag och scrollade fram och tillbaka ... så ja, att ta bort kontot har gjort mig mer närvarande i nuet. 

Det är hälsa för mig.


Inga kommentarer: