lördag 5 mars 2016

mage, rumpa, lår

Det brukar alltid bli nåt fynd och nu har vi handlat EN! bok på rean. En träningsbok, något jag suktat efter ett tag. En bok med bra, lättöverskådliga övningar, enkla att köra hemma (och som inte kräver så mycket krusiduller men som ger bra resultat).

Vi hittade Annika Sjöö's bok Mage, rumpa, lår - träning som ger resultat. Jag känner inte Annika men har sett henne i Let's Dance och i olika träningsmagasin. Hon verkar vara en levnadsglad person med ett leende alltid nära till hands. Och genom hela boken ler hon! Jag blir glad av att se henne ... och det är kul att träna. 

Endorfinerna är som ett lyckorus genom kroppen 


men samtidigt kan jag inte låta bli att bli lite provocerad. På samma sätt som jag blir provocerad (men ta det lugnt, inte på något risky högt blodtryckskadligt sätt, bara lite lätt frustrerad) av alla stylade gymbilder på somliga bloggar eller instagram. Alltså hallå - jag ler inte när jag tränar. Jag frustar. Jag är svettig och ful. Högröd i ansiktet. Håret är inte lockat och aldrig utsläppt! (men okej, jag tränar ofta med smink). Det är grisigt att träna - och alldeles, alldeles underbart. Jag skulle vilja se fler såna bilder, grisiga bilder, i hälso- och tränigsbloggar! Okej?!

Det, tror jag, skulle göra att det skulle kännas mer äkta - som träning som faktiskt ger resultat - och tillslut skulle alla, frustande, högröda och fula känna sig snygga på gymmet - för att det är den bilden som målas upp. Det äkta.


Men tillbaka till boken.
Boken är fylld med bra övningar som jag tänker bygga på mina hemmaträningspass med men skulle man vilja göra övningarna på exempelvis gymmet finns det längst bak i boken småpics som är lätta att fota med mobilen - och så har man med sig övningarna varhelst man vill träna. Perfekt!

Nu kör vi! Idag är det fem reps x 3 som gäller i squats challenge så det börjar vi med ... och så kommer jag att addera 7 minutes workout och så några av leende Annikas övningar. Sen en vända till gymmet och ett cirkelpass. Det här blir kul.

Fler händelser idag: Indra spelar handbollsmatch på hemmaplan. Alltid kul att titta! Och ikväll kommer några vänner över på middag och andra chansen mello-mys.

5 kommentarer:

znogge sa...

Hemmaträning är verkligen ett bra komplement till gymmet om man inte kommer iväg. Jag borde nog satsa på det...

Kram

FREEDOMtravel sa...

Haha, ja nog är man ful när man tränar alltid!!! Vi brukar träna hemma framför TV:n men nu har vi haft någon slags seg influensa i tre veckor... Hoppas att vi kan komma igång snart igen!

Ama de casa sa...

Dom där endorfinerna har jag aldrig märkt av. Jag har en ganska bra gissning varför också... ;-)

Browneyedgirl sa...

Har hennes dvd filmer och jag älskar dom :) Super bra.
Hoppas du har en fin måndag, kramen

Rund är också en form! sa...

Japp, mer frustrande åt folket! :-)

Och mindre "mage, rumpa, lår"-tänk. Blir galen på att det är det enda som har fokus när det gäller träningsmedia, riktat till tjejer... :-P