måndag 1 februari 2016

trekking

Friluftsliv har alltid lockat mig. Jag trivs så bra i naturen med dess lugn. Det är som en stor varm famn att krypa in i. Tryggt på något vis. Under lärarutbildningen var det som allra roligast de gånger vi åkte iväg på hajk. Två nätter i tält och vindskydd. Göra upp eld Laga mat med himlen som tak och sedan gräva sin egen toalett ... För ett riktigt lyckat friluftsliv där trygghet står som ledord behövs bra utrustning och en erfaren ledare - det hade jag under studietiden. Riktigt erfarna lärare som stod för guidning i naturen. Jag tror att det är därför det så sällan blir av nu för tiden. Det där med hajk och friluftsliv. Avsaknaden av en erfaren guide. Har jag tältat nu har det varit på camping och det gills inte. Det är inte friluftsliv på riktigt. Dessutom trivs jag inte på camping. Ska jag tälta ska det vara i skogen vid en sjö.

Nu har vi precis bokat sommarens boende i Åhus. Vi ska tälta! Förvisso på camping - ja ... men det är nästan ett måste eftersom det handlar om handboll. Hela gänget samlas på campingen i Åhus och spelar beatch i några dagar. Men i hemlighet drömmer jag om trekking. Att få uppleva naturen helt primitivt och i ensamhet. Bara familjen och skogens alla djur.
Inga kommentarer: