torsdag 25 februari 2016

träningsfokus

Som bekant gillar jag listor. Frågor med svar som snabbt och överskådligt ger er, mina läsare, en bild av mig. Nu hittade jag en lista om träning hos Sara Ronne som driver bloggen Träningsglädje.

Den här träningen längtar jag efter just nu:
Den träningsform som jag gillar allra mest, nämligen cirkelträning där cardio blandas med styrka och hela kroppen får sig en genomkörare. Ett långt, härligt pass på gymmet!

... men det här står mig upp i halsen:
Ingen träningsform står mig upp i halsen just nu (jag är väl i en sådan fas) sedan jag äntligen känt sådan progression i armar och bröst att även den träningen blivit rolig. Men lite grann står jag kanske och stampar i gymmet, utan att komma vidare. Kanske behöver jag ta hjälp av en PT för ett upplägg som passar mig och verkligen ger den progression jag är ute efter.

Det här träningsplagget är min favorit just nu:
Jag som alltid klär mig svart "till vardags" föredrar att pigga till det med färgstarka kläder på gymmet. Som dessa tights från Gina Tricot. Får mig att tänka på våren och dit längtar jag ...
Det här skulle jag verkligen behöva träna mer:
Kondition - löpning. Jag vill verkligen lära mig att tycka om löpning. Jag är motiverad men tycker att det är tråkigt ... målet är att snöra på mig skorna, dra på mig träningskläder och ta en snabb promenad till jobbet och sedan jogga på hemvägen.

Det här känner jag mig stark i/på:
Motivation, pannben och planering. Rent kroppsligt känner jag mig också allt starkare men är fortfarande "nybörjade" i styrka.

Just nu stör jag mig på det här i träningsväg:
Jag stör mig på inplanerad träning som inte blir av ... av olika anledningar. Tack och lov sker inte det så ofta.

En träningstrend jag hoppas/tror kommer att gå över:
Jag veeet inte ... Jag är inte så up to date gällande träningstrender utan kör på med det jag själv tycker är kul. Något jag däremot skulle vilja åka på och som jag hoppas inte kommer att gå över är en renodlad tränings/hälsoresa. Tänk så inspirerande och kul.

Det här har jag en tendens att prioritera bort:
Hemmaträning - eftersom jag tycker att det är så otroligt tråkigt att träna ensam. Men eftersom det inte alltid, rent logistikmässigt, går att få till "en sväng" till gymmet behöver jag verkligen prioritera den här träningen också. Med hantlar, en medicinboll, yogamatta, träningsband och - sist, men inte minst - den egna kroppen kommer man långt.Jag står inte ut med:
Att inte träna. Vilodagar är något jag måste tvinga mig till.

Skulle jag bara få träna en sak i resten av mitt liv skulle det vara:
Cirkelpass! Utan tvekan.

Det allra tråkigaste med att träna är:
Jag tycker inte att det är tråkigt att träna. Suck, så präktig. Naturligtvis kan jag vara trött, irriterad, stressad och allt möjligt innan ett pass men väl på gymmet (å doften - hemma) är alla negativa känslor som bortblåsta och jag blir lugn, fokuserad, taggad ... och under/efter ett träningspass är det ju underbart. Alla endorfiner!

Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Köra en mer explosiv träning. Snabbare/fler vikter.
Och att faktiskt klappa mig själv på axeln efter en veckas målmedveten och välplanerad träning. Att vara stolt över mig själv!

3 kommentarer:

Ama de casa sa...

Den listan var inget för mig... ;-)

znogge sa...

Tycker det är viktigt och bra att du kör på det som är kul! A och O när det gäller träning tycker jag :D

Kram

Hemma på Sjuan sa...

Wow duktig du är med din träning, önskar jag var lika taggad... Kramis