lördag 20 februari 2016

sportlovsträning på nordic wellness

Vi har sportlov den här veckan - kul. Och välbehövligt. Ibland är det bara som om all kraft och energi dräneras. I onsdags när Chris och jag var på gymmet såg vi att det var gratisträning för barn över 11 år så igår tog vi oss dit tillsammans med Indra och körde ett riktigt långpass.

  • 30 minuter cardio på löpbandet.
  • 45 minuter gym och en hel kroppsgenomgång.

Tillslut var jag både yr i huvudet och mådde illa. Samma visa som i onsdags. Även om träningen går bra, jag presterar och kör med tyngre vikter med fler reps är min kropp inte helt i form. Allt sitter i pannbenet och lyckan i att få träna och känna endorfinerna flöda. Hade inte Chris sagt att det var dags att samla ihop oss hade jag, trots yrsel, kört på minst 20-30 minuter till ... Bara jag får upp mitt järnvärde lite (läs rejält) ska jag nog få tillbaka orken i hela kroppen.

Jag hoppas det.6 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Tycker det var klokt att han drog iväg er därifrån.
Och nej, allt sitter i pannbenet. Det är en sak att pressa sig om man "bara" känner att man får mjölksyra i en styrkeövning, eller att lungorna får den där "sprängas-känslan" när man kör kondition.
Men illamående och framför allt yrsel, är inget att leka med. Förutom järn-värdet, som du känner till - Hur äter du? Tänk på att du behöver äta mer när du tränar (jag hoppas att du redan tänker på det)?

Ta hand om dig och lyssna på kroppen vännen! Träning är jättebra, när man mår bra. Men inte pusha sig om den ger såna signaler.

Kramar! <3

Susanne sa...

Tassar in önskar dig en fortsatt trevlig lördag.

dianasdrömmar sa...

Man ska nog inte stressa och köra slut på sig...kramis

Ama de casa sa...

Tur att du har Chris med då, inte bra att träna under såna förhållanden tror jag. Och frågar du mig så är det nog inte bra att träna överhuvudtaget... ;-)

Ha en härlig söndag!

mitt liv som jag sa...

Härligt att träna och skoj att få med sig barnen!
Men låter inget vidare att bli yr och illamående vid träning, var rädd om dig nu!
Kram Jennifer

znogge sa...

Yrsel och illamående samt ett lågt järnvärde signalerar till mig att det nog inte bara sitter i pannbenet. Det är nog kroppens sätt att reagera på något som den inte orkar med eller är redo för. Var rädd om dig...

Kram