tisdag 2 februari 2016

lever jag ens?

I förra veckan var jag och tog nya prover eftersom min läkare ville se om jag har järn- eller B12-brist. Sagt och gjort. Jag steg glatt in i provtagningsrummet och kavlade upp ärmen för att blotta mina vener ... öh, not! Jag är stickrädd, speciellt eftersom jag är så svårstucken. Till sist hade jag i alla fall lyckats tappas på två rör och i går kom domen.


Om jag ser blek ut är det kanske för att jag är just det ... haha. Mitt järnvärde ligger på 3 när det ska ligga någonstans mellan 9-34 enligt min läkare. Mina järndepåer, alltså reserven, är låga de också. Jag ligger på 4 när man ska ligga mellan 10-130 ??? 

Lever jag ens?

Nu har jag i alla fall fått nya kompisar som ska hjälpa mig på fötter. En om dagen!


"Problemet" är att jag mår bra. Jag känner mig visserligen trött och urlakad mellan varven men inte värre än att jag klarar av vardagen så länge jag får chans till en stunds vila om dagen. Jag är pigg. Träningen går bra. Jag sover bra. Äter bra ... Kort sagt. Jag har haft järnbrist förr men då har jag känt mig trött. Den här gången, när värdena är sämre än någonsin förr, känner jag mig inte alls sjuk eller trött.

Efter idag kanske - eftersom jag jobbar 8-19 och sen sitter i möte ytterligare en timma. Men att bli trött efter en sådan dag är bara mänskligt. 

Tänk då vad pigg jag kommer att känna mig sedan jag knaprat järntabletterna ett tag ...
1 kommentar:

Ama de casa sa...

Bra att du har fått järntabletter nu då. Du kommer att bli piggare än pigg :-)