onsdag 10 februari 2016

älskade semlor

Så gott.
Igår satt jag i Krisgruppsmöte och då moffade jag årets första semla, passande nog på fettisdagen. Riktigt god glutenfri semla ... och i dag fick det bli en repris. Jag och mina kollegor gick till ett café under vår rast och där hade de (troligtvis) stans godaste glutenfria semla. Det vet vi ju, vi som äter glutenfritt, att det där är svårt. Att hitta något som är ett fullgott substitut till vanligt bakverk. Men idag satte jag alltså tänderna i en. Älskar semlor!

Ska testa att baka glutenfria semlor så snart jag hinner ...


Mitt under semlehetsen planerade jag in en välförtjänt och skön vilodag i går. Jag ignorerade till och med påminnelsen från appen 7 minutes workout men i dag körde jag ett dubbelpass varvat med några "egna" övningar. 

Hade jag inte varit så trött hade jag följt med Chris och Engla för att titta på handbollsmatch men nu blev det i stället att jag hamnade i soffan tillsammans med Liam som är lite halvkrasslig. Indra är iväg med kompisar.

Förresten.
Vad har du för bra tips mot torra hårtoppar/längder?
Jag kör med balsam vid varje dusch samt hårinpackning minst 3-4 gånger i veckan samt hårolja varje dag. Ändå är topparna/längderna torra och sköra så här års. Jag vet att det är dumt att tvätta håret varje dag men jag tränar så ofta och kommer inte ur den onda cirkeln med dagliga hårtvättar.

5 kommentarer:

znogge sa...

Jag tror att den dagliga hårtvätten ställer till det, speciellt vintertid. Jag tycker du verkar göra vad du kan och har inget direkt att tillföra, förutom då färre tvättar...

Kram

Ama de casa sa...

Jag är inte så förtjust i semlor, faktiskt. Frossar hellre på nåt med choklad :-)

Lina sa...

du kan testa att sätta i balsam först i topparna - sen låta d va kvar å ta i schampo i hårbotten endast! sen skölja å ta i inpackning. Sen är nog vädret sånt att man får vänja sig i att ha lite hårolja everyday ;)

Rund är också en form! sa...

Har inte provat själv (än) men har hört att kokosolja ska vara grymt till både hud och hår. (I rimliga mängder troligtvis). ;-)

Hannis sa...

Kokosolja använder jag till vinterhår.
Så galet bra.
Tar en liten klick, mindre än en halv tesked, gnuggar ut det i händerna och sen kramar jag in det i topparna.

Semla...jag har bara hunnit med en. Det ska jag åtgärda i helgen=))

Kram Hannis