tisdag 9 februari 2016

7 minutes workout

Så lätt det är.
I söndags kickade jag igång min nytankade träningsapp 7 minutes workout och körde ett pass innan promenaden. Det var riktigt pulshöjande och passet tog slut fortare än kvickt. Jag blev nästan förvånad. Galet skoj var den i alla fall och det där med "jag hinner inte träna" är bara bullshit, haha. Sju minuter över har allaalla. Övningarna är enkla att utföra hemma och det enda redskap du behöver förutom din egen kropp är en ... stol. Kroppen får en snabb och effektiv genomkörare som får igång flåset. Betyget efter så kort tids användning är fem av fem men samtidigt letar jag efter en träningsapp som är lite längre och erbjuder fler övningar. Det finns ju en uppsjö av appar så det är bara att botanisera.

Vildsvinsomelett och en latte grande mellan träningspassen


Sen blev det en timmes promenad tillsammans med en kompis under tiden som Engla tränade handboll. Vi konstaterade just, jag och min kompis, att det var ett helt perfekt sätt att umgås på. När tiden inte räcker till för vännerna kan man förena nytta med nöje. Alltså, ta med det sociala ut i spåret. Man tänker ju att en middag eller en kopp kaffe inte ska ta tid i anspråk, men det är trots allt svårt att få till. Visserligen äter vi alla och kaffe dricker de flesta men trots allt ... det är svårt. Men att ta en PW tillsammans är ju perfekt! Vi fick verkligen babblat av oss (svårare är det ju att umgås och prata på gymmet. Visst kan man träna tillsammans men träna och prata går ju inte).


Efter en snabb lunch var det dags för gymmet. Återigen fokuserade jag på armar och rygg. Här har jag verkligen gjort en progression och det känns så härligt. När jag började träna på gym för över ett år sedan nu, tyckte jag att det var förfärligt tråkigt att träna armar just för att jag inte hade någon styrka alls i dem. Men nu går övningarna riktigt bra och jag både ser och märker resultat vilket får mig ännu mer taggad. Nu är det underbart att träna hela kroppen. 

Här skulle söndagens träning varit slut, men så fick Engla en supertaggad häst som var speedad på för mycket havre. Det resulterade i att jag fick leda hästen och ägnade mig därmed åt nästan en timmes småjoggning i ridhuset. Heja!

I måndags femtio minuters simning och idag vila. Förutom en snabb genomkörare med 7 minutes workout ... Vad tränar du idag?2 kommentarer:

Mittgodastefinaste sa...

Ja men det är ju det bästa en PW med en kär vän och så hinner man avhandla stort och smått!

Kram jenny

znogge sa...

Det finns många bra träningsformer som kan bli en naturlig del av vardagen. Det gäller bara att komma till skott...

Kram