tisdag 26 januari 2016

tur och retur

Den här veckan har knappt börjat, ändå längtar jag som en besatt till helgen bara för att få lite andrum och tid att koppla av. Tro mig, jag tokdiggar mitt jobb, men det är intensivt 24/7 (eller i alla fall hela skoldagen från start till stopp).

Idag fick jag/vi i alla fall ihop det logistikmässigt med barnens träningar och kunde köra ett rejält pass på gymmet. Fokus idag; cardio och rygg/armar. Det var verkligen ett sånt där härligt pass, så som jag alltid önskar att det skulle vara. Då allt känns rätt, avkopplande, svettigt, slitigt och skönt! Med en bra pod i lurarna bara försvann jag in i mig själv och kopplade av allt annat. Så himla nice.


Nu, alldeles mör och varmgosig efter en dusch ska jag krypa upp i soffhörnet och läsa lite innan nattinatti. Jag håller just nu, efter att ha plöjt igenom Martina Haags Det är något som inte stämmer (så bra) på med Åsa Hellbergs Toscana tur och retur. Sträckläste hennes böcker om Sonja när jag och Chris var på Teneriffa. Ibland lite svåra att hänga med i ... ett rätt rörigt persongalleri med tvära kast, kan jag tycka, men det är bara att gilla läget och hänga med! Charmiga små böcker.

I morgon är min bästa dag på jobbet bortsett från fredag. I morgon jobbar jag bara mellan 8-12 i barngrupp och kör möten och planeringar resten av dagen. Skönt att vila huvudet lite från det där non stop 24/7 som jag nyss skrev om. Jag älskar mina elever men det är intensivt och andrum bortom barngrupp är så viktigt och energigivande. Dessutom bra, för att inte säga nödvändigt för en hållbar och bra verksamhet. Tyvärr inte realitet på alla arbetsplatser har jag fått erfara, jag som lämnat något sämre bakom mig.


Godnatt - och trevlig läsning.


2 kommentarer:

Hannis sa...

Jag trivs också på mitt jobb men jag längtar ihjäl mig efter fredagen då jag är ledig!
Det är något som inte stämmer har jag inte läst.
Kanske ska kolla in den, verkar bra.

Kram Hannis

Ama de casa sa...

"Det är något som inte stämmer" gillade jag också. Det var min premiärbok på läsplattan. Blev lite förvirrad när jag skulle ladda ned den bara. Trodde först att boktiteln var ett felmeddelande vid nedladdningen :-)