söndag 3 januari 2016

to do: 2016

Tre dagar in på nya året har 2016 gått helt i min linje (med lyckokänslor och bra träning alla dagar), fortsätt gärna så tack. Två dagar på rad har jag dessutom fått till tidig morgonträning, vilket i och för sig passar mig bra som är morgonpigg, men trots det sällan blir bra. Jag tycker att det är skönt när i alla fall en del av dagens träning blir gjord tidigt för då är jag igång och har dessutom så mycket av dagen kvar. Så första punkten på min lista blir just träning;

1. Få tid till träning ... eller snarare öka på den. Nu har vi tränat på gym i ett år och målet är att komma iväg på minst tre, gärna fyra gympass i veckan samt ett simpass utöver daglig motion med promenader. Det gäller förvisso att vara realistisk och inte bränna ut sig själv med prestationskrav, men jag mår så mentalt bra av mycket träning och skulle gärna "bo" på gymmet. Planerar jag bra hinner jag dit!

2. Renovera mera här hemma (och göra klart det sista i köket ... de där listerna som aldrig tycks komma på plats till exempel) och hitta en bättre lösning för några av rummen med hjälp av ommöblering och nya möbler.


3. Utvecklas och vara mer drivande på jobbet. Om jag känner att jag kan styra, ta mer ansvar och utveckla mig genom exempelvis kurser så blir jag en lycklig och högpresterande medarbetare. 

4. Unna mig mera. Göra saker för mig själv, fast inte på ett egoistiskt sätt utan för min egen så väl som andras trivsel. "Göra saker för mig själv" betyder inte per automatik att jag gör dem ensam, även om jag också stundtals mår bra av att vara helt för mig själv. Nej, att göra saker för mig själv betyder att jag gör saker jag trivs med och tycker är kul -  gärna tillsammans med andra. Samtidigt tror jag på att göra saker var och en för sig för att få egna referensramar, bli lycklig och få saker att sprudlande berätta om. Både för min man men också för mina barn och vänner. Jag tror att det är nyttigt för alla slags relationer och i förlängningen blir alla mer lyckliga. Så ut och gör mer saker - ensam och tillsammans med många andra.

5. Fler utekvällar. Fler biobesök. Fler middagar. Fler spontangrejer som att åka till Botaniska eller på en miniresa (Spa, hotellövernattning, konsert osv.). Saker utströsslade över året att se fram emot och glädjas åt helt enkelt.


6. Resa mer. I år planerar vi för Skottland där det väntar bröllop. Jag tänker mig att vi stannar i en vecka eller så och reser runt till olika platser jag hittills bara drömt om att få se. Ser så fram emot den resan eftersom jag länge nu velat se den Storbritanniska landsbygden.

Sen planerar jag och min bästa vän för USA med Washington och NY bland annat. En riktig tjejresa.

En ren bonus hade varit om familjen kommer iväg på ytterligare en resa till sol och värme till vintern. 

Att köra på så här kommer garanterat att ge ett bra år. Att ta hand om mig själv med saker som får mig och de som är i min närhet att må bra - det är mitt mål för året. 


9 kommentarer:

znogge sa...

Skottland kan det nog bli för vår del också! Verkar spännande som land :D Lagom långt dessutom!

Kram

Hemma på Sjuan sa...

Många bra punkter där. Hoppas kroppen din kommer må bättre detta året. Kram

Rund är också en form! sa...

Låter som roliga saker!
En sak som jag funderar på bara. Det är mycket "mera xxx, mera xxx och gärna mera xxx". Tänk på att 50 % + 50 % + 50 % inte funkar i längden.
Men du är klok, så det vet du säkert... :-)

Kram M <3

Ama de casa sa...

Låter som finfina planer :-)

Susanne sa...

Låter som en riktigt trevlig ToDo-lista

Bakom dörr nr. 11 sa...

Låter som bra planer :)
Önskar dig en bra start på veckan.
Kram Pia

Mittgodastefinaste sa...

En sån lista borde man kanske göra!

Kram Jenny

Hannis sa...

Bra med såna tankar och en sån lista.
Som man kan luta sig lite emot.

Kram Hannis

Lund Johanna sa...

Låter som trevliga löften tycker jag. Jag signar upp mig på 1,2 och 5 rakt av i alla fall. Har dock som litet smygmål att resa mindre i år. Det blev kanske lite i överkant förra året :)