söndag 31 januari 2016

billy

Jag är så glad över att vardagsrummet äntligen börjar ta form. Under veckorna varken hinner eller orkar jag ta tag i att flytta runt möbler och pryttlar och planen var att ta ett krafttag nu i helgen. Men då kom febern! Trots det gjorde jag och Chris ett litet ryck igår med att röja undan det mesta efter ommöbleringen och körde ett snabbstäd. Mitt i vardagsrummet står trots det fortfarande ett stort skåp som jag gillar lite för mycket för att vilja göra mig av med men ändå inte har någon vettig plats för. Dilemma! Tror det lutar åt att vi får möblera om i barnens rum lite och kanske lyckas vi klämma in skåpet där någonstans. Åh.

På golvet ligger också två vitrinskåp som vi hoppas få sålt av snarast ... men sen är det nog ordning här på torpet. Trivsel. Så A och O.


Det blev så bra med Billybokhyllorna (bordet ser gult ut i jämförelse men allt är av ek). När de kom på plats bakom matsalsbordet ser rummet nästan större ut än tidigare och de sväljer enormt mycket. Innan vi väljer att köpa luckor vill vi bo in oss i hyllorna lite så vi väljer förnuftigt. Just nu lutar det dock åt att det blir en pardörr, täckta nertill och med glasdörrar upptill. Resten får vara öppna hyllplan, men kanske hinner jag ångra mig en gång till innan dess ...


Allt blir så mycket mer överskådligt nu när böckerna fått plats i hyllor. Förut förvarade vi dem på ovanvåningen eller i vår walkincloss, men där ser man dem ju inte! Nu hittar jag älsklingsböcker som jag vill läsa om igen samt böcker jag inte hunnit läsa men glömt bort att jag hade.

Förkylningen och febern hänger envist kvar så nu ska jag ta ännu en stor latte och krypa upp i soffan och läsa. Läser just nu en så bra bok. Årets debutant 2011 faktiskt. Mer om den i ett annat inlägg.

3 kommentarer:

znogge sa...

Så skönt att det börjar bli ordning. Visst är det mycket trevligare att ha böckerna framme. Billy-bokhyllorna slukar enormt mycket och är dessutom prisvärda och bra.

Kram

Bakom dörr nr. 11 sa...

Roligt att göra om lite :)
Hoppas du piggar på dig fort.
Kram Pia

Min plats i solen sa...

Vad fint det blir och så skönt när saker och ting faller på plats. :) Ta nu hand om dig ordentligt och krya på dig.

Kram Lotta