onsdag 30 december 2015

årssammanfattning 2015

Nu närmar sig året sitt slut och det har blivit dags att göra en sammanställning av 2015 ...

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? 
Ja, det gjorde jag. Flera saker. En vecka på Teneriffa utan barnen bland annat. Så länge har vi aldrig varit ifrån varandra förr.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag bytte jobb vilket var livsavgörande för mig. Det var att ta mig från botten till toppen. I övrigt har större delen av hösten handlat om att genomdriva förändringar för att få till livet.Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Troligtvis inget speciellt. Jag lever alldeles för mycket här och nu för att lägga petitesser som datum på minnet.

Dog någon som stod dig nära?
Ja. En ung, alldeles för ung, före detta kollega till mig.

Vilka länder besökte du?
Som vanligt alldeles på tok för få. Spanien/Teneriffa.

Bästa köpet?
Det har jag som vanligt ingen koll på.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag fick jobbet jag sökte och därtill också en riktigt ordentligt bra lön. Att här få ta del i ett sammanhang och glädjen i att ha fått så många nya vänner bland mina kollegor. Det gör mig glad varje dag.Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
En inre frid och en ledstjärna.
Tid - jag vill ha mer tid att varva ner ensam och tillsammans med vänner - och jag vill ha mer tid till gymmet. Helst vill jag träna fem gånger i veckan, minst.
Studier och vidareutveckling saknar jag också, men det kommer. Förhoppningsvis redan nu i vår, men om inte annat vill jag utbilda mig till Speciallärare inom svenska så snart det bara är möjligt (man måste ha jobbat minst tre år innan man blir behörig att söka).

Vad önskar du att du gjort mer?
Landat i mig själv. Spenderat mer tid med familjen. Inrett mer. Rest mer. Gått ut med vänner mer, haft bekymmerslöst roligt. Och gymmat - jag har tränat bra men jag önskar att jag tränat ännu mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit så himla ledsen och förvirrad.

Favoritprogram på teve?
Så mycket bättre, Downton Abbey ... tittar inte så mycket på teve, i så fall mest Netflix och där har jag tittat på allt från Prison Brake och Orange is the new black till Under the dome och Californication (men där har jag också lagt av mig måste jag erkänna).

Bästa boken du läste i år?
I år har jag verkligen tagit mig tid att läsa och läsa mycket. Men jag minns faktiskt inte någon specifik bok som utmärker sig så där extra. Jag har läst mycket feelgood för att jag behövt gömma mig i romantik och lycka men jag har också läst en hel del självbiografiböcker, vilket jag också tycker om. Läser jag något bra brukar jag tipsa om det under etiketten; Lästips. Kolla där.Största musikaliska upptäckten?
Dia Psalma. Konstigt att jag aldrig hört talas om dem tidigare, speciellt med tanke på att jag umgicks mycket med punkare just de åren ... Deras musik är underbar och deras texter djupa, hemska och sorgliga. Men mitt däri får jag kraft och det är befriande att sitta och sjunga med där jag minns texten.

Vad är din största framgång på jobbet år 2015?
Jag har precis jobbat en termin på nya jobbet men tycker ändå att jag lyckats väl med att genomdriva förbättringar i min förskoleklass. Jag brinner för och satsar mycket på svenskan där jag arbetar med läsfixarna men också med återgivande texter/blogg eftersom just att skriva återgivande texter är ett av skolans mål. Alla klasser gör det här och i förskoleklass lär vi oss begreppen och grunderna genom att jag tillsammans med några elever i taget skriver i Unikum-bloggen. Jag har också startat upp och driver en "läsgrupp" för de elever som ligger i framkant och redan kan läsa och skriva. Vårt uppdrag är att låta alla elever ligga i sin proximala utvecklingszon ...

Största framgången på det privata planet?
Jag jobbar hela tiden med mig själv och mitt bagage och just att medvetandegöra för mig själv att jag verkligen behöver hjälp att bearbeta har varit ett stort steg för mig. Sen att jag inte riktigt är där än att jag vågar ta steget till bearbetning ... men snart är jag där. Tror jag. För min skull men också för mina allra närmastes skull. Det här måste jag göra - men jag måste också vara redo, helt redo, för att våga ta det steget.

Största misstaget?
När man letar är det lätt att tappa bort sig själv ... samtidigt skulle jag inte vilja säga att det är ett misstag. Snarare en lärdom. Jag kommer inte på ett enda misstag jag gjort.Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Faktiskt både och! Jag var/är både gladare och ledsnare i år än tidigare. Det känns som om bitarna långsamt håller på att falla på plats och om jag bara fortsätter att ta hand om mig själv och det som får mig att må bra samtidigt som jag fokuserar på att inte bli så manisk utan hela tiden också ha fokus på mina närmaste så att de mår bra ska jag nog snart vara i hamn. Jag vill nå en harmonisk balans.

Vad spenderade du mest pengar på?
Resan, bilen ...

Något du önskade dig och fick?
Nytt jobb. Älskar det.

Något du önskade dig och inte fick?
Inre frid och en ledstjärna.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Mådde dåligt i ärlighetens namn.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre stress och mer tid för familjen, mer tid på gymmet och i naturen, mer tid ute med mina vänner och mer tid för mig själv ...

Vad fick dig att må bra?
Mitt nya jobb och all tid på gymmet. Älskar't.Vem saknade du?
Mig själv faktiskt.

De bästa nya människorna du träffade?
Alla nya fina kollegor. Vi är verkligen som en familj ... goda vänner hela bunten, några både privat som på jobbet. Det betyder massor. Alla glada skratt, skämten, förtroligheten, samtalen ...

Mest stolt över?
Förutom barnen ... Mina drömmar och min drivkraft.

Högsta önskan just nu?
Medmänsklighet, frid och glädje. En lycklig, kärleksfull framtid helt enkelt.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Ta bättre hand om ... både mig själv och andra. Sen får vi se.

söndag 27 december 2015

work that booty

Igår blev det först ett härligt gympass och därefter en långpromenad - love it! och idag hade jag tänkt en repeat på det hela. Men ... så vaknade jag och det har kommit massvis med snö och mer är på väg ner från himlen. Jag vet ärligt talat inte längre om det är en så bra idé att smyga iväg till gymmet i det här vädret. Suck!

Men självklart kan jag inte hålla mig borta ifrån träning för det. Nej, tänkte i stället köra ett högintensivt hemmapass med kroppen som egen vikt (även om jag måste erkänna att jag tycker att hemmaträning är så fruktansvärt tråkigt. Inte alls så som gymmet där jag gärna skulle bo!). Men nu kör vi!


Planen är sedan att hela familjen ska bege sig ut i skogen för lite friskluft och korvgrillning senare under dagen. Det ska bli mysigt med lite tid tillsammans. Jag hyllar egentiden. Den är jättenyttig, självförverkligande och bildar det kit som håller oss samman, utan den vore jag låst och förlorad, men samtidigt kan man inte bara köra på utan måste såklart mötas i gemensamma aktiviteter ibland också. Vi är en familj och nu ska den här familjen ut och grilla korv! 

lördag 26 december 2015

trogen besökare

Det märks att det är jul. Allt fler checkar ut från gymmet och träning för att i stället checka in på julledighet. För mig är det precis tvärt om. Visst fyllde även jag min korg med både julgodis och skinka när jag handlade inför jul men sanningen är att jag mest äter av det kalla - ägg, grönsaker och fisk och av godis och sött tar jag knappt en tugga. Min kropp mår inte bra av det även om jag inte förbjuder mig till att "unna" mig lite. Men då ska det som sagt vara lite

Självklart tar även jag chansen att varva ner och ta det lugnt tillsammans med familjen nu i jul men jag lägger också extra krut på gymmet eftersom några dagars ledighet erbjuder just tid för det. Kropp och knopp mår inte bra av för mycket vila. 

Till en början, precis när man ska till att förändra eller börja, handlar träning mycket om inställning för att det ska bli av - men satsar man väl på träning så går det av bara farten sen. Det är sant att mycket vill ha ännu mer. Jag kommer definitivt hänga mycket på gymmet i jul och bara njuta av att det är nästintill folktomt. Efter nyår vet jag ju ... det fylls på av nyårslöften för att sedan efter någon månad åter mattas av till de trogna besökarna. 


Nu en latte och den obligatoriska äggröran innan jag drar iväg till gymmet. Jag hoppas på att vara helt ensam där. Jag, mina lurar med en härlig pod, några brända kalorier på gåbandet och sedan en massa vikter. Så skönt. 

fredag 25 december 2015

julafton

God fortsättning på julen! Nu på morgonen sitter jag tillsammans med Liam och Engla, jag med en latte och de med varsin byggsats lego, det bästa med juldagen tycker jag. Allt det kravlösa och massvis med tid att bara vara. Igår på julafton när vi kommit hem från stallet tog vi det också lugnt. Jag skrotade länge omkring i pyjamasbyxor och linne och la den sista handen vid julmaten innan vi svängde vägen förbi hundparken där Alvin fick springa av sig en stund. Men hjälp vad lerigt det var. Vi var definitivt inte klädda för lek med en busig hund. Dagen till ära hade jag slängt upp en röd rosett i håret, mer lik en väldig amaryllis och min fluffiga kjol - båda by Phia.Efter lek och bus och även lite bråk i hundparken åkte vi vidare hem till min syster där jag och min fina rosett matchade med den fina buketten som hängde över bordet i köket. Vi inledde med lite glöggmys för att sedan inse att det var dags att byta rum och bänka sig i tevesoffan.
För självklart tittade vi både på Kalle Anka och Karl Bertil Jonson, helt enligt tradition och såklart var det mest vi vuxna som var intresserade. Barnen "hade ju redan sett det där så många gånger innan", haha. Det var till och med så att vi fick "tvinga" några av dem att i alla fall se tomteverkstaden, men sedan var det spel vid datorer och annan lek som roade merparten av barnen. Några av dem satt dock hela timmen ... men det var jag och min syster som skrattade åt alla scener vi nu sett i över trettio år men som fortfarande är lika roliga (om inte roligare). 


 Efter den goda julmaten och paketöppning tittade vi också på början av Sunes Bilsemester men halkade sedan in på ännu en tradition i Tomten är far till alla barn. Barnen blev dock så trötta mitt i att vi åkte hem i nyhetspausen så slutet av filmen såg vi hemma. Det var en mycket fin och mysig julafton på alla sätt och vis. God fortsättning på julhelgen!


torsdag 24 december 2015

julaftons morgon

Det här måste helt klart ha varit den allra bästa starten på julafton (vilket jag verkligen har svårt att förstå att det faktiskt är) typ någonsin. Tidig uppstigning efter uppesittarkväll och så blev det kaffe och äggröra innan en tur till stallet där morgontrötta hästar stod och tuggade hö. Vi gjorde i ordning varsin och sen red vi nästan en hel timma innan stalltjänst tog vid. Jag red Mumrik, han med de håriga fossingarna nedan ... som jag aldrig ridit förr. En riktigt mysgosig häst. Nu är jag taggad att fortsätta rida lite då och då. Att ha en egen häst uppstallad hade helt klart varit en dröm som jag någon gång hoppas kan bli sann.

Jag och mina döttrar, Indra på Berra och Engla på Mira, samt Englas ridlärare.

Den obligatoriska nackbilden ... nackfetisch ... och tjejerna på varsina ponnyer.

Nu ska jag fixa lite julmat innan en tur till hundparken med Alvin och sedan ska vi åka vidare ner till min syster och fira jul där. Mysigt.

Önskar er alla en riktigt God Jul. Ta hand om dig.

Engla får en julpuss av Madame.

tomt på folk

Nu börjar jag äntligen att ligga i rätt fas igen med träningen. Mitt mål är att träna 4-5, helst 5, gånger i veckan just för att jag tycker att det är så roligt och så avkopplande skönt men också för att jag ska må bra mentalt. Äntligen, efter månader av inflammationer, har jag åter kommit igång på rätt sätt och det känns så himla härligt.

Idag var det riktigt skönt på gymmet eftersom det var nästintill folktomt. Perfekt! Då kan jag på riktigt gå in i mig själv och bara köra på utan tankar, bara prestation. Bästa, bästa. 

Nu kör vi på med LillJulafton och bunkrar upp med ett julbord bestående av mesta delen fisk, viltkött med vildsvin, ägg och grönsaker. Inga konstigheter. 


onsdag 23 december 2015

dan före dopparedan

Snart smäller det. Vilket känns konstigt. Jag är fortfarande inte i fas och inatt drömde jag att julen var över (äntligen) och att den hade gått mig obemärkt förbi. Trots det var jag glad. Väldigt glad och det är ungefär så jag känner i år. Jag kommer inte att fatta att det är jul ens när julafton kommer.

För att komma lite lite i julstämning eller i alla fall ge det ett försök åkte vi till Jul på Liseberg. Det trista var att det verkligen ösregnade större delen av tiden vi gick runt i nöjesparken men trots det ... med rätt kläder ... var det en mysig stund och julkänslorna infann sig en smula i alla fall (med lite god vilja). Parken var vackert pyntad med låtsassnö bland annat så lite vitt fick vi njuta av. Handlade med oss marsipan och ett hopplock julkött (vildsvin mest) med oss hem.
Nu efter frukost väntar gymmet, det ska fixas med det sista pyntet, lite småstädning, julgodis ska bakas och alla julklappar ska slås in. Ikväll är det uppesittarkväll och i morgon väntar stalltjänst och ridning. Det kommer att bli perfekt. it's times like these you learn to live again

Gårdagen var så tung och sorglig men samtidigt så vacker och en dag fylld av tankar, vänskap och en hel del skratt. Känslor är konstiga, speciellt när de varvas och blandas så tätt inpå. Dagen gjorde mig så, så trött, precis så som sker när känslorna ligger ytligt och är lätta att ta på.

Jag är glad över att jag valde att jobba tre timmar innan eftersom jobbet ger mig sådan energi och glädje på samma gång som jag glömmer allt annat. Jag fick en stund av samtal, skratt, lek och kramar innan det var dags att åka för att säga farväl till min förra kollega.

Begravningsakten var så fin. Kapellet var fullt av sörjande men också levande på min kollega som alltid var så sprudlande glad och mån om sina medmänniskor. På något sätt kändes det som om hon var med oss där.


Efteråt landade jag tillsammans med tre andra före detta kollegor, nuvarande kollegor och vänner för att äta lunch på vackra Aludden i Lerum. Det var skönt och välbehövligt att samla ihop alla tankar en stund eftersom hjärtat brast så många gånger under förmiddagen. Min egen sorg, mina egna tankar blandat med alla andras sorg, speciellt de allra närmastes sorg. Föräldrar, man, syskon ... för att inte tala om de små barnen. Inget litet barn ska behöva, ingen förälder ska ... livet ger och livet tar. Orättvist och utan mening. Det finns ingen mening. Ändå kommer tankar som; it's times like these you learn to live again.

Ta hand om dig.

måndag 21 december 2015

just so

Idag behöver jag verkligen, verkligen gymmet. Jag behöver grotta ner mig i nästintill meditativa styrkeövningar och monoton gång på bandet. Gå in i mig själv. Jag längtar, längtar, längtar dit. Bara få släppa allt en stund. söndag 20 december 2015

söndagsslapp

Efter att ha vaknat mitt i natten av huvudvärk, hasat mig upp efter värktabletter och vatten har jag i dag lyckats skrapa ihop till en sovmorgon. Lite galet dock eftersom jag ikväll planerar att somna tidigt eftersom jag har öppningen på mitt jobbs fritids imorgon. Mitt sömnkonto behöver behålla sin balans, annars blir jag knäpp.

Jag hade tänkt att cykla till gymmet nu på morgonen men nu var jag faktiskt där i går och körde igenom hela kroppen till go träningsvärk. Idag blir det vilodag och så är jag på imorgon igen. Börjar tidigt, slutar tidigt på jobbet - så jag hinner gymma klart innan klockan fyra vilket är lyx.

Engla och favoriten Chappe

Idag är det avslutning i stallet och innan dess har jag lite skrivjobb och ska dessutom fixa det sista med julpyntet. Igår var jag på julkonsert där min bästa väns dotter sjöng med - så vackert - och nu har jag fått lite julkänslor faktiskt.

lördag 19 december 2015

tanken räknas

Och så kommer helgen med möjlighet till härligt välbehövlig sovmorgon. Äntligen!

Men vad händer? Jo, den inbyggda väckarklockan skräller klockan sex i vanlig ordning. Snacka om att vara rutinmänniska och bara förstöra för sig, även om det visst är tanken som räknas?! Stiger upp med go träningsvärk i benen (dem har jag inte kunnat träna på så länge, länge nu och tydligen tog det mer än jag trodde i torsdags på gymmet) för att landa en stund i soffan med en latte, levande ljus och mörkt lugn .... och laddar upp för en ny tur till gymmet. Längtar.


fredag 18 december 2015

julavslutning

Så har en hel termin runnit iväg på nya jobbet. Det har gått i rasande fart, så som det brukar kännas när man har så där extra roligt och fullt upp hela tiden. Jag trivs verkligen som fisken i vattnet och det är som Magnus Uggla sjunger att; underbart är kort, alldeles för kort. Även om "underbart" i mitt fall består. Det blir bara en ny termin. Kom hem med så fina presenter - ett hopplock från cheferna med glögg, julknäckebröd och marmelad, julkaffe och choklad från eleverna och ännu mer choklad från elever på den andra avdelningen där jag gör några timmar per vecka. Så söta de är och så glad jag blir. 

På avslutningen hade vi ett storslaget sånguppträdande (min skola har musikprofil även om jag själv tyvärr är tondöv) för föräldrar och släkt och mina små godingar var så himla duktiga. Det är härligt att se - jag är en stolt och tacksam lärare.

Nu är det också lite mer julstämning här hemma. Granen är på plats och lite julpynt har hittat fram ur lådorna. Det blir nog bra det här ... tillslut.

torsdag 17 december 2015

tjuvarnas jul

Så där ja. Då var sista skoldagen gjord. I morgon är det skolavslutning och sedan är det J.U.L.L.O.V ... jag ska visserligen jobba nästan hela julen men det känns ändå så himla skönt med lite kortare arbetsdagar, lugnare tempo och däremellan några lediga dagar såklart. Kommer jobba måndag och sedan bara några timmar på tisdag, sedan är det begravning och därefter ledigt över jul men sen på't igen. Fritids är ju öppet och kräver sina lärare.

Sista skoldagarna har varit fulla av julpyssel, bakning, fika och julmys. I två dagar har vi tittat på Tjuvarnas jul - Trollkarlens dotter - en riktigt mysig, spännande och bra film. Minns du julkalendern som gick förrförrförra året (nåt sånt tror jag det var) - det var ju Tjuvarnas jul och så underbar den kalendern var. Julkänslor på hög nivå!


Det känns lite som om jag kommit ner i varv nu - inte för att jag varit stressad eller uppvarvad på något negativt sett, mer bara som att jag kanske kommer att få julkänslor mycket snart. Dessutom är jag ganska så trött så det ska bli riktigt skönt med några dagar ledigt.

Avslutade arbetsdagen med ett riktigt skönt pass på gymmet tillsammans med min kompiskollega. Hela kroppen gick vi igenom och nu sitter jag här helt tröttmosig och gosig så som alltid efter ett härligt pass. Gymmet är bäst - på så många sätt. Där släpper jag alla tankar, tar hand om min kropp, får endorfiner, mår bra, bygger muskler, slimmar ... sa jag mår bra?! Skulle lätt kunna gymma varje dag minst 1,5 timmar i stöten. Sen räcker ju tyvärr inte tiden till för det ... 

tisdag 15 december 2015

komma ikapp

Nej, nu får julkänslorna komma! 
Kanske är det för att det är så galet mycket som händer just nu i kombination med att det är blött och regnigt som gör att alla tankar på julen är långt, långt borta?! - men jag skulle gärna vilja komma ikapp. I veckan - och kanske främst i helgen tänker jag i alla fall börja julpynta här hemma och på tisdag, efter begravningen åker vi till Jul på Liseberg. Sedan är det uppesittarkväll den 23e och därefter hoppas jag vara i hamn.

Har du fått julkänslor?
Ligger du i fas med julen?

(Mitt svar på frågorna är ju som väntat Nej och Nej. Suck). 


sponsrad video: ÖoB – återvinning

..

Jag undrar många gånger över manusförfattarna till ÖoB's reklamsnuttar. De måste ju ha dökul när de sätter ihop alla dessa ordvitsar. Undrar om de träffas tillsammans och brainstormar en fredag på after work och kör hela veckans arbete en enda kväll, haha.

Återvinning är ett smart spartips och i år blir det inget nytt julpynt för vår del utan vi kör på förra årets julgranskulor, DIY-målade bockar, hemstöpta ljus och ljusstakar. Däremot är det annat som måste shoppas inför jul. Gottebordet med massor av choklad i alla dess smaker och former fyller jag till exempel gärna på från ÖoB. En eller annan julklapp kan också slinka med i korgen.

Sist jag var på ÖoB såg jag att de har mitt favoritbudgetmakeupmärke - Wet n' Wild, något jag annars brukar bunkra upp med när jag shoppar på Ullared. Nu behöver jag inte åka så långt för en ny mascara. Perfekt. Ett spartips det också.

det här är ett sponsrat inlägg

söndag 13 december 2015

skavlan

Så där ja, nu har jag sovit i kapp gårdagens sömnbrist och är nu som ny. Började dagen med ett Skavlan-avsnitt och nu blir det lite frukost med massor av kaffe innan gymmet. Äntligen är jag på banan igen efter en lång tids ofrivillig vila (och sen har jag inte vågat köra igång med en gång heller utan ville vänta ett tag och se att skovet verkligen var över för den här gången. Nu är det bara lite inflammation i några tår och det kan jag leva med). Idag blir det fokus på cardio och överkropp - love it!

Adele - Hello

lördag 12 december 2015

luciasim

Så var det dags för årets luciasim med efterföljande KlubbMästerskap i fjäril- och bröstsim. I år var det extra speciellt, dels för att Indra var en av tärnorna, dels för att det här är sista tävlingen i ASLS eftersom hallen stänger ner på grund av omfattande renovering och utbyggnad. Klubben har spridit sina simmare till närliggande hallar och om Indra skulle fortsätta skulle det betyda att hon skulle få träna för GöteborgsSim och ha sina träningar tre dagar i veckan i Valhalla. Logistisksmässigt fungerar det inte. Tyvärr. Så nu går en simmarkarriär i graven. Lite vemodigt. 

Nu blir det istället fullt fokus på handbollen med en helhjärtad satsning. Extra kul är kanske att även Engla börjat träna handboll så att Indra vid sidan av sin egen träning kan stötta upp och träna de yngre tjejerna ibland. Hon gör ett kanonjobb.

Efter jul är det således handboll för döttrarna, ridning för Engla och scouter samt karate för Liam som gäller. Inga fler simmarbarn. 


Vackert luciatåg som trampade vatten i 30 minuter till ett fantastiskt program som rörde mig djupt i hjärtat. Duktiga tjejer.


julfest

Efter att ha fått ett sådant tragiskt besked i början av veckan har jag gått som i en bubbla för att skärma av och klara av att fungera. Barnen ringde mig i måndags och berättade om min förre detta kollega (vi började samtidigt på mitt förra jobb och slutade samtidigt för att byta kommun och hon fick jobb på mina barns skola). Nu finns hon inte längre bland oss. Det fick jag veta när barnen ringde mig mitt på dagen i måndags. Sedan dess har allt känts så konstigt och det har varit svårt att vara mitt vanliga glada och sprudlande jag ... Livet är så skört och det fick lov att bli en paus från orden härifrån också. 

Nu är jag tillbaka. Veckan avslutades med en trevlig och verkligen jätterolig personalfest i julens tecken. Hela idrottssalen var pyntad så fint med ljus och stjärnor. Även om inte alla kunde komma var det flera av mina fina kollegor som var där och det var precis vad jag behövde. 


Om någon timma väntar ännu mer julfirande. Indra är tärna i luciasimmet och efter det är det tävling i 50- och 100 meter bröstsim ... och jag hoppas på att komma i lite, lite julstämning i alla fall. Luciasimmet brukar alltid vara så fint. 

måndag 7 december 2015

söndag 6 december 2015

lady & lufsen

Jag har absolut inga julfeelings ännu vilket är lite stressande med tanke på att julafton snart är här. Julkalendern brukar ge lite feeling men i år är den ju inte det minsta julig ... även om jag tycker att den är väldigt bra, intressant och stundtals riktigt rolig. Tyckte för övrigt om Historieätarna också, de få avsnitt jag sett så det här passar mig - och barnen. De gillar också! Fast som sagt, det ger inga julkänslor direkt och ute bara det regnar och regnar. Liam sa just att det näst bästa med julafton är att se Kalle Anka på teve (vad som är det bästa med julafton får du gissa själv - jag frågade inte men jag antar att det har något med köphysterin och inslagna klappar att göra, suck). Jag gillar traditioner. Det får mig i rätt stämning så ja, Kalle Anka kan nog väcka liv i lite julkänslor men i övrigt har jag faktiskt inte landat så mycket i att skapa egna traditioner kring jul. Det är lite synd, men jag tycker att allt går i sån rasande fart att jag inte riktigt hinner med. Inte hinner skapa eller upprätthålla traditioner. 

Men det blir nog jul ändå. 
I år har jag förresten satt upp mig på jobb så mycket som möjligt under lovet. Det är bara dagen innan julafton och sen en dag i januari som jag tog ledigt. Trivs så bra på mitt jobb så där kommer jag att få massvis med energi. Barnen har lov, men de kan komma och hälsa på långa stunder på mitt jobb - under loven brukar det inte vara så många elever och tempot är lugnare. Det blir mys.

lördag 5 december 2015

cosy

Som vanligt på fredagar slutar jag tidigt och det möjliggjorde för att åka en snabbis ner till Ullared för att shoppa julklappar. Två timmar innan stängning äntrade vi parkeringen. Tacksamt nog var det inte så mycket folk i varuhuset så inköpen var gjorda på ungefär en timma. Vi håller nere på julklapparna i år av många anledningar. Det blir en annorlunda jul. Men nu tror jag i alla fall att det mesta är klart. Hann dessutom med att rafsa ner lite smått och gott åt mig själv i kundvagnen ... 


Inleder dagen med att titta på Idol som jag ju missade i går. Hade gärna sett Amanda tillsammans med Simon nu på slutet men alla tre är ju så grymt bra. Håller tummarna för att Amanda tar hem det i alla fall. 

fredag 4 december 2015

sponsrad video: the new Oral-B Electric toothbrush with Bluetooth Connectivity

..

Jag var hos tandläkaren för bara några dagar sedan och som alltid blir jag lite extra nojig med tandtråd dagarna innan .... även om jag alltid är duktig på att borsta och peta runt bland garnityret. Den här gången hade jag tack och lov inte så mycket tandsten för det tycker jag gör så ont och ilar så läskigt att ta bort. Däremot har jag några visdomständer som sitter lite bökigt till och är svåra att hålla rena. En god tandhygien är så viktigt och även om jag fick "nytt förtroende" att ta hand om mina tänder ett år till vill jag mer än gärna bli en ännu bättre tandborstare. Med en eltandborste från Oral-B Smartserien med Bluetooth 4.0-teknik får man en tandborste som har en app kopplad till sig. Med hjälp av den håller man koll på sina tandborstningsvanor, man blir påmind att använda tandtråd och slipper hetsgrejsa dagarna innan tandläkarbesöket. Appen säger också till när det är dags att byta borsthuvud vilket jag vet att jag gör på toook för sällan. Skämskudde.

det här är ett sponsrat inlägg

torsdag 3 december 2015

vackraste


Älskar man som jag musik men har noll koll på egen hand är Spotify perfekt för där går det att stalka ens vänner och "tjuva" deras spellistor som man lyssnat på tillsammans och diggat. Den här låten ... å!

Det blev en trevlig, välbehövlig debriefing och en mysig stund med kollegorna i mitt ena lilla arbetslag i går kväll. Lite vin, glögg, jobbsnack, skratt och gråt (ja, jag blev lite ledsen en kort stund då vi pratade bagage) men mest bara trygghet och glädje över att ha varandra. Och till sist musiken ... En rackar'ns go stund blev det and Im not leaving now.

onsdag 2 december 2015

bästa middagen

På helgen äter jag gärna en riktigt god hemgjord pizza. Jag gör helst min på lchf-botten med champinjoner, salami, färsk tomat, mozzarella, ost, oregano och färsk ruccola på toppen. 


Nu är det dock vardag igen och lättlagade middagar är optimalt. En god pesto är favoriten. Glutenfri pasta, en grön pesto toppad med torrostade pinjenötter och överöst av riven parmesan. Bästa.

Idag blir det dock en snabb sushi efter jobbet. Sedan glöggmys med kollegorna!feelgood

Ibland är det bara lite tid som krävs ... en idé till en feelgoodtext trillade ner över mig. Alla händelser uppstaplade från början to the very end. Filar på dess synopsis, vackra meningar, det första och det sista kapitlet. Det är alltid bra att ha en början - en start - och ett slut - ett mål. Då vet jag vart jag ska och behöver inte rädslas över att tappa bort mig längs vägen ... 

Jag är upp och ner när det gäller skrivandet. Jag vill alltid skriva. Men allt måste kännas rätt för att det ska bli bra. Därför sker det så sällan. Men när det sker ... Å!
tisdag 1 december 2015

rocka julen

Provade min juloutfit idag. Kände mig som en rockig prinsessa/tomtenissa. Nästan allt kommer från By Phia och hennes underbart lekfulla rockkollektion. Tyllkjolen är ju bara to dye for.

tomteluva, tisha, rosett och kjol - By Phia, tofflor - Lindex, strumpisar (gamla)


personlig rådgivning hos telia

Det är många av oss som har ett arbete där det är av yttersta vikt att alltid vara nåbar på telefon. Nu kan småföretagare få en personlig rådgivning hos Telia, ett arrangemang som ska göra det lättare för kunderna att utveckla och driva sina verksamheter framåt. Det gäller att ligga rätt i tiden och nu när teknik och IT utvecklas i rasande takt finns förutsättningar för ett toppenbra företag. Dock är det inte alla företagare som varken tycker att det är roligt, har tiden eller kunskapen att på egen hand hålla sig uppdaterad med nya produkter och lösningar. Genom att introducera sin personliga rådgivning träder nu Telia in som "räddaren i nöden". Du som företagare kan delegera uppgiften på de som är experter på att hålla sig ajour inom teknikens och IT:ns värld. Vilken trevlig win win med andra ord.


sponsrad video: lyssna på årets jullåt! JustD – i samarbete med Aladdin

Det blir jul ändå, även om det känns som på håret ... 

 ..

Åh vilken härlig jullåt - den stämmer så bra in på mig och min egen inställning på julen. För visst skulle jag önska mig en riktigt mysig, lång, avkopplande "Ernst-jul" med allt vad det innebär med pyssel, inredning, bakning och matlagning ... men handen på hjärtat får jag egentligen mest bara ångest över det där. För jag inser ju. Jag kommer aldrig att mäkta med att leva upp till allt det där. Inte när jag lägger så stor energi på mitt heltidsjobb. Addera sedan barnen, de ofrånkomliga hushållssysslorna, träning, alla djuren, bloggen och en god nattsömn på det så inser man ju ... dygnet har bara sina timmar. Det går inte att förhandla till sig fler.

Det blir jul ändå, det rullar på. Trots brända bockar och andra katastrofer.
Juligenigen - min nya favoritjullåt nu när JustD äntligen, efter 20 år, släppt en ny jullåt efter succén Juligen.


det här är ett sponsrat inlägg