måndag 30 november 2015

PS


den ofrivilliga vilan

Som jag längtar till- och saknar gymmet. Varje dag. 
Behöver min dos av endorfiner, bitte pliz.

Snart, snart hoppas jag. Snart har jag vilat klart och är frisk och redo igen. 
Såklart tär det att inte kunna leva fullt ut.


söndag 29 november 2015

karatekid

I helgen var det återigen dags för gradering och Liam fick sitt orange bälte. Stolt mammi och en så oerhört duktig son.


jullistan

1. Pepparkakor eller lussebullar? Inget av dem nu när jag äter glutenfritt. Men annars pepparkakor ... köpe!
2. Skumtomtar eller knäck? Skumtomtar, även fast jag inte äter så mycket godis alls. Min mage tycker inte om socker.
3. Ischoklad eller marsipan? Marsipan är ju helt klart ljuvligt gott.
4. Köttbullar eller prinskorvar? Inget av det ... fast hemgjorda köttbullar kan vara goda.
5. Julkorv eller julskinka? Julkorv med riktigt hög kötthalt.
6. Lax eller sill? Lax och sill. Lassar alltid tallriken full av fisk.
7. Sylta eller pastej? Inget av det på mitt julbord.
8. Paradis eller Aladdin? Paradis ... om någon.
9. Revbensspjäll eller Jansons? Inte så vanligt på mitt julbord det heller ... men tycker om båda.
10. Glögg eller julmust? Gott båda, men glögg!
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Inget, absolut inte.
12. Ris a la Malta eller gröt? Risgrynsgröt. Det andra får jag kväljningar av, usch och blä.
13. Hemma eller borta? Beror på.
14. Utomlands eller Sverige? Jag har aldrig firat jul utomlands men skulle i så fall vilja åka dit där det garanterat finns snö. Att fira i ett varmt land hade nog gjort mig väldigt konfunderad. 
15. Ge eller få? Skulle gärna skippa julklappar helt. Men att ge ... till barnen. 
16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Mysteriet ... minns inte Sunes jul faktiskt.
17. Chokladkalender eller paketkalender? Barnen får som tradition alltid varsin chokladkalender.
18. Plastgran eller äkta? Äkta!!!
19. Arne Weise eller Ernst? Båda två är julikoner.
20. När vill du att första snön ska falla? Lagom till lucia och sen får den gärna stanna kvar över sportlovet. Så det blir en riktigt ordentligt vinter att landa i. 
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Det är väl nästan alltid så ...?
22. När är det dags att pynta? Å ... ångest. Jag gör alltid allt för sent.
23. Kan du komma på något negativt med julen? Ja, alltså den inre stressen att inte kunna leva upp till mina egna förhoppningar om den mysiga julen med pynt och frid. Tycker alltid att jag jagar min egna svans utan att hinna ikapp när det handlar om att ta hand om hemmet ... Dålig samvete.
24. Favorit julfilm? Ingen julfilm, men förr sändes den alltid under juldagarna - Sound of Music. Eller Grinchen.25. Favorit julkalender? Tjuvarnas jul för att den gav så bra julstämning ...
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Jag har liksom precis hunnit ikapp med julkänslorna när julafton kommer så jag kör gärna all in ända fram till nyår och sen vill jag ha vår.
27. När öppnar du dina julklappar? Mina julklappar? Oftast ges jag inga utan fokus ligger på barnen. Men julklapparna delas ut på kvällen efter Kalle Anka och julmiddagen. Fast barnen får även en julstrumpa på morgonen med någon liten grej, frukt och godis.
28. Favorit juldoft? Barrdoft, hyacinter och kanel
29. Vad framkallar mest julstämning? Julgranen, alla ljus och stjärnor och julmusiken.
30. Vad är viktigast med julen? Att varva ner och få njuta av nuet.

Hur ser din lista ut?

lördag 28 november 2015

jag vill sprudla

Igår tog jag mig äntligen i kragen och fixade in mig hos en av mina favoritläkare (samt bokade upp mig på fler läkartider ... känns inte som om jag gör annat än springer hos läkare just nu men så är det om det ska bli ordning och reda med mig någon gång, haha). Nu fick jag knäleden tappad på vätska (en riktigt mysig mojitoliknande fredagsdrink blev det) och på det en härlig kortisoninjektion så nu är förhoppningen att jag snart kan vara som vanligt igen. Håll tummarna.

Eller ta i kragen och ta i kragen ... Nu låter det som om jag skiter i att kroppen brakar ihop och att jag nonchalerar att ta hand om mig själv, men problemet med kortisoninjektioner är att leden måste vara rejält svullen för att det överhuvudtaget ska fungera med behandlingen. Att "bara" ha fruktansvärt ont är alltså inte tillräckligt i alla lägen, leden måste vara rejält åtgången först, inget smågnäll. Nåväl. Nu ska det väl bli ordning och reda. Jag har fortfarande dåligt samvete för att jag inte kunde jobba i går och nu längtar jag till jobbet så det känns extra skönt att jag tagit hand om mig ordentligt nu. Tack vare ett riktigt dåligt knä, haha.I natt drömde jag till och med en mardröm om att min chef kallade in mig för ett möte där hon jämförde mig (värdelös) med en annan kollega (jätteduktig) där hon uttryckte sin uppenbara besvikelse och ogillande över att jag inte levde upp till hennes förväntningar eller ens var i närheten av min kollegas goda prestation. Jag vet ju att det inte ser ut så i realiteten men en dröm är alltid svår att skaka av sig. På måndag vill jag kavla upp ärmarna och göra ett riktigt bra och glatt jobb i en frisk kropp. Jag vill sprudla!

På onsdag medarbetarsamtal, hehe.

På tal om att vara "värdelös" (ha en kropp som inte helt och fullt kan utföra mitt lärarjobb = frustrerande och ledsamt minst sagt).
Tillsammans med mina närmaste kollegor och specialpedagogen har jag spånat på om att låta mig bli filmad i en situation där min kropp mår crap, det vill säga, då jag inte kan utföra mitt jobb tillfredsställande och inte kan gå in i alla situationer samt i en situation där min kropp mår helt och hållet bra. Det skulle vara väldigt intressant att se vad det gör i relationen med eleverna. Vad händer i barngruppen när jag kan agera respektive inte agera utifrån hur jag skulle vilja närma mig den?

Oj ... det blev ett långt och reflekterande lördagsinlägg. Oh my ..!

sponsrad video: vem bestämmer egentligen hur mycket vi dricker? #1

..

Med handen på hjärtat - vem är det som bestämmer hur mycket du ska dricka när det vankas fest, fredagsmys, after work, kick off eller what ever? Är det du själv? Grattis i så fall. En Sifo-undersökning från 2013 visar nämligen att gruppåverkan spelar så mycket större roll än den egna viljan till ett "sunt" drickande. Visste du till exempel att 6 av 10 svenskar har blivit utsatta för övertalningsförsök till att dricka mer alkohol än de från början tänkt sig göra? 9 av 10 tror dessutom att grupptryck kan få andra att dricka mer än de tänk. Och det har jag väl erfarit både en och flera gånger - att det finns en "alla-ska-med-mentalitet" när det kommer till alkohol. Känner man själv för att dricka mycket vill man gärna ha någon som dricker med en. Samma sak gällande andra vanor och ovanor ... feströka, galenskaper ... men också nyttigare saker som gymma eller äta hälsosamt. Ensam är inte stark på något plan. Man vill gärna ha någon med sig vid sin sida.

det här är ett sponsrat inlägg

fredag 27 november 2015

krispig snö

Nu när det ändå är kallt och mörkt kan väl snön lika gärna få komma? Så lite julstämning på det. Några stjärnor i fönstren och på söndag första advent - vad hände där liksom? Den här terminen har verkligen gått i rasande fart, tvärt emot vad en hösttermin brukar göra. Men så trivs jag också så där riktigt asabra. Underbart är kort sägs det ju. Samtidigt har det hänt så mycket den här terminen också. En rejäl utveckling för att inte tala om vad jag själv har lärt mig - och jag är så stolt. 

Men nu, lite ljus och finkrispig snö tack. 
positiv gladskit

Med facit i hand förstod jag redan i går kväll att det skulle braka käpprätt åt fanders. Hela dagen hade jag kämpat på med min dumma kropp och när jag kom hem var det bara att inse att jag hade kraftig feber dessutom. Hela natten har jag vaknat av smärta och oförmåga att röra mig varje gång jag velat vända på mig och jag har legat uppbullad med kuddar. Envis som få hade jag ändå (såklart) ställt klockan på uppstigning med jobbfokus.

Förnuftet fick trots allt segra mot envishet, dåligt samvete, frustration, ilska och sorg ... jag blir hemma idag. Under min värmefilt knaprandes smärtstillande, febernedsättande och inflammationshämmande tabletter. Men de där känslorna alltså ... Frustrationen, ilskan och sorgen över att inte kunna gå till jobbet bara för att jag inte kan stödja på mitt ben ... den går inte att beskriva.

Även om jag är en positiv gladskit blir jag så ledsen över att min kropp inte fungerar som den ska i alla lägen. Längtar till jobbet. Längtar till gymmet ... Hoppas hitta en läkare som hinner ge mig en kortisoninjektion (som jag hoppas hjälper - inte alltid det gör det) så att jag kan komma ur den här skiten snart. Mot friskare tider! Typ.


vägen från teide

Har du sett filmen Bilar, där Blixen McQueen i all hast asfalterar en väg? Vägen ner från Teide kändes ungefär så ... alltså inte den slätaste och finaste vägen att åka på. Det bjöds snarare på skutt och hopp i långsam takt.


torsdag 26 november 2015

jobba bra


Liam kom till mitt jobb efter skolan och var med sista timmen. Sedan gick vi (jag haltade) iväg till vårt favoritcafé för en chailatte, en fanta och en kardemummabulle. Mysigt med lite egentid med killen i mitt liv. I ett försök att hamna i julstämning gick vi efteråt tvärs över gården till stans mysigaste inredningsbutik. Men jag hade så svårt att fokusera. Har levt i min värk- och feberbubbla idag igen och nu känner jag att jag åter nått gränsen för vad jag orkar med. Har många gånger under dagen känt för att ställa mig och gråta.Idag har jag haft en riktigt skruttdag med inflammationer och värk. All energi dräneras och jag kan inte utföra mitt jobb på ett tillfredsställande sätt. Har varit så jobbigt. Nu när jag kom hem insåg jag dessutom att jag konkat runt på rejält med feber dessutom.

Borde stanna hemma i morgon men har ett viktigt möte ... kanske kan vara med över det och sedan gå? Även om jag vet vad som är klokast mot mig själv. Suck. Hatar det här dilemmat. Vill inget annat än jobba - och jobba bra.

varför jag älskar

Ja, här är några anledningar till varför jag älskar Teneriffa så otroligt mycket som jag gör. Det primära målet med resan var att få sol och värme på min onda kropp men samtidigt ville jag också se mig omkring på ön. För två år sedan var vi där hela familjen och hyrde bil även då - tog oss längs de slingriga serpentinvägarna till Masca (den gömda staden), vidare till El Draco och sedan upp mot Teide.

Masca

"vilda västern" på Teides "baksida"
Åh vad jag älskar Teneriffas varierande landskap. Från sol. värme, sandstränder, turism och håll-i-gång i söder till det lite mer svala, ostabila, fuktigare och grönare klimat i norr med mer pittoreska byar och städer vidare till huvudstadens alarm och så upp till Teide med dess barrskog. Det är som att kastas in i olika länder hela tiden - eller som att resa runt i USA fast i miniformat. Palmer, kaktusar, drakträd, barrträd, vulkanöken med vilda-västern-känsla ... det är så vackert alltihop och jag vill åka tillbaka igen,

Teide


onsdag 25 november 2015

sponsrad video: ÖoB multitasking

.

Tid är pengar. Hårdrockaren Kicken ger här sina bästa tips på multitasking i en sann ÖoB-anda (en reklamsnutt med humoristisk twist) för i ärlighetens namn ... visst finns det smartare och bättre tips än så? Tid är förvisso pengar och det bästa vore kanske att förlägga all sin veckohandling till ett enda storköp i en och samma matvarubutik? Tid = pengar, right?! Men samtidigt vet jag ju att det går att spara pengar och hitta så bra tips hos bland annat lågprisvaruhuset ÖoB. Nu när det börjar närma sig jul (kommer jag någonsin komma i rätt julkänsla i tid?) finns här många härliga fynd att hitta både inredningsmässigt och till gottebordet. Så glad att ÖoB valde att flytta in i de nybyggda affärslokalerna bara ett stenkast från där jag bor.

det här är ett sponsrat inlägg

rätt stämning

Just nu undrar jag om jag någonsin kommer att hitta till julkänslan i tid. Tänk att det redan är första advent på söndag! Jag hänger inte med alls tyvärr, för annars är ju julen en mysig tid. I dagarna kan det vara läge att försöka hinna få fram lite ljusstakar och stjärnor i fönstren i varje fall. 

Jag är en av lärarna på min arbetsplats som har semestertjänst men jag funderar på att lägga in om semesterönskan den 23e så att jag har en chans att slow down a bit och hinna i fatt. Jag vill komma i stämning.


tisdag 24 november 2015

skitgubbe


Spenderade nästan fyrtio minuter på jobbet med att spela skitgubbe med några elever.... och så kommer jag hem och så blir det samma visa här. Tror jag vunnit lika många gånger som jag förlorat vid det här laget. Mysig syssla.

hemma bäst

Några av de jag längtat hem till så hjärtat brast och svämmade över flera gånger. Nu är det kramkalas och tillsammanstid för fulla muggar. Bill och Bull har acklimatiserat sig rejält under bortaveckan och är nu inte alls lika blyga, mer bara rara, gosiga och nyfikna. Alvin är deras bästa kompis, åtminstone om du frågar honom själv.


måndag 23 november 2015

kontraster

Vilka kontraster att flyga från nästan 30-gradig värme till minus fem grader. Pang på bara - rätt tillbaka in i den nordiska verkligheten. Idag har jag klätt mig i lager på lager och tjocka täckbrallor utomhus. Men solen har skinit och därmed förmildrat omständigheterna. Det har varit en underbar dag och trots att vi landade senare än tänkt på grund av stark motvind hela vägen och jag kom i säng först runt midnatt var jag förvånansvärt inte trött alls. Kan tänkas att jag trots omständigheterna lyckades få till någon sömn värd namnet på planet ... hade det inte varit för min högst troligt mycket magsjuke medresenär som hela tiden bad mig resa på mig så att hen kunde gå på toaletten skulle jag sovit bra mycket mer. Det var en inte så jättetrevlig flygning hem för mig (eller för magsjuke hen för den delen) med andra ord. Jag saknar mitt älskade Teneriffa, visst gör jag det men det var ljuvligt att komma hem till barnen och alla djur. Jag hade inte orkat stanna borta från dem något längre. Sedan var det underbart att komma tillbaka till jobbet, som jag också saknat, och få umgås med alla go'a elever och kollegor igen. Inte klokt det där - men det är så sant - borta bra men hemma bäst. Och i natt sov jag så, så himla gott i min egna säng. Älskade säng!

vackra Teide

sponsrad video: E.ON i stolt samarbete med solen

..

För att minimera och bromsa in den negativa miljöpåverkan på vår jord måste vi alla ta vårt ansvar. Det är upp till oss alla att göra så - och det behöver inte krävas så mycket eller vara särskilt jobbigt. Ett enkelt sätt är att till exempel välja ett elbolag som satsar på förnybara källor så som sol, vind och vatten. Genom en sådan handling hjälper du till att driva elmarknaden i en hållbar riktning.

E.ON har satsat på solceller - kolla in videon själv så får du se - solen är inte bara vacker att titta på så som nedan, solnedgången vid Los Gigantes på Teneriffa - den har också en enorm kraft och kan förse oss med all den energi vi behöver. Visst är det bra?det här är ett sponsrat inlägg

lördag 21 november 2015

sekunder


Sekunden innan pappmuggen viker sig och jag häller drinken över mig. Idag, sista dagen... Imorgon åker vi hem till barnen igen. Som vi saknat!

torsdag 19 november 2015

my beautyful tenerife


Igår var vi på väg upp i bergen. Även om det bitvis var disigt och blev kallare ju närmare Teide vi steg var solen ändå värmande go. Här med fantastisk utsikt över grannön La Gomera.

Idag blir det dock heldag vid poolen med en bra bok. Jag fryser trots att det är varmt och har ont i magen och några leder... Den där tröttsamma inflammationen asså, crap.

onsdag 18 november 2015

by night

Nu väntas hyrbilen i vilken minut som helst. En rundtur längs norra delen av min älskade ö; Masca, el Draco, Santa Cruz och Teide blir ett litet avbrott från bok och solstol. So long. 


måndag 16 november 2015

solar, läser och njuter


Hörde att vädret är helt crap hemma i Sverige. Här på Teneriffa ligger temperaturen på behagliga nästan 30 grader. Försöker sola bort värken och svullnaden i mitt knä, ligger i solstolen och har det allmänt trevligt... Förutom att jag saknar barnen. 


söndag 15 november 2015

under my umbrella

I fredags frös jag mig stel ute på skolgården och det känns in i märgen att hösten verkligen är här på riktigt. Det är kallt, mörkt och regnigt. Sol i sinne visserligen men det är ändå härligt att säga bye bye hösten för ett litet tag. 

Idag är det achtung achtung, jalla jalla rise and shine tidigt tidigt. Ber till de högre makterna att planet tar oss alla tryggt och säkert dit vi ska och ingen annanstans. Det finns liksom inte ...

Väl på plats kan jag inte lova något jämt flöde i uppdateringen här inne eftersom wifi endast finns på begränsad plats i lobbyn.

Men nu -
Mot Sherwoodskogen! 


lördag 14 november 2015

panikpackning

Jag reser imorgon (hjälp - är rädd för att flyga och har ångest över att jag ger mig iväg utan barnen) och inser att det är dags att börja packa. Jag har inte börjat med något förutom att jag samlat ihop ett gäng pocketböcker som ska med. Men jag tänker böcker, bikini, solbrillor, solskyddsfaktor, flippisar, en solklänning, linnen, kjolar och varma kläder för norra delen av ön (har tänk att åka tillbaka till Masca, Teide och dessutom besöka huvudstaden samt ta en tur till grannön La Gomera, men där tror jag inte att det är så kallt), träningskläder, dator, mobil, laddare och ... ja, så mycket mer märkvärdigt än så behöver det inte vara. Det går nog snabbt. 

Även om det kommer att vara galet jobbigt att vara utan barnen kommer det också vara så skönt att komma till solen och värmen. Temperaturen just nu ligger i runda slängar på 25 grader och det ska bli så skönt att vräka ut min kropp i solen. Nu har jag tränat hårt några dagar på raken och jag märker av en svullnad i ena knäet/låret - crap. Men det ska nog lite sol och värme råda bot på och sen är jag som ny igen tänker jag. 


pray for paris

Det är så hemskt. Så ofattbart.


fredag 13 november 2015

experimenteraIdag hade vi Elevens Val de två första lektionerna. Tillsammans med klassläraren i ettan ansvarade jag för Experimentgruppen vilket var riktigt roligt. Kul att få samarbeta förskoleklass och ettan också. Att bygga lite broar och prova på något nytt är alltid nyttigt, tryggt och roligt. 

Jag kan absolut tänka mig att snöa in mer på naturvetenskapliga ämnen på lågstadienivå. Det här är jätteroligt. 


Jag och min kollega gjorde några experiment inför gruppen, de fick ställa hypotes och utvärdera och sedan fick de testa på att utföra vissa experiment två och två. Riktigt roligt. Det bästa experimentet, eller i alla fall det som gav mest skratt, var när jag satt på en stol och min kollega stod bakom mig och höll en plastpåse fylld med vatten över mitt huvud. Vad skulle hända när hon stack en penna genom påsen? Skulle jag bli dyblöt? 

Haha, ett roligt sätt att inleda helgen ... nej vänta, semestern på - även om jag måste erkänna att jag faktiskt missade att det var fredag i dag. Snacka om veckovill. Nu blir det snart mat, idol och mys i soffan med barnen. Får försöka gosa in en hel vecka med dem nu så jag har att ta av när jag är på Teneriffa - herregud.


torsdag 12 november 2015

first ishallen next gymmet

Den här dagen inleddes med ett besök i ishallen med mina elever samt parallellklassen. Mycket uppskattat. Det var många som aldrig åkt skridskor tidigare men jag måste säga att de alla besatt en hejdundrande kämparglöd. Ramla, upp igen, ramla, upp igen, ramla ... i en hel timme! Själv hade jag fullt upp med att snöra skridskor, serva eleverna med deras fika (många läskflaskor att skruva upp) och en utslagen mjölktand och mycket blooood. Men slutet gott ... 

Efter jobbet och middag blev det ett långt pass på gymmet. I går hade jag fokus på cardio/överkropp och idag fick det bli cardio/ben men lite mage och armar slank med trots allt. Riktigt härligt - det går verkligen bra nu. 

Nu har jag landat i soffan med min pudelvovve för en stunds avkoppling med en serie på Netflix innan nattinatti och veckans sista arbetsdag. Eller sista arbetsdagen på ett litet tag. För sen drar jag till Teneriffa och gottar mig i sol och värme. So long. 


tisdag 10 november 2015

los gigantes teneriffaNu är äntligen min "rebahresa" bokad. Kroppen börjar må bättre och bättre och idag skuttade jag nerför trapporna från personalrummet på skolan/jobbet och en kollega skrattade så gott åt det. Svarade att det gäller att passa på och att jag verkligen njuter varje stund då jag inte haltar omkring och har ont. Skulle vilja dansa och hoppa alltid. Hoppas så att en resa till mitt älskade Teneriffa, solen och värmen ska göra det sista lilla underverket för min kropp och att jag återvänder hem med en frisk kropp. 

Samtidigt känns det sjukt konstigt och jobbigt att åka utan barnen. Jag kommer att sakna ihjäl mig efter dem. Verkligen ihjäl mig!söndag 8 november 2015

sladdar runt i hemmamys

Hela dagen igår var jag ett trött vrak som satt i soffan och läste, sov och tittade på teve, även om jag tillsammans med Engla fick till en uppiggande kvällsprommis. Det blev ändå en tidig kväll och jag har sovit som en bebis i natt. Så skönt. Idag står gymträning och stallet (längtar ihjäl mig efter hästarna) på schemat men först ska jag fortsätta med att sladda runt i hemmamys, läsa lite, dricka fler latte, vika lite tvätt ... 

En ganska så skön söndag med andra ord. 


lördag 7 november 2015

have to do

Jag inledde helgen med en after work vilket egentligen inte var planen eftersom Chris jobbade natt och jag hade barnen ... men så var det en kollega med biljett som ångrat sig och då trillade jag liksom dit på en räkmacka. Tänkte att jag skulle stanna på fördrinken, maten och så där men så blev det återigen inte riktigt som planen. Dansgolvet och inga tankar lockade och sen blev det som det blev i och med att jag inte alls mår bra. Inte egentligen ... och jag känner mig dum. Värdelös. Hemsk. När jag sen fick en axel att gråta ut mot och en bästa vän i telefon kom vetskapen ifatt mig. Trots allt jag gör, känner och tänker har jag en familj med blodsband och vänskapsband som finns där för mig. Alltid. När jag faller och ramlar isär. Då finns det som är viktigast och mest värdefullt kvar runt omkring mig - och det känns som jag inte förtjänar dem. Så hjärtat sväller. 

Nu ska det vända. Jag ska leta upp mig själv och må bra. Må bra tillsammans. Det finns saker jag värdesätter långt mer än allt annat även om jag vet att jag måste gå igenom vissa saker för att hitta ro. Jag är på väg dit ... men det måste få ta lite tid. Jag tror jag landar snart. Men inte ensam. Inte utan hjälp och stöttning.

Jag måste förändra vissa delar av mig själv. Förbättra. 
Bli bättre på att prata och släppa in till exempel - och på att ta för mig.
torsdag 5 november 2015

jag står kvar men har lämnat

Jag älskar skandinavisk design och interiör och brukar kika runt efter fina inspobilder som den här från weheartit. Så snyggt och exakt så som jag vill inreda med vit ljus bas och svart accentfärg, varför inte en trave böcker som nattduksbord?!, naturmaterial som trä, kaktusar och skinn- eller fårfällar, mysiga kuddar och så vidare. Spartanskt och minimalistiskt ... vilket visst ska vara samma sak men för att riktigt förtydliga så ... fräscht helt enkelt. 

Så vill jag ha det ...


onsdag 4 november 2015

små lätta moln

Jag är helt lyrisk. Äntligen är kroppen så pass funktionsduglig att jag kunde köra ett pass på gymmet. Så grymt himla härligt och jag åkte därifrån helt totalt endorfinrusig. Längtar redan tillbaka så det får minsann blir ett nytt pass redan i morgon. 

Körde i vanlig ordning på med cardio i crosstrainern som start och där märkte jag en försämring i flåset ... vilket känns crap men jag vet att jag snart tar mig tillbaka igen. Därefter körde jag cirka fyrtio minuter styrka. Det enda som kändes ont var benpressen med wtf, jag körde på och allt kändes så himla bra. Jag kände ... ingen försämring resultatmässigt i vikterna/repsen så nu svävar jag på små lätta moln. En lycklig känsla. Wiihoo så himla gott.


tisdag 3 november 2015

11 år

Idag fyller min Liam 11 år så nu väntar vi bara på att Indra ska sluta sin simträning så att vi kan hugga in på tårtan. Finfin kvällsmat minsann. 

Hipp hipp hurra finaste killen. 


frågor och svar

Hittade en lista hos englasshowroom vars frågor jag snodde rakt av.

Hur många gånger om dagen tvättar du ditt ansikte?
Haha, i morgonduschen (och dusch efter träning) ... men sen är jag så löjligt kass på att sminka av mig om kvällarna. Så ofräsch.
Har du någonsin haft acnebesvär? 
Inte värre än vanlig tonårsacne men några av dem, typ två, har blivit till små keloider.Vilken färg är dominerande i din garderob?
Svart, vitt och grått.
Vilken foundation använder du?
Lumene's för tillfället. Har använt Mary Kay's i flera år.
Vilken är din favorithögtid?
Påsken.
Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Mitt föräldrahem.
Vad applicerar du ditt smink med?
Fingertopparna och borstar.
Har du någon tatuering?
En på underarmen - if you can dream it you can be it - men jag vill gärna tatuera in en drömfångare på överarmen och efter det en rad andra.
Om du bara får välja en sminkprodukt, vilken? 
Eftersom jag är så blond har jag ljusa, tunna ögonfransar så jag måste svara mascara även om det finns så många produkter jag inte kan vara utan för att trivas.Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? 
Hallon, kvarg, grädde, ägg, chiafrön (ost, grönsaker, kaffebönor och nötter ... ooops).
Vem är din favoritkändis? 
Å, jag är så dålig (läs ointresserad) av kändisar ... är mer intresserad av "vanliga" människor i min närhet och där har jag några fina favoriter. Mina barn, min syster, min BFF, barnens pappa och en rad andra vänner som så där lite otippad och ganska abrupt kommit in i mitt liv och som så fort har blivit så himla viktiga och betydelsefulla för mig. Såna människor som jag blir varm i hjärtat av, skrattar med, gråter med, lever med ... älskar och inte vill vara utan.
Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad. Eller smågodis i alla dess smaker ... men jag äter sällan godis eftersom jag inte mår bra av det (magen).
Vilken är din favoritaffär?
H&M, Esprit, Vero Moda, Indiska ... 
Använder du mineralsmink?
Det händer.
Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Definitivt en morgonmänniska även om jag insett att jag gärna festar loss till tvåtiden på natten också.Vilka färger ser man hemma hos dig?
Vitt - jag älskar vitt. Basen är vit med accenter i svart, mörkt trä, grått och lite turkost. 
När började du sminka dig?
Senare än önskat, men jag växte upp under annorlunda förhållanden där jag var hållen med järnhand. Länge sminkade jag mig i smyg och stod i busskuren och sminkade av mig innan jag gick hem.
Har du någon gång uppträtt inför massor av folk?
En gång som student då jag redovisade/höll föredrag i en fullsatt aula. Det var en riktigt cool och mäktig känsla.
Hur många barn vill du ha?
Jag har tre barn och är så glad för dem. Just nu, i min situation, vill jag inte ha fler barn men om tillfället infinner sig innan jag känner mig för gammal vill jag gärna ha en knodd till.