onsdag 30 september 2015

för första gången

Jag går igenom livomvälvande saker just nu. Saker som jag styr och är så himla stark i. För första gången någonsin tror jag att jag gör något för mig, helhjärtat utan att tänka på någon annan. Förutom att jag alltid prioriterar mina barn så klart. Men nu är jag också snäll mot mig själv, håller om och håller av. Jag styr mig dit där jag vill vara. Jag är gladkvillrig och förväntansfull inför framtiden.

Samtidigt som det inte går att sticka under stol med att det mitt i lyckokänslan som kvillrar också finns sorg och som alltid när jag hamnar i ett speciellt känslomood lyssnar jag på musik, Gärna att jag hittar en låt som får gå på evighetslång repeat. Så som Tougher than the rest som jag skrev om nedan. Älskar den låten och lyssnar den sönder och samman samtidigt som känslorna tumlar om varandra.

Life is good.


tougher than the rest

En av mina absoluta favoritlåtar som just nu återigen spelas flitigt om och om igen just för att jag är i den där känslan. Life is good.


tisdag 29 september 2015

sponsrad video: håll formen med ola forssmed

Haha, inte en chans att jag skulle dra in på gymmandet och den månadskostnaden även om jag gärna vill spara en slant varje månad. Mitt gymkort rör ingen! För även att det visst finns smarta lösningar där man kan hitta vardagsmotionen så som i filmen (om än inte lika extremt kanske, haha) skulle jag aldrig nöja mig med vardagsmotionen i form av cykling, promenader och trappan i stället för hissen. Det skulle tråka ut mig och inte ge utlopp för min energi och mitt behov av att helt gå in i mig själv när jag tränar styrka på gymmet. Det är min väg till hälsa, så väl fysisk som psykiskt. Det finns nog ingen plats där jag kopplar av lika mycket som på gymmet. Nej, det finns andra sätt att spara, utan att behöva lämna in sitt gymkort. Har du några bra tips mottages dessa tacksamt. Mitt tips är i alla fall att handla i lågprisbutiker så som ÖoB när det kommer till basvaror så som rengöringsmedel och dylikt. Det går att komma undan billigare och spara.

..

det här är ett sponsrat inlägg

flyttfåglar

Hösten drar in och även om dagarna fortfarande är soliga och riktigt varma är morgnarna så kalla att det är is på bilen när jag i sista sekund, i vanlig ordning, ska åka till jobbet. Cyklade en sväng i söndags men det sa pang i mitt inflammerade knä och sedan dess är det bara att glömma att komma tillbaka snabbt upp på cykeln. Att bo mer centralt, ja men ja tack!

Tänk att ha gångavstånd till jobbet. Tre minuter och så är jag på plats. Håll tummarna snälla. Kanske blir det jag och flyttfåglarna.


lördag 26 september 2015

att inte ha någon kvar

Då, för några år sedan. En hel kaninfamilj. Bonzo, den bruna kaninen i mitten fick vi ha sedan han var nyfödd bebis, men nu finns inga kaniner kvar här hemma. Lite tråkigt förstås och mest är jag ledsen för att Engla är så förtvivlat ledsen. Bonzo var hennes kanin.

Hon får trösta sig med Alvin och våra zebror för just nu blir det inga fler djur. Det är liksom inte läge även om jag i framtiden inte är främmande för att skaffa exempelvis marsvin inomhus. Fast allra helst skulle jag vilja ha en katt! 

Hur som helst är det bitterljuvt att ha den här bilden att titta på. Alla älskade pälsbollar. Som ni fyllde våra hjärtan med glädje ... och nu en sorg och saknad. 


sponsrad video: det offentliga matbordet

Har du hakat på trenden att fota mat och lägga upp i sociala medier? Just nu är det ju omåttligt populärt även fast jag inte är där. Inte på långa vägar. Inte för att jag inte hänger i sociala medier utan mer för att jag inte är så förtjust i matlagning. Jag har liksom ingen fancy paradrätt att briljera med och lägga ut på instagram. Inte ens de fåtal gånger jag faktiskt tycker mig ha lyckats få till något riktigt gott och därtill också en snygg uppläggning (eller om jag äter på restaurang till exempel) hamnar min mat i de sociala medierna särskilt ofta. Det är helt enkelt alltför svårt att fota mat så att det blir snygga bilder. Hur lyckas man?

I filmen utforskar Martina Haag och Mogge Sseruwagi den här trenden som kan tyckas ha blivit ett hinder att umgås över en god bit mat. Tänk, innan man kan sätta sig ner och äta måste alla gäster fram med sina mobiltelefoner och knäppa en rad bilder ... lite skojigt är det.

Är ditt matbord offentligt?

..

det här är ett sponsrat inlägg

onsdag 23 september 2015

lillördag

Ikväll har jag lillördag på stan med några kompisar. Precis vad jag behöver. Hade kortdag på jobbet och var hemma redan strax efter ett. Planen var att, förutom att jobba hemifrån ta mig till gymmet och köra ett gött pass precis innan dejten med vännerna. Men så mår min kropp crap just nu så det sket sig. Feberkänsla och inflammationer i några leder. Försöker hålla psyket i trim men att gå med ständig smärta ... och när jag inte får leva hälsosamt - alltså träna, mår jag inte bra i min egna kropp heller. Kontentan blir att jag inte vill äta alls. Ja, ond cirkel. En kväll med vännerna som muntrar upp är precis exakt vad jag behöver!

pic:weheartit

sponsrad video: är fem sidor bättre än fyra?

Ibland är det riktigt befriande att tänka utanför boxen även om det innebär att man tvingas utmana sig själv och lämna sin lilla trygghetszon. Att tänka utanför boxen kan vara revolutionerande och leda till en förändring. Förändringar skrämmer ju oftast, man vet vad man har men ... Ibland kan en förändring leda till något bättre. Det gäller bara att våga förändring. En förändring som kan leda till en femte sida av boxen.

Hur många gånger har man inte stått där med sin bag-in-box och försökt öppna den lätt och smidigt?! För att göra processen smidigare har Lindeman's tänkt utanför boxen och skapat en femte sida på sina vinboxar. Allt för att skapa en förändring. En positiv sådan. Att tänka utanför boxen alltså! Måste testa snarast - någon som redan hunnit?

..

det här är ett sponsrat inlägg

on and on


måndag 21 september 2015

med hösten smärta

Det slår aldrig fel. På samma sätt som jag tycks ha en (om inte mat) så väl en sovklocka tycks jag också ha en nu-går-vi-in-i-kalla-och-blöta-hösten-och-då-får-jag-inflammationer-och-värk-klocka. Not so fun. Jag menar, jag kan leva med att min sovklocka ringer tidigt om kvällarna. Det kan vara skönt att varva ner och kura sängen på samma sätt som jag kan vara uppe längre. Om jag vill! Vill jag roa mig ute sent kan jag ta mig över den där trötthetsspärren och liksom lura klockan. Sen kan jag vara vaken hur länge som helst. Det jag inte kan lura är den där höstklockan.


söndag 20 september 2015

tripp, trapp, trull

Tack och lov börjar inflammationerna i lederna att gå ner, har inte så värst ont längre utan är bara svullen och igår fick jag till ett riktigt bra, intensivt och långt träningspass på gymmet. Brottas med en hel del känslor just nu, både lyckliga fyllda med härliga och bubbliga endorfiner men också jobbiga och skrämmande inför förändringar och framtiden (varför skrämmer förändringar så? Kanske just för att den här är så stor och det inte riktigt går att ta på. Det är osäkert och eftersom jag har kontrollbehov väller panikkänslorna över stundtals. Förändring, på gott och ont). Hur som helst. Alla känslorna vällde över och resulterade i en ordentlig genomkörare på gymmet. Det kändes skönt. Märks att träning ger resultat och skydd för lederna. Börjar se resultat rent kroppsligt också och börjar trivas allt mer i mig själv. Det är skillnad på att vara smal och otränad än att vara smal och vältränad. Jag föredrar det sistnämnda. 

Det blir nog banne mig en tur till gymmet idag också. Jag och en kompis tänkte testa på ett "nytt" gym. Samma kedja men annan lokal nära mitt jobb, vilket är perfekt, för då kan jag lätt träna direkt efter jobbet.

tripp, trapp, trull. Olika längder från Ellos.se

lördag 19 september 2015

två handbollsdöttrar

Det verkar som om jag numer har två stycken handbollsspelande döttrar. Engla har precis varit på första träningspasset och visst kan man se att handbollen gått i arv från stor till liten; skott, passningar, fotarbete och positioner. Vi kör på några fler prova-på-träningspass innan vi så att säga måste bestämma oss för en hel termin. Men just nu verkar det som sagt som om hon är riktigt ordentligt taggad. Vad mamman tycker..? Tja, är barnen glada är mamman glad även fast det blir lite fler to-do på mitt redan fullspäckade schema.

sponsrad video: Lufthansa Beer Index



Startskottet på en härlig semester är ofta en öl eller ett glas vin på flygplatsen efter incheckning. För visst vill man snarast hamna i lättsamt och härligt semestermood?! Men ganska ofta kostar det en bra peng. I årets Beer Index har Lufthansa jämfört priser på flygplatsöl runt om i Europa. I Norden är ölen som dyrast. Typiskt va? På flygplatsen i München hittar man den billigaste 0,5 liter ölen för 2,80 euro medan man i Köpenhamn måste punga ut med mer än trippelt så mycket. Här kostar en flygplatsöl 9,23 euro.

Nu satsar Lufthansa stenhårt på att bli en av endast 6 Five Star Airlines i världen. De har tagit fasta på att man som resenär vill bli ordentligt ompysslad på sin resa, vare sig det gäller en semesterresa eller en tjänsteresa. Hos Lufthansa ingår alltid öl, läsk, kaffe, champagne, mat och snacks på flygningen. Det är ju en trevlig start på resan.

..

det här är ett sponsrat inlägg

fredag 18 september 2015

be you, be me

I helgen som var tog jag ännu ett steg in i vuxenvärlden som på ett sätt känns så himla avlägset. Jag är inte där än. Det är enbart på barnen som jag ser att åren går ... de blir äldre. Vad hände? Är jag mamma till en snart tonåring? Det kan inte stämma. Själv är jag bara en ungdom. Fri.



Livet händer precis här och nu, just som vi är upptagna med att grubbla över och älta gårdagen samt oroa oss för, längta till eller planera för framtiden. Här och nu med alla känslor. Jag är lycklig och pirrig men samtidigt frustrerad och fånge i mig själv. Bara jag kan leda mig rätt. Ibland är det bra att man inte tvekar.


torsdag 17 september 2015

att vara kort

Idag var vi en kollega kort och jag upplevde på riktigt för första gången på nya jobbet en del stress. Det märks att vi kompletterar varandra bra och att en frånvaro skapar ett tomrum vi inte riktigt kan fylla trots att vi försöker med hull och hår. Dagen gick, men den gick också inte ...

Imorgon åter kort om kollegor så ...


Jag kommer att stiga upp extra tidigt för att ta min frånvarande kollegas morgonpass. Öppning av skolan faller med andra ord på min lott. Hoppas därmed också kunna dra vinstlotten och få kvitta ut tiden på eftermiddagen. I stället för att sluta strax efter tre hoppas jag få gå redan halv två. Den som lever får se. Alternativet är övertidsersättning och klirr i kassan vilket kan vara nog så gott. Finns alltid hål att fylla. Hål efter frånvarande kollegor. Hål av den mer ekonomiska karaktären ... Lite stressigt med andra ord men det är fredag strax. Jag är glad och lycklig och ung.



onsdag 16 september 2015

sponsrad video: Det finns inga mirakelkurer för att skaffa erfarenhet. Men det finns genvägar.

..

När jag vill känna mig extra trygg och erfaren, inför ett möte eller en arbetslagsträff eller så, brukar jag alltid klä mig lite smått stiligt så där. Så där som jag trivs när jag är i min yrkesroll. Läraren Sara. Kläder som ger pondus och råg i ryggen. Jag är ganska ny i min yrkesroll och därtill ganska ung (ja, tack, fortfarande) så att utstråla erfarenheter genom att klä mig så jag trivs blir min genväg till att lyckas boosta mig själv.

För någon som jag, som ser mycket yngre ut för min ålder skulle kanske en mirakelkur för att se lite mer erfaren inte vara helt fel stundtals. Men rynkor på burk? Haha, nej tack. Min erfarenhet får utstrålas på annat sätt. Såklart finns det andra genvägar att gå. Kolla in videon så får du se. 

det här är ett sponsrat inlägg

romance


tisdag 15 september 2015

sponsrad video: Comviq - Magjämförelse

..

Haha, jaha, här står Karim och hans kompis och tävlar om vem som har störst mage. Stenmage eller plastmage, det är frågan. Störst ska det vara i alla fall för störst är bäst och vackrast, eller hur?! Är man tävlingsinriktad och alltid vill vinna spelar det med andra ord ingen roll vad tävlingen går ut på. Bara kör på. Även fast jag själv föredrar snygga och vältränade magar framför gubbmagar, men smaken är ju som baken.

Att Comviq är störst är det dock ingen tvekan om.


det här är ett sponsrat inlägg

söndag 13 september 2015

"födelsedagsbröllop"

Även om det strömmade in en hel del grattis glömde jag nästan bort att jag fyllde år igår. Tack alla. Jag känner mig så lycklig och minst ett år yngre i hjärtat, vilket borde betyda att min nya mentala ålder hamnar på 26?! Hur som helst. Jag borde verkligen bli bättre på att ta hand om mig själv och fira det som faktiskt är min dag. Man lever bara en gång så varför sopa en födelsedag under mattan som något oviktigt? I går var jag dock fullt upptagen med bröllop. Barnens ena kusin gifte sig.


Det var ett fint, hemtrevligt bröllop utomhus och festen hölls sedan på Nolhaga slott med god mat och en trevlig bords"herre" som jag råkade kasta kniv på. Faktiskt precis efter att vi halkat in på ämnet "klantighet" och jag beskrivit mig som sådan ... rätt så klantig. Och vips kom kniven flygande. Tur jag levde upp till förväntningarna om att vara mig själv och inte en stel liten pinne där på stolen, haha.

Det blev en glad, men tidig kväll. Jag längtade hem till barnen och behövde dessutom avlösa min snälla syster som varit barnvakt. Lillkusinen var trött såklart och behövde hem och sova. Stort tack för hjälpen med barnen, tacomiddagen, födelsedagspresenten och ett renstädat kök! 


Brudparet som jag fejdade ut ...

lördag 12 september 2015

och jag var inte längre ung

Jag smet snabbt iväg till gymmet mellan jobb och after work som en fin inledning på helgen. Alltid lika skönt. Skulle näst intill kunna bo där på gymmet. Gymmet, jobbet, after worken. Det är så sällan jag går ut men med det här sällskapet var det superkul och jag som älskar att vara social mår så bra av utekvällar lite nu och då. Att inte bara vara fröken Sara eller mamma Sara eller ... ja. Det mår nog alla gott av. Att kunna vara sig själv i alla dess former. Jag borde göra mig själv en tjänst och gå ut oftare.

Vi var ett litet gäng från jobbet som fick sällskap av några kompisar till en kollega. Tillsammans åt vi, quizade och spelade shuffleboard. Själv sålde jag in mig som 34 år och även om det kändes lite fel att säga så, nästan som att ljuga, var det sant nästan hela kvällen. Varför berätta om födelsedagar när man kan prata om drömmar, gungor och säkerhetsselar? Hade tänkt komma hem med en buss vid elva men missade den precis framför näsan så jag vände tillbaka till baren och gänget som tunnats ut för ännu ett parti shuffleboard och sen blev klockan midnatt och jag var inte längre ung. Tog taxi hem!


fredag 11 september 2015

inte jämt alls

TGIF - även om jag älskar att jobba nu igen är det trots det skönt med lite ledighet och helg. Idag blir det en snabb sväng till gymmet innan aw med ett gäng kollegor och i morgon väntar bröllop. Sen är det visst någon *hoho* som fyller jämt också ... eller ... just ja, att fylla 27 är ju inte jämt ett smack, haha. I och med bröllopet blir det inte fira av i morgon men firas kan jag göra en annan dag. En resa någonstans till exempel vore inte dumt.


torsdag 10 september 2015

mad about the boy

Idag har det varit ännu en sån där fantastisk dag på jobbet med mina goingar till elever och härliga kollegor. Jag får nypa mig i armen flera gånger för att verkligen inse att det är på riktigt, den här verkligheten som blev med mitt nya jobb. Jag älskar det!

Efter jobbet passade jag och Indra, som slutade samtidigt, på att ta en snabb shoppingrunda innan middag och träning. Nu ska jag krypa upp i soffan en stund och värma mig under en tjock filt och läsa lite. 


onsdag 9 september 2015

den som lever får se

Idag blir det en skojig, men lång och kanske lite ansträngande dag på jobbet. Vi ska gå på utflykt det första vi gör nu på morgonen och planen är att vara borta hela skoldagen. Här kunde jag inte planerat in mitt inflammatoriska skov något sämre, för vi ska gå en ganska så bra bit. Tur vi går med barn, med andra ord med barns steg i barns takt, så jag hinner nog halta med. Värre är det med smärtan och risken att förvärra, men men ... always look on the bright side! Lite ansträngande alltså. Men kul. Efter skoldagen blir det möten och planeringar vilket alltid är lika roligt och lärorikt. Eftersom jag inte har tillgång till bilen hela dagen och har för ont för att cykla är planen att dröja mig kvar på jobbet en timma tills jag kan bli upphämtad. Under den timman är planen att förkovra mig i matematikinlärning i förskoleklass.

På tal om det. Jag kanske är krejsyyy totalt, men jag funderar på att söka en distansutbildning till förskolelärare (helst hade jag velat läsa till F-3 lärare men den utbildningen ges inte just nu på distans via campus i Alingsås) eftersom jag vill bli helt och hållet behörig lärare i förskoleklass. Undrar om jag orkar/hinner läsa ett heltidsprogram samtidigt som jag jobbar heltid? Den allra största frågan är dock vad eller om jag kan validera något, exempelvis praktiken och dylikt.

Den som frågar söker svar. Tror baske mig att jag ska söka, komma in och sedan ... den som lever får se.


tisdag 8 september 2015

vi kommer till ett träd

Always look on the bright side of life. Förkylningen, feberkänslan och min Crohns med stundande inflammation i mage och leder går så klart hand i hand. Jag tar varje tillfälle i akt att sova. Men de går också hand i hand med lyckan, strävan och energin som kommer sig av att jag trivs så otroligt bra på mitt jobb. Att jag har ont och är trött spelar liksom ingen roll just nu. Det tar ingen plats egentligen eftersom lyckan är så pass mycket större.

Idag känner jag för ett rejält pass på gymmet. Inflammationerna sitter i tårna och fotlederna för stunden så det går att gymma på relativt obehindrat och att bli hindrad av min Crohns är något jag vägrar ... även om det blir bilen i stället för cykeln till jobbet. Vi kommer till ett träd. Vi kan inte gå runt det. Vi måste klättra upp i det ... lite så är det för mig att leva med Crohns. Hindrar sjukdomen mig från något, ja, då hittar jag en annan väg.

pic: weheartit

måndag 7 september 2015

från helgens simtävlingar

I helgen simmade Indra sammanlagt fem tävlingar och knep personbästa i fyra av dem. Anledningen till varför det inte blev ett femte är att hon aldrig tidigare simmat just den grenen. Sammantaget gick det väldigt bra för klubben också vilket är enormt kul. Nu är Sernekemästerskapet över för den här gången och nu taggar vi inför nästa KlubbMästerskap. Kanske vill de två yngsta också tävla då ... alltid bra för utvecklingen.

Under simtävlingarna sprang jag på en "gammal" universitetslärare från Göteborgs Universitet. Det var han som kände igen mig, själv hade jag nog bara gått förbi - virrpanna. Så kul att snicksnacka lite för han var verkligen favoriten, en enormt sporrande, glad och trevlig lärare. Hade gärna pratat ännu mer om utbildningar och jobb men nu var vi ju där för att heja fram våra respektive barn men vid ett annat tillfälle så ...

söndag 6 september 2015

dagens lista

Hittade en lista hos underbara Clara och som du vet gillar jag listor så jag snodde den, det gjorde jag. Frågorna och mina svar kommer här:

Var är din mobiltelefon? Ständigt nära till hands.

Var är din andra hälft? Chris är med Indra på helgens sista simtävlingsdag. Själv hade jag sovmorgon idag och planen är att halta runt i pyjamas och mysa i soffan med böcker och spel hela dagen fram till det är dags att åka till stallet. Har inflammationer i kroppen så jag mår lite skrutt men hejar på Indra med spänning här hemifrån. Igår gick det ju så bra med fyra tävlingar och lika många personbästa.

Ditt hår? Naturligt blond, klassiskt tunna skandinaviska hårstrån men så många att håret ändå är tjockt och hälsosamt. Långt, snart till midjan. Trots att jag tvättar det varje dag.


Ditt humör? Jag är glad och lycklig samtidigt som jag är väldigt trött just nu eftersom min Crohns blommat upp igen och jag är i ett skov. Men sånt går ju över till mer lugna perioder. Mitt liv helt enkelt så varför hänga läpp? Always look on the bright side of life ...

Din dagsplan? Det skrev jag visst redan om ... pyjamasdag som avslutas i stallet. Dock ej i pyjamas vid det tillfället.

Det bästa du vet? En vårdag, när det är varmt och soligt och vitsipporna blommar. När hela underbara sommaren ligger framför mig och jag kan vandra i naturen och lugnet i timmar. Det enkla som vågskvalp, att krypa upp i soffan under en pläd och med en bra bok eller en serie på Netflix, ett gott vin, tid med familjen, att bara vara, att skriva, att vara i stallet ... Och att resa och upptäcka nya platser.

Din dröm i natt? Som för det mesta minns jag inte alls mina drömmar. Men drömmen om något gott ...

Ditt livsmål? Balans mellan stillhet och engagemang.

Rummet du är i? Vardagsrummet vid matsalsbordet. Intill sitter de två minsta i tevesoffan och läser.

Din hobby? Att skriva och träna.

Din skräck? Att någon av barnen ska ryckas bort ifrån mig.

Vem vill du vara om sex år? Behörig lärare även i förskoleklass och således forever förskoleklasslärare samt författare (se frågan nästnäst under den här). Jag vill vara samma lyckliga Sara som jag är i dag, kanske med ännu mer energi och jag vill ha kommit bra mycket längre med det där att leva i stunden.

Vart var du i går kväll? Hemma i soffan, trött efter en hel lång dag i simhallen.

Vad är du inte? Färdigutbildad lärare (beroende på hur man ser det. Jag är legitimerad lärare men vill nå ännu fler ämnesbehörigheter) eller författare. Inte ännu.

En sak du önskar dig? Mer tid för stillhet.

Var växte du upp? Jag vill inte tänka på det där faktiskt ...

Det senaste du gjorde? Fixade en god latte till frukost.

Din teve? Den som ofta bjuder på kvällsunderhållning ... men lika ofta hamnar jag framför den med en bok. Annars en perfekt barnvakt ... haha, vad hemskt.

Dina husdjur? En hund, en kanin och fem zebrafinkar. Önskar att jag hade en katt och två hästar också men i ett annat liv ...

Din dator? En ny Asus privat och en ny Mac Book Pro på jobbet. Gillar dem båda.

Saknas något? Tja ... Inspiration kanske ... ork och just nu hälsa. Och gymmet! Jag saknar gymmet.


Din bil? En splitter ny sjusitsig, lätt och smidigToyota. Automatväxlad såklart! Även om jag numer cyklar oftare än åker bil. Det är en frihet i dag. Att ha cykelavstånd till jobbet. Idag tar det lika lång tid att cykla till mitt jobb som det tog med bil till mitt förra.

Något du inte har på dig? Obekväma kläder, hur snygga de än är.

Favoritaffär? Jag är absolut ingen shopaholic så jag vet faktiskt inte. Balders Hage kanske? Eller Indiska? H&M? ... äsch, jag vet inte.

Din sommar? Den rann iväg i takt med att jag försökte ta mig upp på fötter efter sjukskrivningen (är jag alltid sjuk?). Jag skulle egentligen behöva en semester nu då jag kan göra allt det där jag hade velat orka med under sommaren men aldrig gjorde. Samtidigt behöver jag inte semester eftersom jag älskar mitt nuvarande jobb och kan längta dit trots att det är helg.

Älskar någon? Ja. Ja, det gör jag.

Favoritfärg? Svart, vitt, grått, turkost, rosa och gult. Men jag klär inte i gult. Fast blir fasligt glad av den färgen.

När grät du senast? Jag grät faktiskt en liten skvätt på jobbet för inte så länge sen. Jag känner mig nästan aldrig stressad längre men just den dagen hade varit väldigt intensiv så som det kan bli ibland när man jobbar med människor och ingen dag är den andra lik. Jag grät en skvätt och sedan kände jag mig glad och stark igen. Att gråta är förlösande och nyttigt och något jag lärt mig som vuxen. Som barn och ungdom grät jag i princip aldrig. Bara tyst, tyst inombords med alla känslor behärskade utåt.

lördag 5 september 2015

simtävlingar och funktionärsjobb


Det var uppstigning sex idag för att ta oss till simhallen vid sju och eftersom jag fick störd nattsömn med flera vakentimmar som följd är jag nu supertrött. Under förmiddagen jobbade jag på som funktionär med Liam och Engla till hjälp, men eftersom vi var fler om samma syssla kunde jag smita uppför trapporna till bassängen lagom till när Indra skulle tävla. I funktionärströja får man inte skrika och heja på de tävlande men jag skrek inombords och visksjöng en hejaramsa.


Hittills har hon klarat av två heat som båda två ledde till personbästa. Gissa om jag är en stolt mamma?! Nu har jag och de små landat hemma en stund för lite vila. Jag ska faktiskt ta en powernap i soffan innan det är dags att kasta sig i bilen och åka ner för att hämta hem en, för dagen, färdigsimmad Indra.  

torsdag 3 september 2015

sponsrad video: Tallink Silja - Estland

..

Det är 97 år sedan Estland blev självständigt och det vill man på Estonian Tourist Board och Tallink fira genom att erbjuda 97 olika fantastiska upplevelser i Estland. Vad sägs om att prova åtta olika bastubad under en och samma dag? Eller varför inte ta en dyktur i Europas enda undervattensfängelse, paddla kanot bland sälar eller yoga bland molnen? I somras pågick en tävling i kampanjen Epic Estonia och resultatet syns i videon. Ta en titt och klicka dig vidare för att boka in din egna episka Estlandupplevelse. Själv tycker jag verkligen att en resa skulle vara mer än välkommet just nu. 

att trassla in sig

Kan man gå på bröllop i vitbottnat mönster? Kommer jag att använda klänningen vid fler tillfällen? Är det en investering eller hade det passat sig bättre att försöka låna en maxiklänning av någon? 

Jag är seriöst sämst på maxiklänningar, inte enbart för att jag alltid trasslar in benen i kjoltyget och snubblar utan för att jag tycker att jag ser ut som ett himla tält i dem. Hur klär man sig? Tips tack.

desigual och lavand

onsdag 2 september 2015

gå bananas

Köksrenoveringen har stått på vänt nu ett bra tag (och så till sist gjorde vi ett ryck i helgen nu som var). Jag har velat kavla upp ärmarna i flera veckor och hugga i med det sista men vila och tålamod är också fina dygder har jag hört. Nu är det mest finlir kvar. Lister, lite målning, hyllor som ska upp på väggarna och som redan är målade och till sist tapeter som vi ännu inte hunnit kika på. MEN - en stor klapp på axeln för vi har faktiskt gjort allt SJÄLVA även om varken jag eller Chris har tummen riktigt där den ska sitta när det handlar om renoveringar och dylikt. Vi har gjort det ändå och vi har gjort det bra. Cred!

Köket är på samma gång både toppmodernt och lite gammaldags med sin pärlspont och detaljer och går mestadels i vitt, vitt och vitt och sedan lite grått. Tapeten kan med andra ord få gå lite bananas, det lilla som behövs ovanför diskbänkens kakel.

Nåt med lite galna mönster kanske - och lite färg (dock inte för mörka färger utan mer liksom färgglatt). Gärna gammaldags retro lantligt för att mjuka upp de stela raka rena linjerna.

Tips?



tisdag 1 september 2015

plankanutmaningen - nu kör vi

Oh no. Den första höstmånaden! Visserligen en månad som oftast kommer med hög krispig luft och sol från blå himmel och som alltid bjuder på en sprakande färgpalett med dikeskanter fulla av ljuslila ljung och gula färgskiftningar bland träden.

Men, september är också månaden då jag börjar frysa konstant och fortsätter med det fram till våren någon gång i april-maj. Underhudsfett är kanske icke att förakta?! September går ... an, men jag tycker inte om hösten. Så låt oss göra den här månaden till något riktigt positivt ...




  • Fokus på att jag fyller 35 (27) - och därmed jämt. Väl värt att fira inte sant? Frågan är bara hur och när? Förslag på firande, stort som smått, mottages tacksamt.
  • Bröllop. Ja, vi ska på bröllop exakt just på min 35-årsdag (därav frågan hur och när jag ska fira min nya fina stolta ålder).
  • Tipspromenader i skogen. En bit utanför staden ligger en underskön by som varje år i september anordnar tipspromenader. Vi försöker alltid hinna gå i alla fall några turer.
  • Svamp i skogen och äpplen i trädgården. 
  • Och det bästa av allt - plankanutmaningen. Den startar idag och pågår hela september. Vem är på? Nu kör vi!