tisdag 30 juni 2015

västernorrland on the market

Tänkte att jag skulle starta upp med en ny kategori här på bloggen: västernorrland on the market (som får representera min dröm, mitt behov, min längtan bort. Bort från det som äter upp mig och ut i den helande tystnaden och den vackra naturen. Downshifting helt enkelt).

Först ut - ett ridcentrum. Vem vill inte ha en egen ridskola med sjöutsikt mitt i idyllen? Tänkte väl det.

Ny färg på fasaden bara. Jag har alltid velat ha en faluröd gård, bara det att jag inte skulle välja den röda färgtonen utan den svarta! Ja. Ett falusvartfärgat boningshus mitt i härliga västernorrland. Fiiint.

Och titta, där går min häst.


Invärtes krävs det en del kärlek för att sätta den egna prägeln på rummen. Som entrén till exempel. Full av furu och jag är så allergisk mot just furu. Men tänk dig att dörren är målad i någon mild men ändå mörk turkos färg, lite så där shabby shicskavd på sina ställen, något som blottar en ljusare färgton och väggarna har fått en väldigt ljus nästan vit varmgrå ton, alla lister vita och så nytt golv på det ...


Samma sak med köket. Ett litet trollspö av färg och pensel så ta da ... vad fint det blir. 

När flyttar vi in?måndag 29 juni 2015

downshiftingJag har en dröm som nästan äter upp mig av förtvivlan för jag vet att det är en dröm jag måste förverkliga för att kunna leva. Alltså, på riktigt leva. Utmattningssyndrom är inte att leka med. Läste ett så klokt inlägg på facebook härom dagen som jag delade vidare. Katja Helena skriver det så bra att jag väljer att kopiera in texten även här. Hon sätter ord på hur jag mår.

Tror du att stress och mycket jobb inte är nå farligt? Det här är min dagliga dos av mediciner för att kunna överleva bara pga stress! Min läkare, som är en duktig överläkare och insatt i utmattningssyndrom sa till mig att om jag fortsätter leva mitt liv som innan så kommer jag att dö. Då förstår man verkligen hur farligt det är med stress. Många tycker nog att folk som blir utbrända är svaga och lata men min läkare sa att det är precis tvärtom. Man har varit för duktig och alldeles för lite lat. Man tror att man orkar hur mycket som helst och att man kan vila när man blir pensionär men till slut säger kroppen stopp och du kan inte göra någonting åt det. Spelar liksom ingen roll hur envis eller hur mycket viljestyrka du har. Din kropp sätter stopp och du upplever den värsta tröttheten du kan tänka dig. Din kropp känns som bly och de enklaste vardagssysslorna känns omöjliga. Och hur mycket du än vilar så blir du aldrig pigg! Som om inte det vore nog så kommer ångesten som är värre än den värsta bakfylleångesten. Dina händer och fötter domnar bort. Du känner dig uppe i varv och stressad hela tiden. Du får problem med magen, sämre minne, svårt att koncentrera dig, ont i kroppen, sömnproblem och hemsk huvudvärk. Eftersom din kropp är inställd på fly eller fäkta så är alla sinnen extra skärpta vilket gör att du hör alla ljud. Som tex när jag är på en plats med mycket folk, då hör jag allas prat, om nåt barn skriker, någon som tappar något osv. Man känner allt. Känner mig som prinsessan på ärten när jag ska sova och känner minsta lilla smula i sängen. Jag skriver inte det här för att folk ska tycka synd om mig utan bara för att varna er vad stress kan göra för och för att folk ska förstå hur farligt det är. Jobbar du mycket, stressar ofta, har fullspäckat schema även då du är ledig och har börjat känna dig trött jämt så är det nog dags att dra i handbromsen. Går du över gränsen är det försent och du kommer aldrig bli densamma igen.

Jag känner mig ledsen och rädd inför framtiden. Hur ska jag orka vidare i ekorrhjulet om det inte sker någon förändring - om inte hjulet tippar? Då är jag bara tillbaka i karusellen igen som snurrar allt snabbare. Schemat är fullspäckat när vardagen är igång. Både på jobbet och den lediga tiden. "Så är det bara".Snart hoppar jag på det där igen, det där ekorrhjulet ... och samtidigt som jag VILL se fram emot mitt nya jobb med glädjepirr (vilket jag korta stunder gör) är jag samtidigt så, så himla rädd och väldigt ledsen. Nu när jag för en gång skull äntligen lyssnar inåt vet jag ju att allt det där inte är så som jag vill leva. Jag har ljugit för mig i alla år av högprestation med bara mer och mer att göra. Att aldrig vara nöjd eller värdera mig i vem jag är, inte det jag presterar. Även om jag legat på topp har jag alltid analyserat vad jag kunnat gjort ännu bättre. Bäst har aldrig varit gott nog åt mig och nu vill jag dra i handbromsen, flytta ut i skogen där ingen ser mig (utom mina närmaste) och gå och skrota i allt det vackra, lugna, tysta och få energi av Moder Urkraft genom mina bara händer. Att hugga i. Att leva snålt men vid liv. Så som jag vill leva!Downshifting har kommit att bli det vackraste ordet jag känner. Hade det bara varit jag hade jag flyttat till ett litet torp i skogen så snart som bara möjligt. Jag skulle bosätta mig på den vackraste platsen som ger mig sinnesro, jag skulle försöka med allt jag är värd att driva självhushåll med grönsaker och ägg. Jag skulle bli vegetarian igen. Jag skulle även försöka med allt jag är värd att leva på min kreativitet och frihet. Att styra över mig själv för jag tror att allt annat är livsfarligt. Jag har ambitioner upp över öronen och vill inte göra något halvhjärtat utan alltid prestera på topp. Vad det än gäller. Men otydligt ledarskap och vilsenhet i att sträva uppåt men inte riktigt veta hur vägen dit leder ... det bidrar bara till att jag kämpar och kämpar men ändå aldrig når upp. Att styras av ett förutbestämt schema och se chans till vila och rekreation rinna mig ur händerna ... Jag gör mig själv en björntjänst. Jag skulle släppa allt det där och leva! Men jag har man och tre barn som jag inte bara kan rycka upp från där de trivs. Vem ska försaka?

... att leva.


söndag 28 juni 2015

borta en vecka

I morse vinkade vi av vår scout som nu åker till skärgården, bästa västkusten, för en veckas roligt och spännande scoutläger. Liam är full av förväntan men jag känner nog av tomheten i hjärtat! Det är första gången han är borta på läger så länge. 

pyssla med lastpallar

När vi fick vår köksleverans kom den på en jättestor lastpall. Den tänkte jag att jag skulle ta tillvara på något sätt. De här tre idéerna tycker jag är fina och det lutar nog åt att jag försöker bygga ihop hyllan med betongplattor. Alltid bra med avlastningsytor - kanske till ett utomhuskök eller åtminstone vid grillen.

Har du några tips på vad man kan göra med lastpallar?

bild från google

lördag 27 juni 2015

australia on my bucket listEn sak som jag drömt om ett tag är att åka till Australien. Jag har aldrig varit utanför Europas gränser (vilket grämer mig som vill se världen). Därför har jag planer på att skriva en top 100 bucket list över saker jag vill göra och platser jag vill se. Australien toppar listan kan jag säga. Jag har alltid fascinerats så av deras vackra natur. Kängurus och koalor är djur jag skulle vilja se på nära håll i sin fria miljö. Jag tror att anblicken av dem skulle göra mig alldeles gråtmild och rörd. 

När jag kikar runt lite på resor inser jag att man behöver söka visum Australien och läsa på om vilka regler som gäller. Är det någon som varit i Australien och kan ge lite tips?


pics: weheartit

söker på nytt - testläsareJag har skrivit en form av självbiografi/självhjälpbok och behöver nu ett par, tre stycken testläsare så att jag kommer vidare med texten innan manusinlämning till förlag. Det är inget långt manus, endast ca 21 000 ord och en genomläsning tar några timmar bara. Men redigering och testläsning tar såklart bra mycket längre tid och kräver fler genomläsningar. Är bra att veta. Om du är intresserad bör du vara beredd på att svara på frågorna:

1. Inledningen (kap 1-2): Fångades du av den?
2. Mittpartiet: Tappade du intresset?
3. Slutet: Var det tillfredsställande. Vilken känsla lämnade boken efter sig?
4. Kommer kapitlen i en tillfredsställande ordning? Vad är bra, vad bör flyttas och hur?
5. Efter att ha läst inledningen, vilka förväntningar hade du på texten? Blev de förväntningarna uppfyllda?
6. Kändes temat klart? Blev det mer komplext allt eftersom texten fortskred?
7. Var berättelsen lätt att följa?
8. Höll språket en tillfredsställande nivå? Några ord eller uttryck som förekommer för ofta?
9. Fanns det några ställen du upplevde problem med trovärdigheten?
10. Saknade du något? En scen som borde ha funnits med, en karaktär som borde ha fått mer utrymme?
11. Något som upplevdes som upprepande eller för utförligt beskrivet? Något som i ditt tycke borde tas bort? Någon scen som borde kortas ner/göras mindre informativ?
12. Vad var spännande? Gick det för fort eller för långsamt framåt?

Jag behöver några testläsare som ger mig konstruktiv kritik. Inte bara ge omdömen som bra, intressant, haltande eller nja ... Själv ska jag sätta mig ner och fila på följebrevet vilket sannerligen inte är det lättaste. Eller så väljer jag den, för närvarande, enklare vägen och fortsätter på mitt feelgoodmanus ... eller spelar ett parti memory med Engla.

Är du intresserad att testläsa mitt manus? - Tack! Maila mig.
fredag 26 juni 2015

Sponsored Video: MINIONER - BIOPREMIÄR 1 JULI

Det är länge sen nu som vi gick på en riktigt mysig familjebio och det är verkligen dags för det nu. När nu Minionerna (vem kan inte älska Minionerna?!) har biopremiär snart ska vi boka in oss. Det blir precis efter en veckas scoutläger så det är lägligt. Till dess hoppas jag också att vi är klara med köket. Efter all renovering är vi värda en paus i biomörkret. Ser fram emot att få några go'a skratt när Minionerna ger sig ut i jakten på en ny herre att tjäna. Resan tar sin väg genom Antarktis, New York och London och leder slutligen fram till världens första kvinnliga superskurk Scarlet Overkill.

Ska du se den?

.

~ detta är ett sponsrat inlägg ~

turtle

Min Mister drömmer om en landsköldpadda och har så gjort en tid. Jag är genast beredd på att läsa på fakta och säga ja till ett eget husdjur men Chris är mer tveksam. Inga fler djur! Fast jag vill ju ha hästar, höns och får också ... ja. Och några myskankor som äter mördarsniglarna innan sniglarna äter mina grönsaker. 

Har en vän som har en vän som har en sköldpadda. I övrigt är jag novis. Vad vet du?
Är det ett bra första husdjur för en snart, snart 11-årig grabb att sköta helt på egen hand?


sunflowers & bed and breakfast

Jag var en sväng till blomhandeln för att skaffa syrénbuskar som får tjäna som insynsskydd mot grannen ... tills jag hittat och flyttat till min drömgård med vidsträckta vyer, lugn och ro och kanske plats för en liten bed and breakfast där jag kan gå och bädda sängar med frasigt svala lakan, vispa äggröra (eller ja, röra då), koka extra starkt kaffe, baka bröd, odla grönsaker, plocka dagsfärska ägg direkt från hönorna på gården och anordna ponnyridning i omgivningarna. Ja!

Hur som helst, jag sprang på de här solgula varma solrosorna. Hoppas så att det blir något blommigt och fint av de små fröna som Engla drev upp i skolan och fick med sig hem till avslutning. Så får vi något vackert att titta på ...

torsdag 25 juni 2015

en gråtmild längtan


Jag längtar efter att få bo så här, mitt i naturens hjärta med vidsträckt utsikt som skapar det där lugnet och harmonin jag så länge har sökt i yta och fasad. Som jag sökt genom att springa i ekorrhjulet och ta på mig mer och mer för att känna att jag har hundra bollar i luften och att jag klarar det. Som jag sökt genom att känna mig på gränsen till sönderstressad (och tillslut trilla dit) för att jag springer och springer från mina tankar och inre känslor. För att jag ljuger för mig själv men vill slippa se. Har jag hundra bollar i luften hinner jag ju inte reflektera över att jag inte mår bra. Inte reflektera över att jag saknar den sista pusselbiten för att på riktigt hitta mig själv.

Nu vet jag var jag hittar den där pusselbiten utan ansträngning. Utan att springa runt i ekorrhjulet och säga ja till mer och mer. Tack vare en chans att bromsa hjulet har jag insett vad jag saknar samtidigt som jag också blir alldeles gråtig av allt det vackra i naturen som försakas mig. Jag saknar det! Jag behöver det! Och jag blir gråtig för att jag vet vad jag behöver för att på riktigt må bra men jag vet inte hur jag ska kunna ta mig dit. Jag blir gråtig för jag ser slutet på min chans att varva ner. Snart är det upptempo igen som gäller och jag är inte redo. Aldrig redo. Att aldrig hinna ikapp - det är inte det som är att leva.

Helst av allt skulle jag vilja flytta norrut långt bortom stress och snabbspringande människor. Långt bort från måsten som läggs på men som styrs av någon annan. Jag vet att jag är en sökare med behov av att kunna styra mig själv. Jag skulle önska att jag kunde leva på det jag skapar själv. På mina texter, på djur och natur, på det vackra, det sunda ... Jag har hittat vad jag saknar. Men jag har inte verktygen att ta mig dit och det gör mig ännu mer gråtig. Allt det vackra livgivande i naturen. Som jag saknar det!onsdag 24 juni 2015

bak i bilen

Vi tog en paus i köksrenoveringen och åkte till Ikea för att komplettera med de restade produkterna så att vi kan kavla upp ärmarna och hugga i igen. Konstigt att jag inte drömmer lådfronter, skruvar och köksinredning, men sover som klubbad - helt drömlöst.

Det praktiska med en sjusittsbil när man åker själv med mammi och pappi är att kunna välja och vraka bland sätena där bak. Engla hamnade längst bak på väg hem. Bak i bilen har vi det bra ...

Nu, en snabb kaffe som förhoppningsvis kan råda bot på den där spända käken jag har.

Sponsored Video: Träningstips från Alpina landslaget

Jag älskar att träna crosstraining och styrka på gymmet men det är inte alltid tiden räcker till för att ta sig dit. Det går trots allt på plus minus cirka en timma inalles. Tidsbristen och gymfrånvaro får mig att bli stressad och sur. Det känns som slöseri med både gymkort, motivation (vid längre tids frånvaro från träning sjunker också motivationen även om min är stark) och hälsa att inte äntra gymmet frekvent. Min målsättning är tre-fyra gånger i veckan, minst! Men som sagt, tidsbristen kan ibland sätta käppar i hjulet hur välstrukturerad jag än försöker vara. Därför är det praktiskt och bra med finfina tips på hemmaträning som går att utföra "på språng". Alpina landslaget har gjort ett litet klipp på bra träningstips som går att utföra lite varstans och som bara behöver ta den där lilla minuten som kanske är allt du kan avvara mitt i allt vardagspussel. Alla hinner träna!

..

 ~ detta är ett sponsrat inlägg ~

my dreamtisdag 23 juni 2015

sponsrad video: The New Oral-B Electric Toothbrush with Bluetooth Connectivity


Även om jag inte är en tekniknörd med behov av de allra senaste älskar jag teknik som förenklar vardagen. Som den här eltandborsten från Oral-B Smartseries! Den första i världen med Bluetooth 4.0-teknik.

.

Tandborsten har en app kopplad till sig som gör att man kan få svar på exakt när det är dags för att använda tandtråd (själv gör jag det bara från det att kallelsen till tandhygienisten dimper ner i brevlådan tills max jag har varit där på besök) och när det är dags att byta tandborsthuvud (vilket jag själv gör alldeles på tok för sällan - för det är ju ingen som påminner mig). Nu är den här. Den innovativa tekniken som kan göra mig till mästertandborstaren.  

 ~ inlägget är sponsrat ~

måndag 22 juni 2015

utomhus med en bok

Jag monterar lådor på löpande band och har kommit nästan hela vägen runt nu. Några kvar. Dock är jag bara så värd en välförtjänt paus utomhus nu. Jag vägrar att låta sommaren gå mig förbi bara för att vi renoverar kök. En köksrenovering som vi förövrigt äntligen börjar kunna skönja slutet på. Några högskåp för kyl och inbyggd ugn och mikro ska fixas på plats ... köksön och alla fronter. Sen är väl praktiskt taget hela köket på plats och finliret startar med väggar, kakel och golv.

Igår åkte vi till Ikea för att byta vår blandare som råkat bli fel. Då såg vi de här lamporna (fast i vitt i så fall) med kopparfärgad insida som jag tänkte kunde bli fint ovanför köksön. En riktigt stor maffig lampa. Kanske ... det är så många beslut som ska fattas som visserligen är problemfria i-landsproblem men ändå - beslut som ska fattas.

Nu, solen utomhus med en bok en stund!


söndag 21 juni 2015

where you feel as if you can touch your happinessVi firade midsommar med goda vänner i Bullerbymiljö och jag blev nästan tårögd så vackert och fridfullt var det. De vidsträckta vyerna, tystnaden, vattnet, skogen, ängarna, hästarna ... Lugnet som jag så länge sökt behövde inte anstränga sig det minsta för att lägga sig som mjuk bomull runt min sargade gestalt. Livet är alldeles för kort för att levas på fel sätt. För kort för att låta måsten och borden i ekorrhjulet styra hur vi lever. För kort för att låta oss stressade och lite ledsna springa allt snabbare i jakt på lyckan som vi jagar men aldrig riktigt hinner i fatt. Inte på riktigt. Alla krav ... hur bryter man sig loss? Hur bor man där man vill bo och hur lever man som man vill leva när man trots allt måste försörja sig? Räkningar måste betalas och vi har ingen extravagant livsstil som går att skära ner på. Jag vet vad jag behöver - men jag vet inte hur jag tar mig dit.


Det gör ont att ha funnit en plats där lugnet bor och där jag blir alldeles avslappnad, lycklig och tillfreds. Och se den platsen, det livet som en hägring bara ...

fredag 19 juni 2015

ett strå till stacken

Nästan alla hjälps åt med köket här hemma. När Chris hade kontorstjänst igår skruvade jag och Engla ihop de sista underskåpen och sen rejsade vi hela kvällen. Liam hjälper pappi, Engla hjälper mammi... Sen har vi en nästan-tonåring också, haha... Du anar. Men, i den här takten har vi snart ett nytt snyggekök. Härligt.
Nu är det dags att starta dagen så att vi kan göra oss iordning för midsommarfirande hos fina vänner lite senare. Ha en underbar midsommar därute. Kom ihåg, ta hand om dig och varandra. Var försiktig med vuxendryck i kombination med barnen. Och sväng dina lurviga runt en midsommarstång om du kommer åt... Ha det awsome.

torsdag 18 juni 2015

dagen före


Dagen innan midsommarafton. Funderar på att ta en sen frukost innan gymmet och sen kanske handla lite inför imorgon. På egen hand kommer jag inte så mycket längre med köket så det är nästan bättre att ta dagen i den här ordningen. När Chris, förhoppningsvis lite tidigare, kommer från kontoret i eftermiddag kanske vi kan göra ytterligare ett ryck med renoveringen. Det är kopplingen med vattnet som måste göras så att vi kan montera bort diskbänken. Sen är det väl i princip bara att köra på ... 

Längtar. Det börjar ta på krafterna att leva i ett kaos med kökssaker överallt. Tänk, jag som inte tycker om att laga mat annars. Nu måste jag dels leta efter porslin, bestick och dylikt, dels efter torrvaror som är undanpackade lite varstans innan det ens kan bli tal om nån primitiv maträtt som förhoppningsvis är nyttig och god ... Märker att hela situationen (som egentligen är kul och förväntansfull) börjar nafsa mig på stressnerven igen. Den som hade lagt sig still. Nu sover jag oroligt igen ... Om bara köket blir klart snart!onsdag 17 juni 2015

drömmer mig bort


Så mysigt det ser ut - drömmer mig bort. En resa till Grekland nu i sommar hade suttit fint. Köket är som ett enda stort bombnedslag just nu. En resa med all inclusive hade varit en välförtjänt avkoppling. Får se om det blir av ... om vi hinner och det dyker upp en bra resa.

I höst vill jag i alla fall att vi åker till mitt älskade Teneriffa igen. Längtar.sponsrad video: dricker du kontinentalt?


.

Att sippa på ett oskyldigt litet glas rött en tisdagskväll ...

Jag är ingen moraltant och tänker inte bli en heller. Den enda person jag kan slå mina moralklor i är mig själv. Att dricka kontinentalt är att ta ett litet glas vin till middagen, inget fel med det. Italienarna tar till och med ett glas till lunch (även om det tycks brukligt att kvinnorna späder ut sitt rödvin med lite vatten - i alla fall var det så i den familj jag bodde hos). Jag tänker inte sticka under stol med att jag älskar att ta ett glas vin; rött, vitt eller rosé (kanske helst något av de sistnämnda då rödvin oftast är lite tungt för min smak. Bara några små munnar kan räcka så är huvudvärken ett faktum).Hur som helst. Det kontinentala drickandet tycks smyga sig in allt mer i den svenska kulturen. Kanske än mer under sommaren då uteserveringarna och de ljusa kvällarna lockar till en AW och ett stopp på väg hem mitt i veckan. Över Lilla Landet Lagom sveper influenser från Sydeuropa. Lilla Landet Lagom vill ta tillvara och njuta av sommar, sol och värme, det gäller att passa på - inte tu tal om det ... Dock särskiljer vi oss. Vi dricker alltmer kontinentalt men ger för den sakens skull inte avkall på vårt (osunda) helgdrickande.

Kontinental på veckan, svensk på helgen? Var din egen moraltant.

~ sponsrat inlägg ~

tisdag 16 juni 2015

elvis has left the building

Imorse när jag vaknade efter en sån där lång sovmorgon la jag märke till att en av tre lämnat boet nu. Den isabellefärgade ungen verkar vara otålig på livet. Perfekt med morfar Musse som åtar sig barnvaktsuppdraget med matning och passning av bebisen. Gulliga. Slår undan Molle när han kommer för att mata SIN unge!

Update: Elvis is dead!

söndag 14 juni 2015

köksrenovering

Äntligen är vi igång med köksrenoveringen. De gamla skåpen har hivats på tippen, kaklet har knackats loss, väggarna har fått lite spackel (more to go) och vi har skruvat ihop ett nytt skåp. Det går framåt... Dock sparar vi på diskbänken in i det sista så vi kan diska i vårt primitiva kök (med spisen mitt i rummet). Middag, nån?

lördag 13 juni 2015

en riktigt bra serie


Jaha. Nu när vi maratontittat klart på Under the Dome - vad ska vi då titta på?
Man blir lätt lite kräsen när man precis tittat på en bra serie (eller läst en bra bok för den delen).sommarkväll med Moa

fredag 12 juni 2015

moa lignell


Igår var det smygpremiär men idag drar Potatisfestivalen igång på allvar. Ikväll spelar Moa Lignell vid Åmanska Parken här i Alingsås. Ska bli kul att få höra några av hennes låtar från nya plattan spelas.

torsdag 11 juni 2015

sommarintervjun

Mina planer för sommaren:
Renovera kök! (idag är det dags att kavla upp ärmarna och börja riva ut det gamla. Leveransen väntas imorgon). Åka på picknick till havet. Odla. Läsa. Skriva!
Bästa sommarstället: 
Havet. Tjolöholms slott, Nääs slott, Gunnebo Slott ... ja, jag älskar slott.
Favoritsommarblomman:
Syrén. For your information: Förra sommaren hittade jag ett decimeterstort syrénskott mellan trädgårdsplattorna som jag drog upp och planterade i kruka. Sedan har skottet vuxit till sig i växthus och är nu riktigt stor, redo att planteras ut och bli till buske. Den har blivit min lilla bebis.
Här badar jag helst:
Helst av allt i en (uppvärmd) pool (utomlands) men annars i havet. Är lite rädd för insjöar faktiskt. Tycker att de är lite slemmiga. 
Hur länge ska du vara ledig?
I sommar är jag inte ledig alls utan sjukskriven. Fram till nya jobbstarten i augusti. Försöker ta vara på den tiden och komma på fötter mentalt (det syns ju inte utanpå direkt).
Vad ser du mest fram emot?
Att komma på fötter ... som sagt. Att få tid tillsammans med familjen. Att ha tid till allt det där som jag trivs med att göra. Att få ett nytt fräscht kök.
Vad kommer du köpa inför semestern?
Vårt nya kök är köpt och beställt, det är på gång. Det som ska köpas till är golv, kakel och inredningsdetaljer. 
Det här lyssnar jag på i sommar:
Sommarpratarna i P1 är något jag alltid försöker lyssna på (några av dem iallafall), några Podcasts såklart och Mix Megapol. 
Favoritsommardoft:
Syréner, hav/tång och nyklippt gräs.
Hur kommer du att göra dig illa?
Blåmärkena på benen som kommer dit utan att jag vet varför ... typ för att jag alltid går in i saker och ting (som jag skyller min dåliga balans på).
Vad oroar du dig för? 
Att inte få må bra.
Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Som en fin, fin tid med chans till vila och tid för allt det där som jag aldrig hinner annars när ekorhjulet rullar på.
Den ultimata sommardagen: 
Å, en lagom varm dag (ca 25) med bara några små molntussar på himlen. En dag som startar i lugn och ro. Sovmorgon till åttasnåret, en lång härlig frukost med en sval smoothie och en uppiggande latte. Kanske hänga en tvätt utomhus i sällskap av svalorna och sedan sitta i solen med en bra bok. Gärna på en klippa nere vid sjön eller med en picknick vid havet. Ett litet dopp kanske, men annars sitter jag gärna och tittar på när resten av familjen badar. Chillar helt enkelt. Plocka lite snäckor. Tar oss hem igen och grillar något (gärna tillsammans med vänner) och avslutar middagen med jordgubbar och vispad grädde. Tar en långpromenad när det blivit lite svalare ute och sitter ute sent och sippar på ett glas vin - tittar på svalorna högt uppe i skyn. Barnen hoppar på studsmattan och springer runt i vattenspridaren till sent. Vi har ingen tid att passa! Älskar't. onsdag 3 juni 2015

testläsare sökesHeja mig. Jag hamnade i värsta skrivflödet ... bara så där. På tre dagar har jag skrivit drygt 13 500 ord och känner att jag fått med allt jag vill. En liten bok - javisst. En riktig liten kortis i sidor räknat. Men ändå så stor.

Har redigerat den lite men är inte klar. Än.

Testläsare sökes. Är du en?

redaktör


Jag har blivit redaktör för föreningens hemsida - jättekul tycker jag. Jag som älskar att skriva och pilla med hemsidor. Nu gäller det bara att ladda kameran och hoppas på att solen tittar fram så att jag kan ta lite snygga foton på husen här på gatan samt på omgivningen. Klart vi vill ha snygga bilder nere vid sjön till exempel ... men regntrista bilder vill jag inte ha på min hemsida!

Håll tummarna för att vädret vänder snart (men inte alltför snart, okej) - det kliar så i fingrarna att klicka hem en restresa till sol och värme men vi har en köksleverans som väntas snart, så nu blir det ingen resa. Även om det hade varit skönt att bara släppa allt och komma iväg en stund. Var dock säker på att solen och värmen kommer de veckorna vi är inomhus och skruvar kök. Lovar att det blir så. Haha.