söndag 29 mars 2015

koncentration


Inte optimalt kanske, men jag försöker multitaska med saker som brukar få mig att koppla av och må bra. Men märker att jag inte kan koncentrera mig på något alls. Stressen sitter som ett skruvstäd.

Så länge sen nu som jag läste en deckare. Det där går ju i vågor. Men jag gillar Jungstedt och det här är en ny kriminalserie från Gran Canaria som hon skriver tillsammans med Ruben Eliassen, en norsk författare. Språkligt har boken potential men jag märker att valet av bok inte var så genomtänkt. Det gäller att kunna fokusera när man läser en deckare och mina tankar far hela tiden i väg i ett virrvarr.


vårfräsch


DenimHERE// SweatHERE// ShoeHERE//

Ljust fräscht. Äntligen sol och vår - okej, idag regnar det men ändå...
lördag 28 mars 2015

två av oss och det är vi


Tillsammanstid när alla andra är på läger eller tävlingar. Vi går ner till sjön i solskenet och stunden är läkande mitt i ett kaos. En värdefull stund av lugn där det råder storm.


lördagsslappaDet är bara jag och Engla hemma och vi ägnar dagen åt det jag behöver allra mest. Soffhäng!

Nyhetsmorgon, böcker, samtal, mys, chokladbollar, solsken, kaffe... Samtidigt som jag funderar över kommande jobbvecka, bryderier, litenhet och mattelektioner.fredag 27 mars 2015

never slow down


Stagnera aldrig! Oavsett hur turbulent det kan tyckas vara stundtals. Oavsett hur dåligt jag sover för all stress. Oavsett hur hårt hjärtat pumpar. Oavsett hur lite tid jag har och oavsett hur mycket jag än springer runt och jagar min egen svans utan att hinna i kapp den. Någonsin hinna ikapp den har jag ett inre driv. Framåt. 

Never slow down.
Jag har, om jag får säga det själv, kommit så långt under mitt första år som lärare. Det tar tid att finna sig själv i sin lärarroll, det har jag insett. Men jag har närmat mig mig själv nu samtidigt som jag plockat på mig saker andra sagt att man kan vänta med tills första läraråret passerat. Jag är stolt och nöjd med att jag tagit på mig vissa ansvarsområden som idrottsdagar, kristeam, Trivselledarteamet, En Läsande Klass (läsfixarna) och sånt där som jag hade ambitioner om att göra men ändå inte riktigt visste om jag skulle kunna göra... Allt går! Jag älskar allt det här i karusellen som snurrar allt fortare, men också allt långsammare i takt med att jag kommer närmare mig själv i min lärarroll. Att inte kunna sakta ner. Att hela tiden vilja sträva framåt och hela tiden öppna nya dörrar till det som lockar och ser så spännande och utmanande ut.

Nu är stencilerna ifyllda. Till hösten hoppas jag att lotten fallit på mig om att få läsa en lärarlyftskurs a la 30hp Bild för 1-3. Snälla håll tummarna för att turen kommer till mig! 

torsdag 26 mars 2015

påskliljor


Den enda blomma som är fin som gul är påskliljan (även om jag är överförtjust i att det växer vita påskliljor i vår trädgård) och jag köpte hem en kruka och ett gäng med mörklila penséer för att piffa upp entrén här hemma. Nu är det vår!I lördags packade vi för första gången i år picknickkorgen och drog iväg på utflykt. Lustigt nog valde vi, efter rader av solskensdagar, dagen som det kom ett bakslag på. Hagel och blåst gjorde att picknicken blev kort. Men mysig. Huvudsaken var att vi fick välbehövlig tillsammanstid och lugn och ro.
tisdag 24 mars 2015

tystnaden


Jag tycker att det märks allt tydligare. Så snart helgen kommer och jag får chans att varva ner lite märker jag hur otroligt ljudkänslig jag blivit. När jag är ledig vill jag ha lugn och ro och knäpp tyst. Allt annat får mig att må otroligt dåligt, bli stressad och irriterad. Jag har inte tålamod för något. Inte för gnabb, tjat, tjafs, oväsen... knappt ens för vanligt samtal. Det låter inte så sunt, eller hur?

Men mitt jobb är väldigt högljutt ganska ofta. Det går inte att komma ifrån. Läste i senaste tidningen Lärare att tinnitus bland lärare är vanligt! Önskar mig såna där ergonomiska öronproppar som stänger ute allt farligt ljud. Önskar mig lugn och ro och tystnad.
måndag 23 mars 2015

east end


bokrean knep jag en hel hög med böcker. Bland annat Barnmorskan i East End som jag sneglat på ett bra tag nu. En verklighetsbaserad bok från 1950-talets London. Kan varmt rekommenderas.

Älskar att krypa upp i fåtöljen och läsa en stund. Total avkoppling!söndag 22 mars 2015

my best


Jag har gjort mitt bästa, men jag har inte riktigt kunna släppa allt och koppla av den här helgen, det som jag så väl behövde. Få ladda positiv energi och vila inför nästa arbetsvecka. Det får gå ändå. Men det känns inte optimalt. Jag kommer på mig själv att vakna flera gånger under natten och vara fylld av jobbtänk, kom-ihåg och stress och under dagarna bultar mitt hjärta hårt i hundraåttio knyck. Vila och återhämtning är bara att glömma.

Jag försöker koppla av med läsning, min bok och meditativ musik som kallas relaxing och har porlande vattenljud i bakgrunden. Men det är bara timmarna på crosstrainern som får mig att riktigt kunna släppa allt. Allt! Och där kan jag ju inte stå hela dagarna...

Jag tar några djupa andetag i stället och hoppas att det hjälper.


lördag 21 mars 2015

små solglimtarSåg du solförmörkelsen igår? Visst är det typiskt? Vi som haft soliga fina dagar nu, flera på rad, hade mulet väder igår. Skymtade bara den partiella solförmörkelsen på väg till bamba med eleverna igår vid lunch. Häftigt att se. 

Den här veckan har varit den första sedan jobbstart som faktiskt gått lite långsamt. Dagarna har i och för sig rullat på i samma tempo men det har liksom känts som om dagarna har varit så många fler. Sträckan måndag-fredag har varit milslång! Måndagen var jobbig och det slutade med att jag hamnade på gymmet där jag fick utlopp för alla känslorna i en 50 minuter crosstraining och 30 minuter mage/rygg i gymmet. Alla tankar bara - poff! Men sen har det varit som seg kola igen. Bara att trampa på. Det finns ju solglimtar överallt. Precis överallt. Och det är så fantastiskt. 

onsdag 18 mars 2015

no19 ✂Att ha lite egentid hos frisören var precis vad jag behövde just nu. Jag har varit lite off. Saker och ting gör att det går upp och ner, så är det ju. Jag gick med i blogg100 för att skriva minst ett inlägg per dag. Det sket ju sig, minst sagt. Jag är tillbaka nu. Inte på banan kanske, men väl tillbaka. Huvudet upp liksom... Nej, ibland är det bara för mycket. Och däremellan är allt okej, helt fantastiskt okej.söndag 15 mars 2015

prioritera rätt


Solen skiner och det är verkligen vår nu. Egentligen vill jag till gymmet och skaka loss lite träningsvärk men samtidigt vill jag ut på en riktigt lång promenad för att njuta solen. Får se vad det blir. Kanske gymmet får vänta till i morgon. Chris behöver planera in några sovtimmar då det vankas nattjobb och jag ska hänga i stall och simhus så i vanlig ordning gäller det att prioritera rätt med den lilla dyrbara tiden som blir över. Några sidor i min bok vill jag också hinna med och så ska jag planera ett gäng idrottslektioner inför veckan.

Vad gör du? lördag 14 mars 2015

magiskt


Den här lördagen bjöd på ett efterlängtat kalas för barnen. Familj och släkt kom över på lite fika. Mycket uppskattat och trevligt och visst. Det hade varit roligt att träffas oftare. En bra start skulle vara att ha ett kalas för alla barn, var och en för sig. Men tiden. Alltid den tiden! Eftersom våra barn fyller relativt tätt och tjejerna till och med väldigt tätt har vi i stället som tradition att fira dem alla tillsammans. Att samla familj och släkt en gång i stället för tre, vilket så klart hade varit trippelt så trevligt men som sagt... tiden! När har man någonsin tid? Är det inte Chris' jobbhelg så är det bortamatch eller något annat som sätter käppar i hjulen för samvaro med familj, släkt och vänner. Hade man kunnat klona sig så... det tänker jag många gånger på. Då skulle jag vara lite överallt och här och där vilket hade känts toppen.

Hur som helst hade vi några väldigt mysiga timmar med mycket prat och skratt tillsammans. Nu är de små barnen över hos kompisar och leker och Chris har hängt med Indra på hennes simträning. Jag lagar lasagne och laddar upp inför kvällens mellofinal.

Vem vill du ska vinna?
Jag måste säga att jag är fasligt svag för Svennings låt samt för Jon Henriks... magiskt.


 


fredag 13 mars 2015

torsdagarna i stalletJo men visst. Det är bara att inse att det inte går att hänga med yngsta dottern i stallet varje söndag utan att bli så där fasligt sugen på att själv börja rida igen. Så jag gjorde slag i saken och bokade in mig på en varannan-torsdags-ridning i en grupp bland vuxna som är nybörjare eller, som jag, inte har ridit på så fasligt många år att det - visserligen sitter nånstans där i ryggmärgen - men ändå är lite ringrostigt. Och träningsvärken i rumpan! 

Jag fick Starchild, aka Staran som bestämde sig för att visa sig från en besvärlig sida. Antingen tvär stopp eller galopp. Ja, lite skritt och trav däremellan förstås men hon var fasligt besvärlig och inte det minsta medgörlig. Okej att trava... men helst tvärstopp. Tills hon bestämde sig för att det helt plötsligt fanns spöken på läktaren så skrämmande att det var bäst att sätta av i sken därifrån.

Nåja, balansen satt där. 

Hon fick en puss på slutet.torsdag 12 mars 2015

att pynta till påsk


Snart är påsken här - min favorithögtid på året. Nu är vi så smått igång i skolan att påskpyssla. Eleverna ska få ta med sig ett gammalt påskägg hemifrån och måla vitt och sedan pynta med nåt enkelt urklipp ur en svartvit boksida. Enkelt. Stilrent. Att pynta till påsk är förstås lika med barsmakat och enkelt om du frågar mig. Det här stilrena och mjukt turkosa från Indiska tycker jag mycket om.onsdag 11 mars 2015

lyckorus


Jag älskar onsdagar just för att jag har helklass i nån form av bild/pyssel/sociala relationer-lektion och därefter har dem alla i idrott. I dag startade jag dessutom upp ett, för mig nytt projekt, med förskoleklassen. "Läsfixarna" fick inleda dagens första lektion och det var så roligt och inspirerande att jag blev alldeles till mig. Det är något som från och med nu ska få genomsyra onsdagar och minst en dag till i veckan när jag gör mina lektionsplaneringar. Dessutom har vi precis fått reda på att vår skola ska starta upp trivselledarprogrammet och jag är en av de ansvariga som ska vara med i teamet. Lycka.

Som grädde på moset har solen skinit från en klarblå himmel och det är en fröjd att leva just nu. Så himla härligt. Jag har stundtals fått stanna upp och rannsaka mig själv. Varför är jag så lycklig?
Är det för att jag äntligen ska börja rida igen med start från och med i morgon - jippi!?
Eller är det för att det faktiskt är onsdag med alla dess fördelar?

Nej, vänta. Det är ju för att solen är en sådan energikick. Det är vår!


undervisa och bedöma


Jag är så sugen på att öka på min kompetens ytterligare och har börjat snegla på sommarkurserna. Som vanligt är det inte så stort utbud av intressanta kurser för mig, men jag har i alla fall fastnat för kreativt skrivande och religionskunskap (det sistnämnda kanske kan vara ett steg i rätt riktning mot SO-kompetens). Får se vad det blir. Vet exempelvis av erfarenhet att kreativt skrivande brukar locka långt fler än de erbjudna platserna.

Till hösten har jag inte riktigt bestämt mig än. Jag vill ju så gärna köra huvudet i väggen och läsa till F-3-lärare, men jag har inte landat i om jag kommer att orka det eller inte. Om inte funderar jag på att läsa en kurs via lärarlyftet så att jag blir behörig bildlärare. Jag undervisar trots allt en hel del i bild under hela skoldagen. Det skulle vara en vinning i att utvecklas ytterligare i ämnet samt få legitimation och behörighet att undervisa och bedöma i detsamma. Min dröm är att få mer tid i klass för undervisning i de ämnen jag brinner för.

Oavsett ser jag så fram emot att börja studera igen för att utvecklas ännu mer och målmedvetet närma mig min dröm.tisdag 10 mars 2015

kemilektion


Eftersom jag är perfektionist ut i fingerspetsarna väljer jag att skratta åt dagens lektion i stället för att helt gräva ner mig i självkritik, som annars är så enkelt. Jag har inte kemi som behörighet, lugnar jag mig själv. Det här är inte en lektion jag normalt ens är med klassen och utför. På sin höjd kan jag komma in i klassrummet på slutet av experimentet och det är en helt annan sak att vara med och knyta säcken än att själv förbereda, starta upp och leda en lektion. Och jag kan säga så mycket att jag trodde att jag var väl förberedd. Annars hade jag aldrig kört igång. Ändå gick allt, precis allt som kunde gå fel, snett i dag.

Plastpåsen med vitt innehåll som jag plockade ut från förrådet ur lådan med andra påsar med gips visade sig innehålla någon annan substans (?) som jag inte behövde till dagens lektion (här hade jag kunnat förbereda mig genom att noggrant undersöka påsens innehåll innan och inte bara förutsäga lådans innehålls logik (!). Två tredjedelar in i sagokapitlet som hör till varje experiment insåg jag att jag läste fel kapitel och fick börja om på rätt ställe i boken (här hade jag kunnat förbereda mig genom att läsa kapitlet i förväg, men jag litade helt enkelt på att boken var uppbyggd på ett visst sätt, som visade sig vara precis tvärt om), jag hade inte koll på att jag skulle kopierat upp stenciler till eleverna så det fick kollegan springa och göra mitt i och ägget som skulle formas av gips och gula ärtor blev mer en stor blaffa - omöjlig att krama till ett ägg (här vet'e katten hur jag skulle ha kunnat förbereda mig bättre, men just här var jag beredd att antingen; A: hoppa ut genom fönstret. B: lägga mig ner och gapskratta. Jag valde dock C: att stå kvar och fortsätta prata muntert och glatt om experimentet och rodde i land lektionen på mitt alldeles säregna sätt. Planerat, men ändå inte alls som jag hade tänkt. Jag tror inte att jag ska bli kemilärare faktiskt...

Allt som kunde gå fel gick snett. Sa jag det?
jag älskar dig alltid


Grattis min finaste. 

Tolv år, jag kan inte tro att det är sant.


jag älskar dig, jag älskar dig mer, jag älskar dig mest, jag älskar dig alltid.måndag 9 mars 2015

sportyHar precis kört ett sånt härligt ben- och cardiopass på gymmet. Kände att jag hade kunnat köra mycket längre, men sprang bara in lite snabbt under tiden som Liam tränade karate. Nu blir det soffhäng resten av kvällen. Hade hoppats kunna börja titta på en bra serie men inser att jag har noll koll på vad som är värt att börja titta på. Några tips?taggigt och enkeltJag har helt och totalt börjat snöa in mig på kaktusar. Hur fint i all sin taggiga enkelhet? Lättskötta är de också vilket är ett stort plus då jag är värdelös på växter - den där biten som kallas vattning. Jag kör några varv med vattenkannan när jag kommer ihåg, vilket är på tog för sällan för allt som inte stavas orkidé, fetbladiga och kaktéer...

Jag gillar det avskalade, enkla, raka, lite stela med någon twist som happening i inredningen. En taggig grön skönhet mitt i allt det vita och svarta.söndag 8 mars 2015

vila och återhämtning


Försöker vakna till med en latte. Det är hopplöst när man vaknar pigg redan innan klockan sex en helgmorgon men struntar i att gå upp. Man somnar om, vaknar till, somnar om och vaknar tillslut i ett trött töcken några timmar senare. Jag borde gått upp med en gång!

Jag har i alla fall orkat köra igång både disk och tvätt och ska försöka ta i håll med lite städning också innan dagen på riktigt tickar igång. Sen blir det picknick, stall och simträning. Själv har jag hoppat gymmet hela helgen men vill dit i morgon. Även om jag gärna hade kört ett intensivpass nu i helgen har det varit skönt och välbehövligt med vila och återhämtning. apricot


Flirtig och romantisk modeinspo från Nelly. VitKlänningHERE AprikosKlänningHERE TopHERE  (Shorts och sandaler kommer snart)

lördag 7 mars 2015

tjejkvällEfter en lång utbildningsdag/studiedag med mycket planering, stötning och blötning (herregud, jag är inte van att sitta still så länge) och många goda skratt inleddes helgen med en mysig tjejkväll med underbart god mat. Höna i grönpepparsås - oh my God! vad gott, härliga drinkar, gott vin och en alldeles underbar likör. Så rackarn's god. Alltid så mysigt att kunna sitta en hel bunt fina vänner och prata och skratta tillsammans.


Nu tänker jag ta helg och ägna dagen åt skönlitteratur, familjemys och bara fina saker och jag ska försöka att tänka bort saker som organisation, utveckling, vidareutbildning och vägskäl även om fredagen handlade mycket om det och tankarna därför snurrar färska och högaktuella i huvudet. Jag vet hur jag vill jobba men vägen dit är oviss. Hur som helst tror jag att jag går en spännande nyorganisation och ett kommande nytt läsår till mötes.