söndag 6 december 2015

lady & lufsen

Jag har absolut inga julfeelings ännu vilket är lite stressande med tanke på att julafton snart är här. Julkalendern brukar ge lite feeling men i år är den ju inte det minsta julig ... även om jag tycker att den är väldigt bra, intressant och stundtals riktigt rolig. Tyckte för övrigt om Historieätarna också, de få avsnitt jag sett så det här passar mig - och barnen. De gillar också! Fast som sagt, det ger inga julkänslor direkt och ute bara det regnar och regnar. Liam sa just att det näst bästa med julafton är att se Kalle Anka på teve (vad som är det bästa med julafton får du gissa själv - jag frågade inte men jag antar att det har något med köphysterin och inslagna klappar att göra, suck). Jag gillar traditioner. Det får mig i rätt stämning så ja, Kalle Anka kan nog väcka liv i lite julkänslor men i övrigt har jag faktiskt inte landat så mycket i att skapa egna traditioner kring jul. Det är lite synd, men jag tycker att allt går i sån rasande fart att jag inte riktigt hinner med. Inte hinner skapa eller upprätthålla traditioner. 

Men det blir nog jul ändå. 
I år har jag förresten satt upp mig på jobb så mycket som möjligt under lovet. Det är bara dagen innan julafton och sen en dag i januari som jag tog ledigt. Trivs så bra på mitt jobb så där kommer jag att få massvis med energi. Barnen har lov, men de kan komma och hälsa på långa stunder på mitt jobb - under loven brukar det inte vara så många elever och tempot är lugnare. Det blir mys.

8 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag gav upp på julkalendern efter halva första avsnittet... Inte alls i min smak. (Fast jag kanske gav upp för lättvindigt? ;-) )

znogge sa...

Jag tycker att kalendern är som gjord för att visas på en SO-lektion men som julkalender säger jag bara nej. Gillar den inte alls...

Kram

Fru Eriksson sa...

Har inte sett Julkalendern alls ....
/Kram

Mita sa...

Julkalendern, ja alltid samma diskussion. Sällan vi vuxna gillar, men däremot barnen, och det är väl huvudsaken. Fast i år vet jag inte om barnbarnen är så värst förtjusta än, men det kanske kommer. Jag vill ha mycket julkänsla, sån är jag..**
Kramar♥

DEcdia sa...

Jag gillar verkligen julkalendern, men så är jag en historienörd. :) Tycker det är bra att barn får lära sig saker och på ett roligt sätt dessutom.

Hemma på Sjuan sa...

Har inte sett kalendern alls men tycker också att det är tradition att se på Kalle Anka på julafton. Julfeeling saknas väl mycket p g a av skitvädret... Kram

Susanne sa...

Jag gick på julmarknad idag för att få lite julkänslor, men det är alldeles för grått och trist för att de ska infinna sig.

Ankan sa...

Tycker om julkalendern men kan tänka mig att barnen inte tycker det är så kul. Lite mer som en lektion i historia. Ha en fin dag. Kram Annika