onsdag 30 december 2015

årssammanfattning 2015

Nu närmar sig året sitt slut och det har blivit dags att göra en sammanställning av 2015 ...

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? 
Ja, det gjorde jag. Flera saker. En vecka på Teneriffa utan barnen bland annat. Så länge har vi aldrig varit ifrån varandra förr.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag bytte jobb vilket var livsavgörande för mig. Det var att ta mig från botten till toppen. I övrigt har större delen av hösten handlat om att genomdriva förändringar för att få till livet.Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Troligtvis inget speciellt. Jag lever alldeles för mycket här och nu för att lägga petitesser som datum på minnet.

Dog någon som stod dig nära?
Ja. En ung, alldeles för ung, före detta kollega till mig.

Vilka länder besökte du?
Som vanligt alldeles på tok för få. Spanien/Teneriffa.

Bästa köpet?
Det har jag som vanligt ingen koll på.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag fick jobbet jag sökte och därtill också en riktigt ordentligt bra lön. Att här få ta del i ett sammanhang och glädjen i att ha fått så många nya vänner bland mina kollegor. Det gör mig glad varje dag.Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
En inre frid och en ledstjärna.
Tid - jag vill ha mer tid att varva ner ensam och tillsammans med vänner - och jag vill ha mer tid till gymmet. Helst vill jag träna fem gånger i veckan, minst.
Studier och vidareutveckling saknar jag också, men det kommer. Förhoppningsvis redan nu i vår, men om inte annat vill jag utbilda mig till Speciallärare inom svenska så snart det bara är möjligt (man måste ha jobbat minst tre år innan man blir behörig att söka).

Vad önskar du att du gjort mer?
Landat i mig själv. Spenderat mer tid med familjen. Inrett mer. Rest mer. Gått ut med vänner mer, haft bekymmerslöst roligt. Och gymmat - jag har tränat bra men jag önskar att jag tränat ännu mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit så himla ledsen och förvirrad.

Favoritprogram på teve?
Så mycket bättre, Downton Abbey ... tittar inte så mycket på teve, i så fall mest Netflix och där har jag tittat på allt från Prison Brake och Orange is the new black till Under the dome och Californication (men där har jag också lagt av mig måste jag erkänna).

Bästa boken du läste i år?
I år har jag verkligen tagit mig tid att läsa och läsa mycket. Men jag minns faktiskt inte någon specifik bok som utmärker sig så där extra. Jag har läst mycket feelgood för att jag behövt gömma mig i romantik och lycka men jag har också läst en hel del självbiografiböcker, vilket jag också tycker om. Läser jag något bra brukar jag tipsa om det under etiketten; Lästips. Kolla där.Största musikaliska upptäckten?
Dia Psalma. Konstigt att jag aldrig hört talas om dem tidigare, speciellt med tanke på att jag umgicks mycket med punkare just de åren ... Deras musik är underbar och deras texter djupa, hemska och sorgliga. Men mitt däri får jag kraft och det är befriande att sitta och sjunga med där jag minns texten.

Vad är din största framgång på jobbet år 2015?
Jag har precis jobbat en termin på nya jobbet men tycker ändå att jag lyckats väl med att genomdriva förbättringar i min förskoleklass. Jag brinner för och satsar mycket på svenskan där jag arbetar med läsfixarna men också med återgivande texter/blogg eftersom just att skriva återgivande texter är ett av skolans mål. Alla klasser gör det här och i förskoleklass lär vi oss begreppen och grunderna genom att jag tillsammans med några elever i taget skriver i Unikum-bloggen. Jag har också startat upp och driver en "läsgrupp" för de elever som ligger i framkant och redan kan läsa och skriva. Vårt uppdrag är att låta alla elever ligga i sin proximala utvecklingszon ...

Största framgången på det privata planet?
Jag jobbar hela tiden med mig själv och mitt bagage och just att medvetandegöra för mig själv att jag verkligen behöver hjälp att bearbeta har varit ett stort steg för mig. Sen att jag inte riktigt är där än att jag vågar ta steget till bearbetning ... men snart är jag där. Tror jag. För min skull men också för mina allra närmastes skull. Det här måste jag göra - men jag måste också vara redo, helt redo, för att våga ta det steget.

Största misstaget?
När man letar är det lätt att tappa bort sig själv ... samtidigt skulle jag inte vilja säga att det är ett misstag. Snarare en lärdom. Jag kommer inte på ett enda misstag jag gjort.Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Faktiskt både och! Jag var/är både gladare och ledsnare i år än tidigare. Det känns som om bitarna långsamt håller på att falla på plats och om jag bara fortsätter att ta hand om mig själv och det som får mig att må bra samtidigt som jag fokuserar på att inte bli så manisk utan hela tiden också ha fokus på mina närmaste så att de mår bra ska jag nog snart vara i hamn. Jag vill nå en harmonisk balans.

Vad spenderade du mest pengar på?
Resan, bilen ...

Något du önskade dig och fick?
Nytt jobb. Älskar det.

Något du önskade dig och inte fick?
Inre frid och en ledstjärna.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Mådde dåligt i ärlighetens namn.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre stress och mer tid för familjen, mer tid på gymmet och i naturen, mer tid ute med mina vänner och mer tid för mig själv ...

Vad fick dig att må bra?
Mitt nya jobb och all tid på gymmet. Älskar't.Vem saknade du?
Mig själv faktiskt.

De bästa nya människorna du träffade?
Alla nya fina kollegor. Vi är verkligen som en familj ... goda vänner hela bunten, några både privat som på jobbet. Det betyder massor. Alla glada skratt, skämten, förtroligheten, samtalen ...

Mest stolt över?
Förutom barnen ... Mina drömmar och min drivkraft.

Högsta önskan just nu?
Medmänsklighet, frid och glädje. En lycklig, kärleksfull framtid helt enkelt.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Ta bättre hand om ... både mig själv och andra. Sen får vi se.

9 kommentarer:

mitt liv som jag sa...

Roligt att läsa dina svar. Dia Psalma lyssnade jag mycket på när jag var tonåring :).

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Kram Jennifer

Hannis sa...

Det är fint att sammanfatta året som gått.
Som att göra ett avstamp och gå vidare.

Gott nytt år till dig!
Kram Hannis

Ama de casa sa...

Vilken bra, sammanfattande lista! :-)

Ha nu ett riktigt Gott Nytt År!
Kram

znogge sa...

Ditt 2015 har verkligen varit et händelserikt och mycket känslofyllt år. Ömsom vin, ömsom vatten men också många nya utmaningar. Hoppas att mycket ska falla på plats 2016!

Kram och gott slut!

Bakom dörr nr. 11 sa...

Bra lista att sammanfatta året med.
Önskar dig ett fantastiskt 2016.
Kram fina du !
Pia

oakleyses sa...

polo ralph lauren outlet online,ralph lauren,polo ralph,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,polo shirts,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,ralphlauren.com,polo outlet,ralph lauren polo, louis vuitton,louis vuitton outlet online,louis vuitton outlet,louisvuitton.com,authentic louis vuitton,louis vuitton factory outlet,cheap louis vuitton, uggs, tiffany and co jewelry,tiffany and co outlet,tiffany and co,tiffany's,tiffanys,tiffany co,tiffany jewelry, michael kors outlet,michael kors outlet online,michael kors,kors outlet,michael kors handbags,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors, louis vuitton handbags,vuitton handbags,louis vuitton bags,louis vuitton purses, nike air max,air max,air max 2015,nike air max 2015,air max 90,airmax,air max 95,nike air max 90, louboutin outlet,louboutin,christian louboutin,red bottom shoes,louboutin shoes,red bottoms,christian louboutin shoes,christian louboutin outlet,red bottom shoes for women,louboutins, gucci outlet,gucci handbags,gucci belts,gucci shoes,gucci,gucci belt,gucci sunglasses,gucci bags,cheap gucci, louboutin,christian louboutin,louboutin shoes,louboutins,louboutin uk,christian louboutin uk,red bottom shoes,red bottoms,louboutin outlet,christian louboutin shoes,christian louboutin outlet, michael kors outlet,michael kors,kors outlet,michael kors handbags,michael kors outlet online,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors, louboutin,christian louboutin,red bottom shoes,louboutin shoes,red bottoms,louboutin outlet,christian louboutin shoes,christian louboutin outlet,red bottom shoes for women,louboutins, burberry outlet online,burberry,burberry outlet,burberry handbags,burberry factory outlet,burberry sale, michael kors outlet online,michael kors,kors outlet,michael kors outlet,michael kors handbags,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors, oakley sunglasses,oakley vault,oakley sunglasses cheap,oakleys,oakley.com,sunglasses outlet,cheap oakley,cheap oakley sunglasses,oakley outlet,cheap sunglasses,oakley prescription glasses,fake oakleys,oakley sunglasses outlet,oakley glasses,oakley store,fake oakley,oakley sale,cheap oakleys,discount oakley sunglasses

oakleyses sa...

hermes,sac hermes,hermes pas cher,sac hermes pas cher, converse pas cher, sac guess,guess pas cher,guess,guess collection,sac a main guess, nike free,free run,nike free run,nike free pas cher,nike free run pas cher,nike free france, hogan,hogan outlet,scarpe hogan,hogan sito ufficiale,hogan interactive, nike blazer, nike roshe uk, north face, michael kors canada, oakley pas cher,oakley,oakley soldes,lunette oakley pas cher,oakley france, coach outlet store online,coach outlet store,coach outlet, sac longchamp,longchamp,longchamps,longchamp pas cher,sac longchamp pas cher,longchamp pliage,longchamp soldes,sac longchamps,longchamp france, burberry pas cher, coach outlet,coach factory outlet,coach outlet store,coach factory,coach outlet store online,coach factory online,coach factory outlet online,coach outlet online, hollister,abercrombie,abercrombie fitch,hollister france,hollister pas cher,abercrombie and fitch,hollister pas cher, air force,nike air force,air force 1,air force one,nike air force 1,nike air force one,air force one nike, nike air max, michael kors,sac michael kors,michael kors pas cher,sac michael kors pas cher,michael kors france, new balance pas cher, nike roshe run,roshe run,nike roshe,rosh run,roshe run pas cher,nike roshe france, vanessa bruno pas cher, lululemon,lululemon canada,lululemon outlet canada,lululemon outlet online, coach purses,coach handbags,coach bags, true religion, replica handbags,coach factory outlet,coach factory,coach factory outlet online,coach factory online, ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren pas cher,polo ralph lauren pas cher,ralph lauren france, ray ban pas cher,ray ban,rayban,lunette ray ban pas cher, ralph lauren,ralph lauren uk,ralph lauren outlet,polo ralph lauren outlet, nike free run, true religion

oakleyses sa...

iphone 6s cases, giuseppe zanotti, babyliss pro, vans shoes,vans outlet,vans store,star wars vans shoes,cheap vans,vans shoes outlet,white vans,black vans,red vans,vans star wars,vans sneakers,vans shoes outlet store,vans sale,cheap vans shoes, hollister, new balance shoes,new balance,balance shoes,new balance outlet,new balance store,new balance store locator,new balance shoes for women,joe's new balance outlet,newbalance,newbalance.com,new balance walking shoes, oakley, north face outlet,north face,the north face,northface,north face jackets,north face jackets clearance,the north face outlet, jimmy choo,jimmy choo shoes,jimmy choo outlet,jimmy choo handbags, chi flat iron,chi hair, herve leger,herve leger dresses, ghd,ghd hair,ghd hair straighteners,ghd straighteners, roshe run,nike roshe,roshe runs,nike roshe run,nike roshes, insanity,insanity workout,insanity workout calendar,insanity calendar,insanity workout schedule, hollister clothing, ferragamo shoes,ferragamo,salvatore ferragamo,ferragamo belts,ferragamo belt,ferragamo outlet, p90x,p90x3,p90x workout,p90x workout schedule,p90x workout sheets,p90x 3,p90x2, easton bats, lululemon outlet,lululemon,yoga pants,lulu lemon,lulu.com,lululemon.com, s5 cases, north face jackets,north face,the north face,northface,north face outlet,north face jackets clearance,the north face outlet, ipad cases, birkin bag,hermes belt,hermes handbags,hermes birkin,hermes bags,birkin bags, asics,asics gel,asics running,asics running shoes,asics shoes,asics gel nimbus,asics gel kayano,asics gt, reebok outlet,reebok,reebok skyscape,reebok shoes, iphone 5s cases, soccer shoes,nike mercurial, nike huarache, louboutin, iphone 6s plus cases, timberland shoes, iphone 6 plus cases, celine handbags,celine bag,celine bags, beats by dre,dr dre,beats headphones,dre beats,beats by dr,beats by dr dre,beats audio,dr dre beats,dre headphones,beats by dre headphones,beats by dr. dre,cheap beats

oakleyses sa...

louis vuitton,sac louis vuitton,louis vuitton pas cher,sac louis vuitton pas cher,louis vuitton france, canada goose outlet, coach outlet,coach factory,coach factory outlet,coach outlet store,coach outlet store online,coach factory online,coach factory outlet online,coach outlet online, louis vuitton,louis vuitton bags,louis vuitton handbags,louis vuitton uk, ugg,uggs,uggs canada, converse shoes,converse,converse.com,converse sneakers,converse outlet, supra shoes, canada goose, doke & gabbana, swarovski jewelry, lancel, air max, rolex watches,replica watches,omega watches,rolex watches for sale,replica watches uk,fake rolex, barbour, ugg,ugg australia,ugg italia, karen millen dresses, pandora charms,pandora uk,pandora bracelet,pandora rings,pandora,pandora sale,pandora bracelets,pandora jewellery,pandora ring,pandora charm,pandora earrings,pandora jewelry,pandora necklace,pandora charms uk, thomas sabo uk, toms outlet, canada goose outlet, ray ban, pandora jewelry,pandora charms,pandora bracelet,pandora bracelets,pandora rings,pandora jewelry store locator,pandora charm,pandora charms clearance,pandora store,pandora jewelry outlet store,pandora jewelry sale online, moncler, louis vuitton,louis vuitton canada,louis vuitton outlet,louis vuitton outlet online, louis vuitton,borse louis vuitton,louis vuitton sito ufficiale,louis vuitton outlet, moncler, converse, wedding dresses,wedding dress,dresses for wedding,bride dresses,dresses for weddings,wedding dresses uk,cheap wedding dresses,vintage wedding dresses,monsoon wedding dresses,lace wedding dresses,wedding dresses for older brides,wedding dresses 2014, gucci, moncler outlet, sac louis vuitton,louis vuitton,louis vuitton pas cher,sac louis vuitton pas cher,louis vuitton france, canada goose, barbour,barbour jackets,leather jackets,barbour sale,barbour outlet,barbour uk,barbour coats,barbour clothing, canada goose outlet, links of london uk