torsdag 26 november 2015

varför jag älskar

Ja, här är några anledningar till varför jag älskar Teneriffa så otroligt mycket som jag gör. Det primära målet med resan var att få sol och värme på min onda kropp men samtidigt ville jag också se mig omkring på ön. För två år sedan var vi där hela familjen och hyrde bil även då - tog oss längs de slingriga serpentinvägarna till Masca (den gömda staden), vidare till El Draco och sedan upp mot Teide.

Masca

"vilda västern" på Teides "baksida"
Åh vad jag älskar Teneriffas varierande landskap. Från sol. värme, sandstränder, turism och håll-i-gång i söder till det lite mer svala, ostabila, fuktigare och grönare klimat i norr med mer pittoreska byar och städer vidare till huvudstadens alarm och så upp till Teide med dess barrskog. Det är som att kastas in i olika länder hela tiden - eller som att resa runt i USA fast i miniformat. Palmer, kaktusar, drakträd, barrträd, vulkanöken med vilda-västern-känsla ... det är så vackert alltihop och jag vill åka tillbaka igen,

Teide


6 kommentarer:

HönaPöna sa...

Låter underbart... och speciellt det där med sol och värme kunde jag absolut tänka mej nu!
Ha en härlig dag!

VisaLiza sa...

Ser otroligt vackert ut. Satt precis och funderade på en tur till Teneriffa i februari, känner mig än mer lockad nu. Kramar Liza

Susanne sa...

Jag gillar oxå Teneriffa,

Ama de casa sa...

Teneriffa är verkligen en ö som har det mesta. Första gången jag var där var 1965, men det minns jag inte så mycket av :-)

Decdia sa...

Kul att du funnit ett litet paradis!

方松腾 sa...

mulberry outlet online
mac makeup
replica handbags
ugg outlet
converse sneakers
canada goose coats
iphone cases
coach outlet store
hermes belt for men
ugg boots
cheap mlb jerseys
nhl jerseys wholesale
asics
cheap toms
michael kors outlet online
nike air max 2014
ferragamo shoes
michael kors handbags
hermes bags
moncler jackets