måndag 2 november 2015

sponsrad video: foppa behind the scenes

Det finns hjältar och det finns hjältar. En idol kan vara en hjälte som man känner stolthet och glädje tillsammans med vid prestationer så som Foppas OS-guld och hans andra helt fantastiska meriter på isen. Men ingenting av det där spelar egentligen någon som helst roll, inte i sammanhanget, inte när man ställer en idol, en hjälte bredvid en helt "vanlig" människa. Någon som tagit sig igenom en cancersjukdom och överlevt med drömmar, hopp och mål i livet.


.

I filmen får vi möta en vardagshjälte - Mattias som drabbades av leukemi för två år sedan. Bakom sig har han flera cytostatikakurer, massvis med kämparglöd och nu är äntligen det värsta över. Sedan mötet med Foppa har hans intresse för hockey vuxit och nu är siktet inställt på NHL.

Cancer - ett jäkla gift. Så många hjältar det finns därute, så många kämpar ... I Sverige är barncancer den vanligaste dödsorsaken bland barn i åldrarna 1-14 och barncancerfonden arbetar aktivt med visionen att utrota barncancer. Genom att bli barnsupporter och månadsgivare bidrar man med en 100-lapp i månaden till forskning.det här är ett sponsrat inlägg