måndag 23 november 2015

kontraster

Vilka kontraster att flyga från nästan 30-gradig värme till minus fem grader. Pang på bara - rätt tillbaka in i den nordiska verkligheten. Idag har jag klätt mig i lager på lager och tjocka täckbrallor utomhus. Men solen har skinit och därmed förmildrat omständigheterna. Det har varit en underbar dag och trots att vi landade senare än tänkt på grund av stark motvind hela vägen och jag kom i säng först runt midnatt var jag förvånansvärt inte trött alls. Kan tänkas att jag trots omständigheterna lyckades få till någon sömn värd namnet på planet ... hade det inte varit för min högst troligt mycket magsjuke medresenär som hela tiden bad mig resa på mig så att hen kunde gå på toaletten skulle jag sovit bra mycket mer. Det var en inte så jättetrevlig flygning hem för mig (eller för magsjuke hen för den delen) med andra ord. Jag saknar mitt älskade Teneriffa, visst gör jag det men det var ljuvligt att komma hem till barnen och alla djur. Jag hade inte orkat stanna borta från dem något längre. Sedan var det underbart att komma tillbaka till jobbet, som jag också saknat, och få umgås med alla go'a elever och kollegor igen. Inte klokt det där - men det är så sant - borta bra men hemma bäst. Och i natt sov jag så, så himla gott i min egna säng. Älskade säng!

vackra Teide

4 kommentarer:

znogge sa...

Borta bra men hemma bäst stämmer förvånansvärt bra. Men visst uppskattar vi lite miljöombyte emellanåt :D

Krama och välkommen hem!

Decdia sa...

Magsjuka på flygplan... usch! När vi åkte hem från Kina så drabbades halva släkten av den bacillen. Själv sov jag typ 9,5 timmar av den flygningen och led inte av de andras spring.
Välkommen hem!

Villa Ell sa...

Det är alltid skönt att få komma hem :-)

Kram

dianasdrömmar sa...

Alltid skönt att komma hem :) kram Diana