fredag 23 oktober 2015

tyst minut

Idag går tankarna till anhöriga, elever och lärare till offren för skoldådet i Trollhättan. Det brutala, det fruktansvärda ... det är med chock jag läser om händelsen och försöker ta den till mig. En lärare och en elev brutalt mördade, fler skadade. Skolorna i grannkommunerna, så som min arbetsplats, har höjd beredskap och jag känner att jag vill vara på plats. Inte enbart som lärare utan också i egenskap av någon som sitter med i skolans krisgrupp. Jag vill göra något! Något för att stoppa hatbrott, något för att hjälpa människor som flyr den enorma krisen i världen. Vi måste alla hjälpa till. Vi måste stå enade. Vi måste vara mänskliga. Visa värme. Det går inte att hata för hat leder till missunnsamhet och osanningar vilket i sin tur får ödesdigra konsekvenser. 

Världen är bara vår till låns och vi är alla människor.