torsdag 29 oktober 2015

sista chansen att lyfta sig

Nu är det bara att hålla tummarna ...
Jag var uppe och pratade med min chef, dels för att jag ville be om att få semester beviljad (ja, en "rehabresa" till sol och värme är nu bokad) och då halkade vi per automatik in på min kropp och hälsa. Nu i veckan när min avdelning ska gå på utflykt - not so good for me - går det att ordna att jag går över till "min andra avdelning" där jag normalt sätt alltid gör fem timmar per vecka. Så det blir en dejt med mina andra kära kollegor vilket jag ser fram emot. Såna saker pratade vi om, jag och min chef. Vilka förändringar som kan göras för att det ska fungera så optimalt som möjligt - och då gled vi osökt in på det här med lärarlyftet ... Om jag kommer in på slöjd (och allra helst även bild) får jag fler ämnen och möjligheten att vara ännu mer i skola/undervisning och ännu mindre på fritids/gå-stå mycket. 


Jag trivs i båda verksamheterna men allra helst i skolan. Det är där jag hör hemma med tydlig struktur och rutiner. Fritids blir lite för fritt för mig. Jag fladdrar liksom iväg i allt det fria och får svårt att hålla fokus på verksamheten och min roll däri. Lite svårt att förklara men jag tycker oavsett att det är viktigt att vara tydlig med vad man vill (bara man vet vad man vill) och att försöka skapa en förändring till just det. Och skolan med dess undervisningar och lektioner - det är där jag vill vara i så stor utsträckning som möjligt. Så ja ... snälla, håll tummarna att jag kommer in på de två lärarlyftskurser jag sökt. Det här är sista chansen att lyfta sig som lärare.