söndag 25 oktober 2015

läslov

Visst låter det härligt att kalla november- eller höstlovet för läslov i stället? Älskar tanken på vila och massor av tid som ger chans att läsa böcker och umgås. Ungarna har precis gått på lov nu men jag ...

... jag "tog" mitt läslov veckan innan jag (genom att till sist kapitulera och sjukskriva min onda inflammerade kropp) och hann med att läsa:
Det har varit fantastiskt och en ynnest att "unna" sig att sitta under värmefilten i en hel vecka och bara läsa och skriva. Det är länge sen minsann som jag hann med att läsa fem böcker på bara en vecka och det har varit underbart härligt. Samtidigt är det ju inte över - kroppen! Mitt "läslov" är över för jag har inte lov att sjukskriva mig längre än en vecka på egen hand. Jag skulle som avtalat hört av mig till min sköterska i slutet av veckan men nåddes av beskedet att hon inte var på plats ... men kroppen. Den finns kvar med all sin smärta och stelhet och ärligt talat är jag rädd för att gå till jobbet imorgon. Jag längtar dit, ja. Men bara med huvudet. Inte med kroppen. 

Kanske är det tur att vi "mjukstartar" med studiedag i morgon så att jag i alla fall får chans att sitta mycket. Sen får jag helt enkelt se vart det bär hän (eftersom jag har semestertjänst jobbar jag på lov). Kan i alla fall säga så mycket som att så snart jag får semester beviljad reser jag iväg till sol och värme, snabbare än pronto. 


5 kommentarer:

Christina sa...

Va! Har ni redan haft höstlov? Vi jobbar imorgon, studiedag men resten av veckan är det sk höstlov. Och gissa om det är efterlängtat? Kram

Villa Freja sa...

Christina: Nej, nu har ungarna gått på lov. Själv har jag varit sjukskriven i en vecka. Hade varit skönt med en ferietjänst så att jag hade kunnat få några fler dagar off.

Ama de casa sa...

Hoppas det ordnar till sig med ontet snart! Måste var hemskt att gå och ha det så hela tiden...
Kram

Decdia sa...

Åh, höstlov! Jag skulle också gärna vara ledig nån dag nu. Men men...

Junitjej sa...

Jag måste se till att läsa under kommande vecka. Men jag tycker inte att jag har någon bra läsplats här hemma.