söndag 18 oktober 2015

gympics

Vi brukar alternera mellan "stora" gymmet och det "lilla slitna" alldeles här intill just för att variatio delectat och för att maskinerna till viss del skiljer sig lite. På stora gymmet fokuserar jag mer på cardio och ben, på det lilla slitna mer på överkropp. På grund av ond, trött och inflammerad kropp har träningen länge blivit haltande, till mitt psykiska välbefinnandes stora sorg och förtret, men nu har jag tränat två dagar på raken (torsdag och fredag) med mest fokus på torson. Så snart inflammationerna i alla benleder går ner ska jag dessutom börja simma igen. Känns skönt - så skönt att jag bestämde mig för en ny gympic, haha. Tror jag tog min senaste bild precis när jag började gymma för snart ett år sedan, så nu var det verkligen på tiden utan att känna sig fåfäng. Jag ser ju resultat. Jag är på god väg att ta mig dit där jag kroppsligt vill vara. Stark, smal, hälsosam och med ett psyke som också mår rätt väl ... hoppas jag. Jag är inte ute efter att bygga muskler, men att bli seg och stark och hålla fettet borta. Slimmat och format är snyggt.

Idag blir annars en dag i fleecebrallor, linne, tjocka mockasiner och under min värmefilt med en bra bok. Kroppen är hopplös - som en trasa. Nu när jag går på kortisontabletter för min inflammerade mage får jag inte äta antiinflammatoriska värktabletter för mina leder och då rasar de ju ... I förlängningen ska kortisonet kanske hjälpa lederna också, men inte just nu i alla fall. Så snart allt är över för den här gången går jag till någon alternativ läkare som kan hjälpa mig naturlig väg med kosthållning. Våga vägra läkemedelsindustrin!


3 kommentarer:

Ama de casa sa...

Snygging! :-)

Jag håller på och kämpar med att försöka hålla kosten rätt så jag ska slippa medicinera mot blodsockernivån. Inte lätt, då livet är fullt av frestelser.
Men han som opererade bort cystan som jag träffade för ett tag sen, han var imponerad att jag inte behövde äta nåt mot sockret. Kände mig lite stärkt av det. Blodtrycksmedicinen har jag dock fått förlika mig med. Tror inte att jag kan lägga bort den, som jag gjort med sockerpillren och giktmedicinen.
Tror också - som du - på att man kan göra underverk med kosthållningen.
:-)

Rund är också en form! sa...

Jag tror att man kan komma längre än man tror med hjälp av hälsa, träning och rörlighet, vs mediciner. Kanske inte att det kan avvhjälpa allt, men väldigt mycket! :-)

Kram M

Decdia sa...

Du ser väldigt taggad ut på bilderna!
Jag tränar aldrig men borde göra det, kroppen börjar ta stryk av jobbet och att få upp lite muskler hade inte varit helt fel.