onsdag 21 oktober 2015

godmorgon

Godmorgon - mitt i veckanonsdag. 

Jag inleder dagen med en latte och en god smoothie. Även om mitt fokus var annat fick jag tillslut kapitulera, kasta in handduken och inse det klokaste i att sjukskriva mig veckan ut. Någonstans måste jag vara snäll mot mig själv även om envishet är en aldrig så god dygd. Ibland kan den också bita en hårt i svansen och då tar allt så mycket längre tid. Så det är vad jag har gjort nu - meddelat min administratör om min frånvaro. Trist, för jag hade en del möten inbokade i veckan. Aldrig kul att behöva avboka. Efter en nästan onödigt varm dusch har jag nu krupit upp i mitt soffhörn igen. Under min värmefilt med en bra bok i närheten och med Alvin som sällskap. Det kliar i fingrarna efter att få utföra lite jobb, skriva en artikel, skriva en bestseller, öppna en webbutik, köpa lägenhet på Teneriffa ... eller helt enkelt "bara" boka en resa till sol och värme. Det hade varit så välbehövligt just nu. När jag ringer min sköterska i slutet av veckan enligt avtalad plan ska jag be henne framföra min undran till min läkare - hur eller om jag kan söka en rehabiliteringsresa. Jag vet ju att sol och värme gör underverk för min kropp och att kyla och väta har precis motsatt effekt. Jag har en nästan hundraprocentig diagnos ... så jag hoppas att jag har rätt att i alla fall få söka. Det klokaste mot kroppen vore såklart att bo på exempelvis Teneriffa under hela vinterhalvåret men rent praktiskt går det ju inte bara att knäppa med fingrarna och göra slag i den saken.

Hoppas inflammationerna snart ger med sig och allt känns stabilt igen. 

3 kommentarer:

Ama de casa sa...

Duktigt av dig att vara klok nog att stanna hemma.
En rehabiliteringsresa vore ju inte dumt - håller tummarna!
:-)

Rund är också en form! sa...

Försök i alla fall! Låter som det hade gjort dig och din kropp mycket gott.

Kram M

Mita sa...

Man ska lyssna på sin kropp, annars har man aldrig en chans att få må bättre. Ska jag säga, som inte alls gör som jag borde och får sen lida för det. Hoppas du är klokare. Och det låter som ett otroligt bra förslag att få kunna bo vinterhalvåret på ett varmare ställe....
Kram och sköt om dig♥