lördag 26 september 2015

sponsrad video: det offentliga matbordet

Har du hakat på trenden att fota mat och lägga upp i sociala medier? Just nu är det ju omåttligt populärt även fast jag inte är där. Inte på långa vägar. Inte för att jag inte hänger i sociala medier utan mer för att jag inte är så förtjust i matlagning. Jag har liksom ingen fancy paradrätt att briljera med och lägga ut på instagram. Inte ens de fåtal gånger jag faktiskt tycker mig ha lyckats få till något riktigt gott och därtill också en snygg uppläggning (eller om jag äter på restaurang till exempel) hamnar min mat i de sociala medierna särskilt ofta. Det är helt enkelt alltför svårt att fota mat så att det blir snygga bilder. Hur lyckas man?

I filmen utforskar Martina Haag och Mogge Sseruwagi den här trenden som kan tyckas ha blivit ett hinder att umgås över en god bit mat. Tänk, innan man kan sätta sig ner och äta måste alla gäster fram med sina mobiltelefoner och knäppa en rad bilder ... lite skojigt är det.

Är ditt matbord offentligt?

..

det här är ett sponsrat inlägg

1 kommentar:

Ama de casa sa...

Haha! Inte helt ovanligt att jag fotar maten. Mer regel än undantag faktiskt. Men jag har "den goda smaken" att inte lägga ut ALLA bilder :-)