torsdag 17 september 2015

att vara kort

Idag var vi en kollega kort och jag upplevde på riktigt för första gången på nya jobbet en del stress. Det märks att vi kompletterar varandra bra och att en frånvaro skapar ett tomrum vi inte riktigt kan fylla trots att vi försöker med hull och hår. Dagen gick, men den gick också inte ...

Imorgon åter kort om kollegor så ...


Jag kommer att stiga upp extra tidigt för att ta min frånvarande kollegas morgonpass. Öppning av skolan faller med andra ord på min lott. Hoppas därmed också kunna dra vinstlotten och få kvitta ut tiden på eftermiddagen. I stället för att sluta strax efter tre hoppas jag få gå redan halv två. Den som lever får se. Alternativet är övertidsersättning och klirr i kassan vilket kan vara nog så gott. Finns alltid hål att fylla. Hål efter frånvarande kollegor. Hål av den mer ekonomiska karaktären ... Lite stressigt med andra ord men det är fredag strax. Jag är glad och lycklig och ung.2 kommentarer:

znogge sa...

Grattis till att ni får övertidsersättning! Det förekommer ytterst sällan hos oss... Då tvekar man i längden även om vi är ett väldigt kollegialt gäng.

Kram

Decdia sa...

Finns det inga vikarier?
Vi har jättestrul på jobb där typ halva styrkan på natten är sjukskrivna... Jag skulle egentligen jobbat med två helt nya vikarier som dessutom inte har nån delegering. Lyckat... Men jag skickade ett mail till vår planerare att hon fick fixa det. Jag kan liksom inte ta hand om 60 vårdtagare "själv". 15 kvällsmediciner, ungefär lika många läggningar... kvällarna är värst, sen går det liksom.