söndag 6 september 2015

dagens lista

Hittade en lista hos underbara Clara och som du vet gillar jag listor så jag snodde den, det gjorde jag. Frågorna och mina svar kommer här:

Var är din mobiltelefon? Ständigt nära till hands.

Var är din andra hälft? Chris är med Indra på helgens sista simtävlingsdag. Själv hade jag sovmorgon idag och planen är att halta runt i pyjamas och mysa i soffan med böcker och spel hela dagen fram till det är dags att åka till stallet. Har inflammationer i kroppen så jag mår lite skrutt men hejar på Indra med spänning här hemifrån. Igår gick det ju så bra med fyra tävlingar och lika många personbästa.

Ditt hår? Naturligt blond, klassiskt tunna skandinaviska hårstrån men så många att håret ändå är tjockt och hälsosamt. Långt, snart till midjan. Trots att jag tvättar det varje dag.


Ditt humör? Jag är glad och lycklig samtidigt som jag är väldigt trött just nu eftersom min Crohns blommat upp igen och jag är i ett skov. Men sånt går ju över till mer lugna perioder. Mitt liv helt enkelt så varför hänga läpp? Always look on the bright side of life ...

Din dagsplan? Det skrev jag visst redan om ... pyjamasdag som avslutas i stallet. Dock ej i pyjamas vid det tillfället.

Det bästa du vet? En vårdag, när det är varmt och soligt och vitsipporna blommar. När hela underbara sommaren ligger framför mig och jag kan vandra i naturen och lugnet i timmar. Det enkla som vågskvalp, att krypa upp i soffan under en pläd och med en bra bok eller en serie på Netflix, ett gott vin, tid med familjen, att bara vara, att skriva, att vara i stallet ... Och att resa och upptäcka nya platser.

Din dröm i natt? Som för det mesta minns jag inte alls mina drömmar. Men drömmen om något gott ...

Ditt livsmål? Balans mellan stillhet och engagemang.

Rummet du är i? Vardagsrummet vid matsalsbordet. Intill sitter de två minsta i tevesoffan och läser.

Din hobby? Att skriva och träna.

Din skräck? Att någon av barnen ska ryckas bort ifrån mig.

Vem vill du vara om sex år? Behörig lärare även i förskoleklass och således forever förskoleklasslärare samt författare (se frågan nästnäst under den här). Jag vill vara samma lyckliga Sara som jag är i dag, kanske med ännu mer energi och jag vill ha kommit bra mycket längre med det där att leva i stunden.

Vart var du i går kväll? Hemma i soffan, trött efter en hel lång dag i simhallen.

Vad är du inte? Färdigutbildad lärare (beroende på hur man ser det. Jag är legitimerad lärare men vill nå ännu fler ämnesbehörigheter) eller författare. Inte ännu.

En sak du önskar dig? Mer tid för stillhet.

Var växte du upp? Jag vill inte tänka på det där faktiskt ...

Det senaste du gjorde? Fixade en god latte till frukost.

Din teve? Den som ofta bjuder på kvällsunderhållning ... men lika ofta hamnar jag framför den med en bok. Annars en perfekt barnvakt ... haha, vad hemskt.

Dina husdjur? En hund, en kanin och fem zebrafinkar. Önskar att jag hade en katt och två hästar också men i ett annat liv ...

Din dator? En ny Asus privat och en ny Mac Book Pro på jobbet. Gillar dem båda.

Saknas något? Tja ... Inspiration kanske ... ork och just nu hälsa. Och gymmet! Jag saknar gymmet.


Din bil? En splitter ny sjusitsig, lätt och smidigToyota. Automatväxlad såklart! Även om jag numer cyklar oftare än åker bil. Det är en frihet i dag. Att ha cykelavstånd till jobbet. Idag tar det lika lång tid att cykla till mitt jobb som det tog med bil till mitt förra.

Något du inte har på dig? Obekväma kläder, hur snygga de än är.

Favoritaffär? Jag är absolut ingen shopaholic så jag vet faktiskt inte. Balders Hage kanske? Eller Indiska? H&M? ... äsch, jag vet inte.

Din sommar? Den rann iväg i takt med att jag försökte ta mig upp på fötter efter sjukskrivningen (är jag alltid sjuk?). Jag skulle egentligen behöva en semester nu då jag kan göra allt det där jag hade velat orka med under sommaren men aldrig gjorde. Samtidigt behöver jag inte semester eftersom jag älskar mitt nuvarande jobb och kan längta dit trots att det är helg.

Älskar någon? Ja. Ja, det gör jag.

Favoritfärg? Svart, vitt, grått, turkost, rosa och gult. Men jag klär inte i gult. Fast blir fasligt glad av den färgen.

När grät du senast? Jag grät faktiskt en liten skvätt på jobbet för inte så länge sen. Jag känner mig nästan aldrig stressad längre men just den dagen hade varit väldigt intensiv så som det kan bli ibland när man jobbar med människor och ingen dag är den andra lik. Jag grät en skvätt och sedan kände jag mig glad och stark igen. Att gråta är förlösande och nyttigt och något jag lärt mig som vuxen. Som barn och ungdom grät jag i princip aldrig. Bara tyst, tyst inombords med alla känslor behärskade utåt.

6 kommentarer:

Decdia sa...

Kul lista! Du verkar vara en riktig filosof. :)
Så långt ditt hår är, det är jag avis på!

Ama de casa sa...

Åh vad roligt att det går så bra med simningen - heja Indra :-)

znogge sa...

Vilken kul lista och trevligt att få veta lite mer om dig :-)

Kram och trevlig söndag!

Charlie sa ... sa...

Jättefin lista, så roligt att läsa dina svar! Fina du <3

xo

Susjos sa...

Ja, vilken trevlig lista och få veta lite mer om dig! Kram på dig!!

Gemsofmylife sa...

Villen härlig lista finaste , det är genom listor man lär känna en bloggare lite mer :)
Kramis