onsdag 26 augusti 2015

glassiga, stressiga magasin

Finns det något bättre än när det dimper ner ett nytt glassigt magasin i brevlådan? Ja. Det gör det såklart men känslan av en ny tidning är ändå himla härlig. Samtidigt som det också ... ja, jag är där igen. Stressar mig! På samma sätt som den där mindfulnessmålarboken jag tillslut köpte för att stressa ner också stressar mig för magasinen och målarboken kräver ju sin tid - bort från annat som jag också vill eller måste hinna med. Himla konstigt det där. Att jag aldrig kan varva ner. 

Fast jag måste säga att jag är så mycket gladare, piggare och mindre stressad nu sedan jag bytte jobb. Jag mår ... bra. Mycket mycket bättre nu än för ett år sedan Även om jag fortfarande är stressad ibland är det inte på långa vägar så som det var då. Och jag vet ju - jag är stressad för att jag har en sjukt hög ambitionsnivå. På jobbet kan jag bli stressad för att jag ibland får känslan av att inte greppa läget och därmed känner mig mindre professionell. Det blir lätt så i början av ett läsår när allt är nytt, både för lärare, elever och föräldrar - speciellt kanske för oss lärare i förskoleklass som tar emot ett helt nytt gäng elever som kommer från förskolor in i skolan vars värld är obekant på många sätt. Det är en progression som jag älskar att få ta del av, därav älskar jag att jobba i förskoleklass. Tänk - att möta dessa nya, små barn och följa dem ett helt läsår av mognad och utveckling. Det sker massvis - och jag får vara med. Det är en ynnest! Jag mår bra. Men stressen är inte riktigt helt borta även fast jag tror att jag börjar bli bättre på att hantera den, läsa av den och därmed tackla den. Tror jag ...

3 kommentarer:

Ama de casa sa...

Skönt att stressen åtminstone minskar! Bra jobbyte där :-)

znogge sa...

Det viktigaste är i alla fall att stressen minska och inte ökar. Men visst är det mycket nytt i början. Det känner även jag som börjar bli en rutinerad ringräv.

Kram

Livet på Citronodlingen sa...

I början är det ju alltid så, men det låter som att du ändå har kontroll och vet när det är dags att "stänga av" en stund.