onsdag 30 april 2014

Högst levande.I dag har sommaren tagit en liten paus.
Men det gör absolut ingenting för nu får våren andrum att bara vara i all sin blomsterprakt som får chans att stanna upp och glänsa. Bara bra.

Barnen tar några dagar lov från skolan och jag lägger ifrån mig kurslitteraturen och examensarbetet för nu. För just nu. I stället bygger vi kojor i köket, läser högt ur Ronja Rövardotter och jämför två potentiella ridskolor inför höstterminen som faktiskt närmar sig med stormsteg. Med sprudlande stormsteg. I alla fall i tanken. Högst levande.

 

tisdag 29 april 2014

Shoe me.


Och så kom sommaren -

i alla fall sommarvärmen och jag inser plötsligt att jag slängde nästan samtliga vår- och sommarskor i flytten. De skor jag behöll fick stanna kvar på nåder. Ett par promenadsandaler av den där bekväma, lite stötdämpande sorten som jag-kan-gå-flera-mil-i-utan-att-få-ont-eller-skavsår. Och ett par andra sandaler som har fler år på nacken än vad jag kan räkna och som blivit hoplimmade en gång. Hur många år sen är det vi var på Kolmården? Engla var bebis... Hon är sju nu. Ett par sandaler som inte var nya då heller... jag minns att de gick sönder där. Remmen gick av. 

Hur som helst. Det känns som om det är dags nu. Dags att sko sig på riktigt.
Jag är ingen fashionista. För mig räknas inte märken. Det som betyder något är designen och komforten. 

Älska webbutiker och att sitta hemma i lugn och ro och shoppa.

www.Eshoes.se ger mig den möjligheten.
Det är också där jag har hittat alla skor i bilden här ovan.


 

måndag 28 april 2014

Njutbar.


Det går alldeles utmärkt att titulera sig livsnjutare samtidigt som jag ägnar all min tid åt att fila på mitt examensarbete. När solen skiner och det är sommarvarmt drar jag på mig en klänning och tassar barfota ut på altanen med all kurslitteratur och min dator och har utsikt över väldoftande plommonträd som löftesrikt står i blom. Jag tar bara korta pauser emellanåt. Pauser då jag fyller på mitt dricksglas med kallt vatten, tar en trädgårdsrunda och nyper av kirskål till kaninerna eller ger de törstande växterna och småplantorna i växthus och land lite vatten. 

Inget mer betungande än så.

Student och livsnjutare. Såklart jag passar på så länge jag har möjligheten att jobba hemifrån.

 

söndag 27 april 2014

Det bästa med Bohuscupen.


 När man delar upp sig och jag får rå om den här tjejen en hel dag!

Oftast är det tvärt om. Att jag stannar hemma med de små och... ja, för att jag behöver tid att jobba lite eller för att det är vår tur att köra och jag inte gillar att köra bil på platser jag inte känner till. Men ibland behöver jag ta en paus från examensarbetet även om jag inte inser det själv. Så, när Indra och delar av hennes lag åker till Bohus på handbollscup och jag slapp körningen följde jag med glädje med. Såklart.

Chris tog fredagen och söndagen.

Men jag. Jag tog lördagen.


Med den här tjejen som är så vass och tuff i försvaret. Som är så fantastisk på alla sätt och vis.
Med henne. En stunds uppladdning och enorm njutning ute på Marstrand innan matcherna drog igång.

Det bästa med att spela cup i Bohus.


Närheten till havet, det salta och alla klipporna. 
Och solen sen då. Det är sommarvärme ute. Sommar! Det går ju inte att låta bli att njuta. Så det gör vi.

I dag ska jag inleda med en kopp kaffe (alltid en kaffe) och lite examensarbete innan jag och de små som jag rår om i dag cyklar till lekparken för en stund av skoj och roligheter. Med fortsatt njutning.

 

torsdag 24 april 2014

På gatan där jag bor.


Det händer inget revolutionerande här -

inget mer än att det blir alltmer vår för var dag som går. Jag tvättade alla vinterkläder i går och bar upp i förrådet. Ingen mer vinter nu va? Och så bakar jag bröd och simmar i rehabbassängen och springer på sjukhuset i alla möjliga kontroller och besök. Det där vanliga du vet. 

Och på gatan där jag bor går grannen alltjämt i röd kofta och grå byxor. Varje dag.
Inget revolutionerande som sagt.

Tja, inget mer än att jag efter att ha sprungit inom bolaget för några flaskor vin kan konstatera att det där borde jag göra oftare. Av den enkla anledningen att det är en faslig egoboost att visa leg därinne. Jag blir så gladkvillrig att jag rodnar.

Ja, och så skriver och skriver jag på mitt examensarbete.
Det ska nog bli något av mig en vacker dag ska du se. Det börjar närma sig slutdatum nu.

Men inget mer revolutionerande än så.

 

tisdag 22 april 2014

Jag vill inte veta var du köpt din tröja.

Och så blev det tisdag igen efter ett långt härligt lov. Och barnen letar försvunna cykelnycklar och är veckovilla och borttrollade i ledighetens tecken. Är det i dag eller är det på måndagar jag har idrott? 

Tänk ändå vad ett lov kan göra gott. Som balsam för själen.
Den allra härligaste av helger och lata dagar.


Jag har visserligen inte helt kunnat lägga undan mitt jobba-hemifrån-projekt som även stavas examensarbete, men det som är så finurligt och energigivande med att vara sin egen lyckas smed är att jag får lov till att jobba när just jag vill, orkar och kan. Och jag älskar't. 


Jag älskar också att Chris äntligen lyckades pricka in sin långlediga helg just som det var påskhelg och var ledig tillsammans med oss fredag-söndag. Det gav oss chansen att ta härliga promenader, äta påskmiddag (även om vi faktiskt glömde den lilla detaljen med att måla äggen), ta fler ljuvliga promenader, åka hem till min syster på grillat, få luggen klippt, åka på picknick och montera upp det allra vackraste tygtak över altanen och inreda med tivolilampor och olivträd och bananpalmer... och få besök av en fin vän och sitta där och inse att vänner. Äkta sanna vänner växer ta mig tusan inte på träd. Fast vi båda konstaterar att vi hellre har väldigt få och väldigt sanna, nära vänner där vi kan vara helt och hållet oss själva i en naken sanning än har flera vänner i en relation där vi tvingas förställa oss för att duga och passa in och ändå förnimma känslan av att inte räcka till. Inte duga. Inte nå upp till. Hur vi än försöker och vrider ut och in på oss själva. Och trots det... eller kanske på grund av det, vad vet jag?, inte bli förstådda. Utan snarare får en känga för att vara den som inte förstår. När allt gått ut på just det. Att förstå.


Nej vet du vad, då har jag hellre en hop, en handfull, nära härliga bullriga glada fria okonstlade vänner utan behov av att mäta sig med varandra. Kom som du är. Jag vill inte veta var du köpt din tröja.

måndag 21 april 2014

Att vara två.

Påskhelgen är över och nu är vi två i familjen med lugg. Jodå minsann. 

söndag 20 april 2014

Att sakna en båt.


När jag och Chris var ute och gick konstaterade vi återigen att vi verkligen bor helt perfekt. Med våra mått mätt. Vi konstaterar det lite då och då. Det fantastiska i innebörden måste nämligen uttryckas högt lite då och då. Liksom förstärkas. Så som alla stora känslor. Måste ut.


Vi bor civiliserat i stan med nära till allt som vi vill ha nära. Jobbet, skolan, aktiviteterna, affärerna... det där vardagliga som är så bekvämt att ha nära till. Och så jag då. Som när jag inte kan jobba hemifrån måste ta mig en bit utanför stan, men allt annat. Allt det där andra vardagliga har praktiskt nog kommit närmare nära.

Men samtidigt, bara ett stenkast bort har vi vidsträckt skog, fårhagar, hästhagar och den mest rogivande sjön som finns. 

Egentligen. Ja, egentligen saknas det bara en båt.

 

torsdag 17 april 2014

En doft av Teneriffa.


Om jag vill känna doften av hur jag minns Teneriffa - 
Då har jag hamnat precis rätt. Just här.

I en doft som får i alla fall mig att längta (så att jag dör lite grann) till Turkiet och nästa resa som kommer att dofta sött och lockande av cocosnöt.

Åh, denna doft. Dessa resor. Det bästa. Drömmarna. Minnena. Förpackade i en liten flaska body mist.

 

onsdag 16 april 2014

En favoritplats.


Det här huset alltså. Som gjort att ha picknick vid. Eller att förlova sig vid. Till exempel. Det bara står där och bjuder in och lockar till avkoppling, promenader och en luftfärd i änglakyssarna runt om i parken. 


Jag skulle kunna stanna här i evigheter och bara gå runt runt i parken och allt det vackra och aldrig liksom på riktigt behöva lämna. 

Min favoritplats på jorden.
En av dem.

tisdag 15 april 2014

Gillar, gillar, gillar allra mest.


Det är den här tiden på året jag gillar allra mest.
När vitsipporna står i blom och bjuder till picknick i allt det vackra och när påsken står för dörren.

Så ja, det är lite vad vi gör i dag. Packar oss i väg på picknick och jag kanske bara lite, lite tittar till mitt examensarbete. 
Bara så där liksom i förbifarten. Så fjäderlätt att jag har glömt det i nästa andetag.

 

söndag 13 april 2014

Säger förlåt.


Snart är det påsk -
och ska du önska dig en sak bland allt godis i ägget så är det den här boken. Om du har läst En man som heter Ove så vet du vad jag pratar om. Minus ungefär allt delat med dubbelt och lite till. Och även om jag knappt ens själv förstår vad jag gör med matematiken förstår jag exakt vad det är jag vill visa. Exakt. För precis så mycket bättre... fast till och med lite till, trots allt, är den här boken. Och ja, då snackar vi eftersom Ove var så bra. Den också. Den var humoristisk men samtidigt djup och den här är... not so much humoristisk men väldigt mjuk i kanterna och väldigt, väldigt djup. Så där att jag får hjärtsnörp och blir alldeles snyftig flera gånger. Fast på ett positivt sätt. Lovar.

Så. Har du inte läst den här. Och gillade Ove. Så önska. Önska!


 

fredag 11 april 2014

Att ha det bästa som finns (och en vinnare).


I dag är det en sån där dag som kvillrar lite extra. Trots att Chris ska jobba hela helgen får barnen påsklov i dag och ja. Det är det som gör det. De kvillriga känslorna. För jag älskar påsk och ledighet och lata dagar. Och ja visst, jag själv är mitt uppe i mitt examensarbete och är därmed långt ifrån ledig men ändå fri.

Jag har någon intervju inbokad nästa vecka och de vanliga turerna till sjukhuset, men annars. Fri, så fri.
(Och på tal om sjukhus ringde min sköterska mig i dag och sa stopp, finito med tabletterna jag fått utprovat. Doktorn drog i handbromsen eftersom mina prover visar på låga vita blodkroppar. Så nu står jag helt utan medikamenter... ett tag i varje fall).

Men! Att ha chans att kunna jobba hemifrån.

Det är nog ta mig tusan det bästa som finns.
I alla fall finns inget finare.

Och så har vi en vinnare, det blev den här tjejen som kammade hem den fina ljusstaken Liv från mysvråndesign. Du har mail.

 

onsdag 9 april 2014

Loose fit.

Snyggaste loose fit-byxan från H&M. Somrig och bekväm, men ändå uppklädd.

Nu ska jag fortsätta med mitt examensarbete en liten stund innan det är dags att sätta igång med middagen.
I dag har jag pratat med min nya handledare och fick god hjälp på vägen med litteratur och struktur. Det känns som om jag är på god väg. Och det känns riktigt härligt. Det börjar till och med kännas helt okej att höra min egen röst när jag sitter och transkriberar de inspelade intervjuerna jag har gjort.

 

tisdag 8 april 2014

I mitt nästa liv.


I mitt nästan liv vill inte jag vara så här trött. Aldrig mer.
Nu börjar jag nästan gråta av frustration och hopplöshet om fyra av veckans sju dagar har något inplanerat. 
Jag försöker så förtvivlat att hålla dagarna luftiga och fria. För det kvittar om det bara handlar om en timmes intervju med någon respondent. It is to much... bara den där futtiga timmen. För mycket.

Det är dock inte så mycket jag kan göra åt den saken i det här livet. Nu är det som det är.
I stället ska jag ta mig i kragen och gå på handbollsmatch med familjen.

Heja heja Alingsås.

Det ska bli kul. Hur trött jag än är.

 

måndag 7 april 2014

Potatiscupen.Det har varit en sån där rolig men fasligt intensiv helg du vet som nu när måndagen är här kräver enorma mängder kaffe och att jobba hemifrån i maklig takt för att jag överhuvudtaget ska mäkta med att ha huvudet lodrätt och inte begravt i kuddar och dun.

Det var segt att komma upp i morse. Det skriver jag under på.Tjejerna har spelat handboll som aldrig förr och gjort enastående matcher. 
Under lördagen ivrigt (med definition) påhejade av det celebra besöket Moa Lignell och Amanda Fondell, båda två från Idol.

Själv har jag suttit i sekretariatet och i kiosken i samspel med Chris och övriga handbollsföräldrar och med god hjälp av såväl Liam som Engla. Tre barn att vara riktigt mäkta stolt över. En hel helg avsatte vi till handboll och en hel dag till att notera mål, mäta utvisningar, göra varmkorv och ta betalt samt att städa en hel hall och alla biytor Till slut snurrade det runt så i huvudet av alla siffror att allt blev fel. Verkligen allt. Lucka i golvet nån?, så ska jag krypa ner och aldrig visa mig igen. Men det är en helt annan historia. Helt annan.

Och nu ligger helgen bakom oss och jag har inte för avsikt att räkna en enda siffra. Inte just i dag. 
I stället ska jag fokusera på entreprenöriellt lärande i mitt examensarbete, hoppas att få tag i min handledare, dricka onormala mängder kaffe, tvätta, läsa lite, leta jobb och bara såna där saker som inte kräver så stort engagemang från mig.

 

lördag 5 april 2014

Tävla i samarbete med Mysvrån Design.


Du glömmer väl inte att tävla?

I samarbete med Annelie Hansson och hennes fina webbutik Mysvrån Design
 har jag nu äran att tävla ut blockljusstaken Liv till ett värde av 215 kronor.

För chans att vinna, gå in på Mysvrån Design Kika ut vilken produkt du tycker bäst om -
och länka till den i kommentarsfältet här nedan. 

En extra lott får du om du dessutom gillar Villa Freja  på facebook.

Ytterligare en lott får du om du delar tävlingen på din blogg eller facebook. 
Använd då bilden ovan och länka till det här inlägget.

Skriv i kommentarsfältet hur många lotter du tävlar med.

Vinnaren meddelas per mail. Lycka till.

ps: vinsten skickas enbart inom Sverige

 

fredag 4 april 2014

En orimligt sen fredag.Den här hunden alltså. Ständigt i behov av en klippning kan tyckas. Så ja, det är lite grann det jag fick roa mig med i går. Det och transkribering och teorianalys. Pragmatismen lutar det åt just nu. Så här i inledande fas efter min allra första intervju. Får se vart det landar till sist. Efter det, antar jag, blev jag så trött att jag la mig strax efter åtta. Sov fantastiska dryga tio timmar och vaknade... inte utvilad. Inte på långa vägar. Snarare hade jag nog utan vidare kunnat sova ytterligare tio timmar på raken. Utan problem.

Ändå sitter jag här nu och letar textillärarutbildningsmöjligheter (pust, långt ord) och tar saken i egna händer när ingen annan kan ge mig ett rakt besked. Och kanske ska jag ta upp det där jag sysslade med i går. Mitt examensarbete..?

I dag är det fredag, men inte vilken vanlig fredag som helst. Potatiscupen drar igång och i år betyder det sen match för flickor födda 03. Den startar först klockan tio i kväll vilket känns orimligt sent för så små tjejer som spenderat en hel dag i skolan innan.

Vanliga fredagar brukar alla tre barn somna i högar i soffan redan vid niosnåret. 

Sån tur då att det här inte är någon vanlig fredag.

 

torsdag 3 april 2014

Frågor besvaras i turordning.

Jo jag tackar jag.
När jag är ute efter något vill jag ha besked genast. Kanske allra helst redan innan jag själv vet om att jag faktiskt är ute efter något.

Som nu. När jag trodde att jag var ute i god tid när jag redan för flera månader sedan kontaktade studievägledaren i en framtidsplansfråga. Och inte fick svar och inte fick svar... Och tillslut tog jag kontakt igen. Då visade det sig att studievägledaren mailat vidare min fråga till lärarutbildningsnämnden som minsann, visade det sig, inte var de som var de - som svarade fort. Nej då. Segdraget skulle det vara. I all oändlighet.


Och så har det fortsatt. I turer fram och tillbaka och inga tydliga besked. Vem kom förresten på det här med att man kanske inte alls är behörig att undervisa i ett visst ämne trots att man läst efter konstens alla regler och har rätt antal högskolepoäng i ämnet? 

Nu har jag tagit saken i egna händer, något jag är väldigt bra på kan tyckas, och har mailat Skolverket som vänligen upplyser om att frågorna besvaras i turordning.

Nåväl. Min fråga kvarstår. Så kära Björklund om du läser. Blir jag behörig att undervisa i textilslöjd om jag läser 60 högskolepoäng i ämnet efter min examen nu i vår/sommar?