fredag 28 februari 2014

Tema - ljussättning.

Nu när det rör sig så mycket inredning i huvudet på mig både dagtid och under nattens vakna timmar glider jag självklart och målmedvetet in och ut mellan beslut och huvudbry angående färgen på matsalsstolar och soffkuddar. Jag tänker blommor, mattor, art prints och belysning.

Belysning som kan få ett helt rum att lyfta!
 Ljustema har en uppsjö snygga lampor och led spotlights. Både för inomhus- och utomhusbruk.Just nu har jag snöat in mig totalt på ljusslingor. Lite mer mysbelysning så där. Speciellt så här år, nu när vi faktiskt står på randen mot vår, är det helt rätt tänk.
Samtidigt skulle vi behöva en ny, bättre - riktigt bra - läslampa till soffan. Och en snygg, funktionell taklampa till sovrummet. Den vi har nu är en mycket ledsen historia. För även om vi går mot ljusare tider blir det mörkt igen. 

Så visst. Lite mysbelysning kan få snurra runt i tankarna samtidigt som de riktade insatserna blir mer hållbara över tid.Den här urtjusiga saken skulle göra sig hur fint som helst i vårt sovrum. Vilken lyxig känsla den förmedlar.
Den heter Palace och kostar 2499 kronor hos Ljustema.

torsdag 27 februari 2014

Crohns sjukdom?


Här har jag spenderat hela morgonen och förmiddagen.
Nu är jag hemma igen. Ofantligt trött efter lugnande medicin.

Men nu ska jag väl äntligen få svar på varför jag mår som jag mår.
Med inflammationer både här och där.

En liten indikation fick jag redan i dag. Ett preliminärt förhandsbesked.

Visar provsvaren det läkaren tror är jag inte reumatiker utan ledproblemen beror i stället på Crohns sjukdom. Med allt vad det innebär... 

Alla kan!


Jag tror på allas inneboende styrka och potential att ta sig precis exakt vart drömmarna bär.

 ~ varför skulle annars mitt motto vara If you can dream it you can be it? ~

Det gäller bara att hitta rätt strategier och skapa förutsättningar. Allt går.
En positiv inställning så väl som en positiv omgivning. Lite så.

Och lite hjälp på traven.

Här är man övertygad om att alla kan mer än de tror (Alla Kan Do). Här får ungdomar hjälp med studieteknik och motivation. Den där drivkraften framåt. Mot drömmarna.

Ingenting är omöjligt. Bara man får lite hjälp på traven och hittar tron på sin egen förmåga.
Alla kan!


 

onsdag 26 februari 2014

Jag fortsätter att flyga.


Jag fortsätter att flyga. Att flyga fritt.

(Tillfällig?) medicinering med biverkningar som gör att jag rider på en enorm energivåg möjliggör att jag är som en duracellkanin trots att benen fortfarande alltjämt inte är bra. Men min hjärna arbetar på högvarv. 

Nu är tredje och sista boken om Pixi-Lee färdigskriven. Nu ligger den i sin linda och vilar ett tag så att jag kan läsa igenom texten med förnyad blick om några dagar. Göra ändringar. Förbättra.

Ett tag blev det lite tomt. Ett tag blev det faktiskt väldigt tomt efter att jag skapat färdigt historian om Pixi-Lee. Nu då?

Nu då? 
Ja, men så kom hon till mig. Min nya huvudperson i en ny bok, som eventuellt kan bli till en serie.
Först hade jag tänkt en bok för barn i 8-10-årsåldern någonstans men direkt när jag började skriva märkte jag ju. Att jag hamnar där igen. Hela tiden där. 13+åldern. Även om det hade varit roligt att få skriva en bilderbok också. Någon gång. En bilderbok om ämnen som är svåra och som man därför inte pratar så ofta om. Fast man borde. Lyfta dem och inte hyscha. För det finns ingen skam. Ingen skuld.

Jag fortsätter att flyga. Att flyga fritt.

tisdag 25 februari 2014

Fina sommarminnen.

Foto: Malva (Emma & Malva fotografi).
 
En doft av häst. Ett sommarminne.

 

Sponsrad video: Äntligen! LJUST BRÖD MED FULLKORN. GOTT OCH *NOTTI-TATTI-TATTA-TAAA
EU är EU. Ibland tycker jag att de bryr hjärnan med oväsentligheter. Som hur rak en gurka måste vara för att få kallas gurka. Om hur en banan ska vara böjd. Och om månen är rund. Finns det inte viktigare saker på dagordningen? Tydligen inte, för nu senast får man inte längre marknadsföra livsmedel med ordet nyttigt. Och ja, kanske är jag lite orättvis och skev i min beskrivning, men... så onödigt löjligt.

Pågen Äntligen har dock kommit runt problemet med att inte få säga nyttigt om sina bröd. De säger helt enkelt att Pågen Äntligen är ett ljust bröd med fullkorn, ett bröd som är både gott och... notti-tatti-tatta-taaa (skulle kunna vara rövarspråket, vad som helst, man hör ju ändå... att det är just nyttigt).

Pågen Äntligen lanseras i fyra varianter - som Subs, Sandwich, Havre Sandwich och Toast med notti-tatti-tatta-taaa 7% fibrer och 25% fullkorn. Vilket bröd föredrar du?


~“Detta är ett sponsrat inlägg”~

 

måndag 24 februari 2014

DIY-projekt.Farfars gamla skrivbord. Ett DIY-projekt.
Jag har precis målat hallhyllan svart och är i farten. Att måla hela världen.
Och nu står jag i valet och kvalet om jag ska måla bordsskivan svart och resten av skrivbordet vitt? Eller ska hela skrivbordet vara vitt?

Igår sparade vi förresten över tusen kronor på att överge tanken på en Ferm Living-tapet till hallen. I stället äntrade vi beslutsamt Rusta och kom ut därifrån med en alldeles ljuvligt ljust turkos tapet med silvriga blommor. Det kommer att bli så fint.

Men hjälp mig nu.
Svart och vitt skrivbord?
Eller helvitt?


 

söndag 23 februari 2014

My Academy.I går när vi hade kalas för barnen här hemma gled vi in på en hel del intressanta diskussioner. Bland annat det här med läxor. 
Och mitt agg mot läxor.

Mitt största motstånd till läxor beror på att skolan ska vara jämlik för alla. Alla ska ges samma chans. Vilket läxor omöjlig kan göra. Hemma finns en rad olika förhållanden med föräldrar och vårdnadshavare som kanske inte kan, vill eller är kapabla att hjälpa sina barn med läxorna. När det kommer till matematik går både jag och Chirs bet. Speciellt när det gäller Indras matte. Och hon går "bara" i fyran. Men även med treans matematik får vi kämpa. Det beror inte på att vi inte kan matematik själva. Vi kan bara inte lära ut. Och det är där. Det är bland annat där som det brister. Med läxor. Så fel. Så orättvist.

Hade jag haft de ekonomiska resurserna skulle jag anlita My Academy för att försäkra mig om att mina barn får det bästa under förutsättningarna som läxor kräver. Här får barnen en studiecoach som fokuserar på barnet och de individuella målen. Hade jag haft de ekonomiska förutsättningarna... men läxor som sagt. Är inte rättvist.


 

lördag 22 februari 2014

Novelltävling.


Inte en sekund för tidigt. På tok för sent. Påbörjar jag äntligen en tidningsprenumeration igen. Det där har jag saknat. Att få ett glassigt magasin i brevlådan lite då och då. Inte bara trist reklam och tråkiga vita fönsterkuvert. Nu är det Tidningen Skriva som gäller vilket är så självklart. Så rätt. Nu när jag sitter här i min skrivbubbla och författar tredje och sista boken i serien om Pixi-Lee.

~ Tidningen Skriva är verkligen bra. Gediget material för alla oss som älskar att skriva. Som lever för det ~

Jag har redan planer på en ny serie. Planer på något jag tror kan bli riktigt bra. Riktigt roligt. Och kanske spännande.
Men jag suger lite på karamellen ett tag. Innan jag delger dig mina planer. Dock kan jag berätta så mycket att jag tänker rikta in mig på en åldersgrupp av 8-10åringar den här gången. Och att jag redan nu har ett namn på min huvudperson!

Och så det här med bilden då. En novelltävling. På temat Bordet.
Det låter som en rolig utmaning. Om jag bara hinner. Mitt i en vetenskaplig kurs. Den nästa sista. Snart bara examenskursen kvar. Och ljuset i tunneln. Ett ögonblink fram till examen.

Sedan. Färdig lärare.

 

fredag 21 februari 2014

Så mycket harmoni.


Det där är ju så sant!
Det är en ödmjukhet jag trodde att jag hade men som först med full kraft föll över mig i ett härligt skimmer nu när jag varit fysiskt förhindrad till livet under så lång tid. Ödmjukheten. Värmen inför livet och det jag har. Inte det jag saknar.

En sån enorm glädje och lycka i den känslan.
Så mycket harmoni.

Något jag önskar att alla fick uppleva.

 

torsdag 20 februari 2014

En alldeles ny sjuåring.


Och så har vi ingen sexåring nåt mer utan en alldeles ny sjuåring.
Dagen startade inte alls som planerat, med skönsång och paketöppning. Utan hela familjen försov sig så gott och vaknade tio minuter innan barnens skola började.

Dessvärre tajmar vi dessutom in det så att Chris jobbar kväll i dag så födelsedagen blir det lite si och så med. Vi firar så gott vi kan mellan varven, kan man kanske säga. Huvudsaken är ju att Engla är nöjd och glad, och det är hon. Snart blir det middag som hon har bestämt och därefter tårta. I helgen väntar släktkalas.

 

Tänk om man kunde vinna på lotto...

Matta, fläkt och krukor: IKEA.

Samtidigt som jag sitter och skriver på tredje och sista boken om Pixi-Lee kan jag inte låta bli att tänka på inredning. Det är fortfarande det som håller mig vaken några timmar varje natt. Pixi-Lee och inredning. Inredning och Pixi-Lee. Härliga tankar!

Mattan vill vi ha under vårt matsalsbord i vardagsrummet. Och så behöver vi köpa några sittdynor (och måla stolarna vita). Krukan, som jag tycker passar fint till mattan, behövs till en aloveraplanta vi har. En jättefin. Men som står i en alltför, på tok för, liten kruka. Jag är så dålig på att ta hand om våra krukväxter. Det är bara orkidéerna jag bryr mig om helhjärtat. Mina blombebisar.

Just nu står hallrenovering på schemat. Pizzavalvet är äntligen borta och har lämnat efter sig en stor, luftig dörröppning. Så himla härligt. Nu väntar vi bara med spänning på att tapetkatalogen, som en kund lånat och visst aldrig vill lämna tillbaka, ska återvända till tapetbutiken här i stan. Jag vill ha den grå Harlequinrutan - Ferm Living, men för säkerhets skull vill jag se tapetprov innan. Annars är det lite som att köpa grisen i säcken. Jag har bara sett tapeten på nätet. Men färgerna skiljer så åt beroende på vid vilken skärm man sitter.

Kalklitir ska beställas. Både till hall (Ivory) och sovrum (Leo) - och i morgon ska äntligen vår nya säng levereras. Har längtat sedan vi beställde... En hög fin fluffig kontinentalsäng. Vi kommer att sova som kung och drottning. 

Och så köket. Som vi vill göra om. Ja, men det där vet du ju redan. Här vill vi ha Kalklitir San Saccarina. En mjukgrå betongkänsla över vitblanka skåp och mörkt svårtgrå diskbänk. Åh, det kommer att bli så fint. Men tja, det skulle inte skada att vinna på lotto ( www.euro-millions.co/se ) med alla dessa drömmar och planer. Det är ju så roligt att planera inredning. Åh om vi vann en stor summa pengar. Då skulle vi bums kunna förverkliga alla planer vi har både inomhus och utomhus.

Och det skulle bli så så fint. 

onsdag 19 februari 2014

Emma och Malva Fotografi


 Den 26 oktober i år åker en av barnens kusiner (Malva) till Ghana för att kombinera sitt gymnasiearbete med volontärarbete. Där kommer Malva och hennes kompis Emma att hjälpa till att renovera skolor och fota till en utställning som kommer att hållas längre fram. 

De båda tjejerna går på NTI gymnasiet Media i Göteborg och drömmer om att kunna leva på foto - och jag lovar dig. De är duktiga! 
Jag tvivlar inte en sekund på att deras dröm inte ska slå in.

Här kan du läsa mer om hela projektet.

Bor du i Göteborgsområdet och vill boka in två mycket prisvärda och oerhört duktiga fotografer ska du definitivt ta dig en titt.

tisdag 18 februari 2014

Pixi-Lee.Jag inspireras av bilder. Det här är min Pixi-Lee. Inspirationsbilder hittade på nätet. Nu är det sedan min systers uppgift att måla omslagsbilder och teckna bilder till böckerna.

Pixi-Lee.
Pixi som är keltiskt och betyder liten älva eller fé.

 ~ i kategorin Bokmanus: Pixi-Lee kan du läsa mer om vad jag skriver ~

Tack för alla fina namnförslag. Underart att ni engagerar er så. Pixi-Lee är namnet som kom till mig en natt (jag ligger ju vaken flera timmar varje natt och skriver manus i huvudet).

Nu tillbaka till skrivbubblan.

måndag 17 februari 2014

Ett litet namn.Med ett färdigt bokmanus undrar jag fortfarande vad min huvudperson ska heta.
Det faller sig inte riktigt rätt.

En flicka. Liten. Skör, men stark. Född för tidigt.

Ett litet namn. Ett namn som inte är vanligt. Inget namn. Men ändå. Ett namn såklart.

Kan du hjälpa mig?


~ nu kan du läsa mer om mina bokmanus under kategorin Bokmanus: Pixi-Lee här ovan ~

 

söndag 16 februari 2014

Det blir lite tyst.


Jag är fast i min skrivbubbla. Det känns så bra.
Kvillrigt, bubbligt, lyckligt, spännande, roligt, utmanande, fantastiskt.

Det börjar kännas som om mitt allra första bokmanus i en serie (om vad jag tror kan bli tre böcker, minst) är nära färdigt. Jag skriver, läser, skriver, läser och jag stortrivs.

På nätterna ligger jag vaken och planerar fortfarande inredning med frenesi. Och mitt bokmanus!

Jag är fast i min skrivbubbla. Och jag älskar det.

Dock blir det lite tyst här inne. Det tror jag säkert.
Men nu vet du var jag finns. Vad jag gör.

 

Svart eller vit.


När jag tappade min, relativt väldigt nya, telefon i backen för - nu - ganska så länge sedan var jag väldigt snabb med att skaffa mig en ny telefon (såklart, jag är beroende) men det trasiga fodralet har jag behållit alltjämt. 

Hos StarGadgets har jag nu hittat ett fodral som tycks leva upp till mina krav och förväntningar. Skyddande - och praktiskt med kortfunktionen. 

Frågan är vilken färg jag ska välja, svart eller vit, inte rosa? (min telefon är vit).  

lördag 15 februari 2014

Med spontanitet kring hjärtat.


Ute regnar det och jag är sugen på att hänga upp pom pom's i hela vardagsrummet.

Allahjärtansdagfluffet ligger fortfarande kvar varmt om hjärtat - precis så som det gör varje dag om året, inte bara under ett kommersiellt jippo - och när Indra sover över några nätter hos en gammal klasskompis bjuder vi spontant in min kollega, vän och numer granne och blir ändå fem runt matbordet och klockan går till sent utan att det märks att tiden alls rör sig. 

Spontanitet.

Det är något jag gillar att fylla dagarna med och så jag trivs allra bäst. Utan en i förväg fullspäckad almanacka. I dag blir det fika hos några andra vänner och det är precis det jag menar. Med livet och förhoppningarna och hur jag vill att det ska vara. Spontant. Hjärtligt. Socialt och vänskapligt.


fredag 14 februari 2014

Trädgård med vattenliv.

Tillsammans med Chris har jag bott i tre hus. Först en liten bostadsrätt, ett enplans parhus med trädgård som mynnade ut i en ravin fylld av fågelliv. Sedan i en villa vi lät bygga själva men där vi aldrig riktigt hörde hemma. Aldrig rotade oss. Aldrig fann oss. Allt var bara stort och övermäktigt och långt bortom våra egna drömmar. Risken, om vi stannat kvar där länge till, hade varit att vi helt förlorat oss där.

Det är ett av de klokaste beslut jag någonsin fattat. Ett av.
Och nu bor vi återigen en bostadsrätt och vi älskar det. Hemmet!Något vi hade i vår allra första trädgård var en stor guldfiskdamm som jag och Chris själva grävde - vattenliv.nu har produkter för hela trädgården och ett stort dammsortiment med dukar, pumpar, belysning, fiskmat, vattenvård och allt möjligt som man behöver för att få- och hålla en frisk och välmående damm med klart fint vatten. Det kanske låter jobbigt, men jag lovar. En damm med rätt filter, rengöring och vattenvård sköter sig praktiskt taget själv som ett kretslopp.Den damm vi byggde var stor och porlande med ett härligt liv av fiskar (och grodor som dock är något av det värsta och äckligaste jag vet. Om våren kunde stora uppsvullna grodor flyta upp till ytan. De hade övervintrat på botten men ändå dött). 

Hur som helst.
Vi saknar det.

En damm med guldfiskar (och det hade varit roligt med sköldpaddor, jag vet bara inte om det praktiskt fungerar). I vår har vi planer på att bygga en damm, jag har skrivit om det förr, jag vet. Jag kan bara inte riktigt stilla mig i mina drömmar och planeringar. Du vet ju. Att jag ligger vaken om nätterna och tänker ut saker jag vill göra. Saker jag måste göra. Och dit hör en damm.

Det roligaste med en damm är helt klart djuren, fiskarna. Men också alla fina vattenväxter. De är ju inte bara fina för ögat utan hjälper också dammen att hålla sig frisk och fräsch och ger syre åt fiskarna. Tydligen ska ungefär halva dammen vara täckt av dammväxter för optimal miljö. Det var svårt med vår stora damm vi hade förr, men nu har vi tänkt oss att bygga en bra mycket mindre (dock så pass stor att ett fungerande fiskliv kan anpassas däri).
Och det allra härligaste är det porlande ljudet man kan reglera med diverse fontäner eller vattenfall. Väldigt rofyllt och mysigt.

 

Lycklig.


Lycklig.

Jag kan inte på annat sätt beskriva känslan som bubblar inombords just nu och har gjort ett bra tag trots sjukdomsförloppet, eller kanske tack vare det? Det ger perspektiv och nu är det bara att glida med på vågen. Jag vaknar runt fyra om morgnarna och ligger vaken. Bubblig och energisk och har svårt att somna om. Det finns så mycket jag vill upp och göra. Så många projekt.

Jag är helt säker på att det här året kommer att bli helt fantastiskt, om än utmanande.

Idag är det alla hjärtans dag. Det gör ju bara saken ännu bättre.

 

NiceBeauty.Jag älskar mineralpuder/foundation. Det är lätt att applicera och ger en naturlig lyser och fräschhet.


Finns i 10 nyanser.

Hos NiceBeauty hittar du Sveriges största urval av skönhetsprodukter inom hudvård, hårvård, make up, barnkläder samt smycken och accessoarer. Och till riktigt bra priser.

 

torsdag 13 februari 2014

Please.


Lite Pleaseinspirerade jeans från Lager 157.

Jag är egentligen ingen jeansmänniska men de här ser sköna och slappa ut och ibland är det roligt med variation. Därför kunde jag inte låta bli att klicka hem dessa tillsammans med en tröja, koftan i bild och några jeans till barnen.

Nu ska mina ben bli bra bara så att jag kan sporta jeans i ben som har muskler.

 

Simmande hundar.
 Hunden är människans bästa vän. Ja, det uttrycket hör man lite titt som tätt. Och jag, som hundägare kan intyga att det stämmer. Det rör sig mycket klokhet i en hunds tankar och känslor. En ständig följeslagare och vän. Det är klart att jag vill ha den bästa försäkringen till min vän.

När Folksam bad sina kunder att önska vad deras nästa reklamfilm skulle handla om är det kanske därför inte så svårt att de flesta önskade sig en just hund som rollfigur. Nu florerar en film där Folksam presenterar en av sina kunder, Leo Eklund, som har sin hund, sin båt, sitt akvarium och sitt hem försäkrat hos dem.

Tydligen är det så många som vartannat hem i Sverige försäkrat just i Folksam och med hemförsäkringen får alla kunder en fördelaktig samlingsrabatt. Rabatter är bra. Det gör kunden glad. Såklart ska det vara en win win situation i allt man gör. Läs mer om dina samlingsrabatter på Folksam.se.

Vad klappar ditt hjärta för?


 

tisdag 11 februari 2014

Martin Widmark.


Jag och Liam fortsätter att tipsa om böcker passande åldrarna 7-10 år.

Även den här gången läser vi en bok - Vampyrernas bal - skriven av Martin Widmark, om monsteragenten Nelly Rapp. Genast när vi kom hem från biblioteket med ett gäng nya böcker kröp vi upp i tevesoffan med vinterOS i bakgrunden (Sverige har ju tagit två till medaljer!) och plöjde igenom de tre första kapitlen i rasande takt. Vi har ett sådant himla lässug just nu. Och boken verkar väldigt spännande, precis som Widmarks böcker om Halvdan Viking.