måndag 1 december 2014

Dags att damma av min gamla skoltyska?


Vi har fortfarande inte fastnat för något specifikt resmål när det kommer till att besluta oss om weekendresans varande eller inte varande. För en ressugen är det oerhört frustrerande och jag undrar vad det är som gör att vi inte kommer till skott? Det stora utbudet skulle jag tro. Rädsla att välja ett resmål och gå miste om ett annat.

Nu har blickarna fallit mot Berlin. Historiska Berlin.
Momondo listar de billigaste resorna till Berlin. Treffen wir uns unten im Dorf?
Jag skulle vilja damma av min gamla, knaggliga skoltyska med grammatik som inte sitter mer än i de där utantillramsorna som Ich bin, du bist..., men som inte kan appliceras i praktiken.Jag skulle vilja se stadsporten Brandenburger Tor och de färgstarkt utsmyckade resterna av Berlinmuren vid The East Side Gallery och Checkpoint Charlie. Jag skulle också vilja besöka den dolda plats där Hitlers bunker låg under marken. Så mycket jag läst, sett och hört om krigets historia men aldrig sett i dess spår verkliga livet. Jag gillar tanken med att många av Berlins sevärdheter ligger centralt och att det bekvämt går att förflytta sig mellan dem till fots.

Berlin kandiderar helt klart till att bli vår nästa weekendresa.

 

6 kommentarer:

Lotta sa...

Sv: Tack:) och det låter inte alls dumt med en resa till Berlin, jag tror att det är jättefint där! Om inte annat så har dom ganska bra shopping har jag hört ;)

znogge sa...

Ni kommer inte att bli besvikna! Berlin är en fantastiskt intressant och fin stad på många vis. Har ni tid så ligger koncentrationslägret Sachsenhausen i närheten av staden. Potsdam är verkligen också värt ett besök. Det finns helt enkelt hur mycket som helst att se!

Kram

Life of Johanna sa...

Berlin vore kul och besöka! Hoppas ni kan besluta er för en resa :)

Christina sa...

Berlin låter toppen! När ska ni resa?

Kramar

Kenneth sa...

Berlin är en härlig stad åk dit o ha kul eller kulturera er

Ama de casa sa...

Berlin är en fantastisk stad! Vi var där sommaren -89 innan muren föll och sen återvände vi 2011.

Första gången var det otroligt läskigt att se vad som verkligen försiggick irl. Andra gången var det stor skillnad.