torsdag 23 oktober 2014

This is me.


  1.  Jag behöver något så oglamoröst som nio timmars sömn. Åtta och en halv timma går också bra, men där går gränsen. Antar att jag behöver lite extra mycket skönhetssömn helt enkelt. Jag går gärna och lägger mig åtta eller nio på kvällen. Mer än gärna.
  2. Jag är livrädd för sociala sammanhang som är utanför den närmaste familjen/släkten, jobb eller studier. I många andra sociala sammanhang känner jag mig som en grå liten mus, ointressant och har faktiskt ingen aning om vad man ska småprata om. Helt enkelt, jag har ingen aning om det här med "väder och vind" och sociala koder. Antar att jag missade en hel del under min uppväxt som... ja, det där är ju en historia för sig. Jag fick helt enkelt aldrig lära mig. Men jag pratar gärna jobb eller studier. Sen är jag fasligt bra på att lyssna (och jag pratar mer än gärna om de jag omges av bjuder in och är pratglada.
  3. Jag misstänker att jag är glutenintolerant och att mina inflammationer som först diagnostiserades som reumatism sedan som "högst troligt" crohns kan härledas till gluten och inget annat än gluten. Boven i dramat.
  4. Jag är livrädd för nya platser. Nya miljöer. Nytt... Jag vill veta. Ha kontroll. Ett inre schema. 
  5. Jag är grundlärare med kompetens i fritids och idrott och hälsa upp till sexan. Efter examen var jag dock missnöjd med mig själv och "ville så mycket mer". Det vill jag fortfarande. Men nu när jag jobbat ett tag tycker jag att "å vad jag är rätt". Jag tycker om det här med sociala relationer, grupprocesser och krishantering varför jag känner att jag är på helt rätt plats. Just nu finns inget bättre.

 

4 kommentarer:

trollet sa...

1. God sömn är underskattat
2. Sociala sammanhang måste de flesta träna på=))
3. Lätt att ta reda på, bara att utesluta gluten en månad och se om du blir bättre;)
4. Igen får du träna...
5. Låter som en toppenutbildning i mina öron...

Hannis sa...

Sociala sammanhang...
Suck känner jag. Det finns så många koder så att man blir trött på det.

Håller med om att din utbildning låter toppen! Jag kan tänka mig att du har mycket att ge i skolan som lärare.
Kram Hannis

Ama de casa sa...

Alla blir nog lite osäkra i nya miljöer och sammanhang. Så brukar jag tänka. Då känns det genast bättre :-)

Susan sa...

Wehhooww...det där med gluten!!
Grattis och hoppas du får må bra!

Kraaam