onsdag 1 oktober 2014

Hemmakontoret.Att jobba hemifrån lite då och då måste vara något av det bästa som finns.
 I egenskap av lärare har jag visserligen inte den... förmånen, men som student jobbade jag ofta hemifrån och får numer dessutom chans att tjäna lite extra pengar här genom bloggen.

Jag är en strukturerad och disciplinerad människa när det handlar om saker jag tycker om så för mig var det inte alls särskilt svårt att hålla tidsramen under studietiden eller hålla deadlines när jag tar mig an skrivuppdrag.

Det är ju saker jag älskar att göra!


För dig som kanske har lite svårare att komma igång med hemmaarbetet finns här en checklista som kanske kan hjälpa upp lite.

Nedan har jag stolpat upp det som känns viktigast för mig.

- A&O är en inspirerande och lugn arbetshörna
- Gå upp i tid. Samma tid, minus resväg, som om du skulle åka till jobbet
- Ät frukost, duscha och klä dig. Gå inte runt i slafskläder som pyjamas och morgonrock bara för att ingen ser dig! Du känner dig snyggare om du är uppklädd och därtill blir du mer effektiv 
- Ha en strukturerad plan, ett schema för hur dagen ska se ut. Men skriv inte upp vad du ska (måste) hinna med. Det kan bli stressande och ses som ett onödigt misslyckande om du inte når hela vägen fram

- Ta lunchrast! Men bara så lång som den hade varit om du var på jobbet
- Passa på att ta lite frisk luft och rör på dig under lunchen. Och ät något nyttigt 
- Drick mycket vatten. Kaffe. Eller kanske te
- Sist men inte minst. Sov! Sov, sov, sov. För då bearbetar du dagen och kommer garanterat att vakna upp med ny energi och har kommit en bra bit med jobbet eller studierna bara genom att drömma om dem  
-Avsluta! När jobbdagen är slut. Sluta! Men ha gärna ett anteckningsblock tillhands om det skulle dyka upp en bra idé som du bara måste komma ihåg till nästa dag 

Lycka till.

 

5 kommentarer:

VisaLiza sa...

Många kloka råd som är bra att tänka på. Jag jobbar nästan bara hemma och tycker att det ibland är svårt att dra gränsen mellan vardag och arbete. Det blev bättre när jag ordnade en ordentlig arbetsplats i ett eget rum. Där sitter jag när jag jobbar och när dörren är stängd då är jag på jobbet. Är dörren öppen då är jag hemma och då går det bra att störa mig. Viktigt det där eftersom både maken och jag jobbar hemifrån. Kramar Liza

Lotta sa...

Sv: Jaa, det var inte helt fel faktiskt :) och bra inlägg! Själv sitter jag nog alltid i köket.. vill vara mitt i smeten när allt händer :P haha!

Lotta sa...

Sv: Jaa, det var inte helt fel faktiskt :) och bra inlägg! Själv sitter jag nog alltid i köket.. vill vara mitt i smeten när allt händer :P haha!

Nana sa...

Klokt! Önskar jag hade ett kontor skulle det gå bättre :)

IngelaMolly sa...

Jättebra tips! Jag älskar att jobba hemifrån, skulle vilja göra det mycket mer men måste erkänna att jag gärna sitter i slafskläder ;-)
Vad är det för spännande blogguppdrag du fått?
Berätta =)
Kram Ingela