fredag 8 augusti 2014

Feel free to choose..?


Jag känner mig stundtals lite matt men försöker hålla huvudet över ytan och andas lugnt i systemet som det är fel på. Även om det inte är lätt att vara sjuk i systemet måste jag hålla huvudet högt. Och andas. Jag tänker att det är jag. Och bara jag som kan hjälpa mig framåt. Det är jag som känner min kropp allra bäst.

Att hamna mitt emellan undersökningar.
Att först ha haft en tvivelaktig diagnos i femton år för att nu vara mitt emellan... att högst troligt ha en diagnos men... Ja. Huvudet över ytan och andas lugnt var det ja.

Så har vi det där med gluten och att inte äta gluten.
Och inte äta medicin heller, mot den där högst troliga sjukdomen. Medicin med kraftiga biverkningar. Bland annat en rad cancersjukdomar och med sjukvårdspersonal som ber mig att inte läsa igenom bipacksedeln för just alla biverkningar skull.

Tro sjutton det. 
Då hade ingen ätit medicinen... Imurel. 

Så jag äter den inte. Jag äter inte gluten och jag äter inte Imurel. Och då hamnar jag i ett dilemma. För är man vegetarian eller vegan har man ett val. Men på mitt jobb kan jag inte välja att äta glutenfritt utan läkarintyg. Just nu har jag fått dispens i väntan på men...

Mitt emellan undersökningar var det ja.
Med en högst trolig sjukdom...

Och ingen läkare som vill utfärda ett intyg. Inte ens det minsta lilla kostråd vill de ge.
Lustigt. För de skriver ut Imurel trots att jag är mitt emellan undersökningar och bara har en "högst troligt-diagnos". Men intyg om glutenfri kost... NEJ!

Jag undrar varför de gör det ena (medicin) men inte det andra (kostintyg)? 
Systemet... kanske?

När vi blir så sjuka av gluten. Alla möjliga autoimmuna inflammatoriska sjukdomar.
Och så har jag inte det valet! Att byta ut mat som gör mig sjuk och äta sånt som håller mig frisk.

Det är ett sjukt system jag försöker hålla mig flytande i. Och andas lugnt.

 

14 kommentarer:

znogge sa...

Men så märkligt att du inte skulle kunna få ett intyg om glutenfri kost. Verkar rena barnleken jämfört med medicinen som skrivits ut. Ibland blir man verkligen förvånad. Hoppas det ordnar sig.

Kram

Villa Freja sa...

Sv. Ja, både förvånad och... förbannad. Varför inte ta reda på och avlägsna orsaken till sjukdomen i stället för att addera farliga läkemedel som bara lindrar symtomen? Vad har läkemedelsindustrin för finger med i spelet och hur påverkade av det är sjukvården? Varför inte mer kostråd och en remiss till en dietist? Bad om det men fick nej även där... :(
Kram.

Hemma på Sjuan sa...

Vad jobbigt att vara sjuk och dessutom vara tvungen att bråka om såna här saker!! Kram Suss

Mittgodastefinaste sa...

Det var det dummaste jag har hört...

styrkekramar till dig //Jenny

Camilla sa...

Som sagt...vad dumt. Är ett intyg nåt att bråka om? Konstigt system!
Kram!

HönaPöna sa...

man förstår verkligen inte allt... hoppas att det löser sej för dej.
Bästa dagen till dej!

Ama de casa sa...

Men fy vad dumt att du inte får ett intyg! Men bra att du får dispens trots allt...

Decdia sa...

Vad tramsigt av dem! Om det är det som får dig att må bra så kan de väl bjuda till lite.

Christina sa...

Det är just sådana tokiga moment 22 som krånglar till det när man är sjuk eller skadad. Kan man skriva ut en medicin utan att ha diagnosen helt klar så borde man väl kunna skriva ett intyg om rekommenderad glutenfri kost, kan man tycka. Ja ibland är reglementet minst sagt märkligt.

Fortsätt att insistera och kämpa för det du tror på!
Kram Christina

Mollys Blog sa...

Hoppas det löser sig snart så du kan få må bättre. Kram!

min tekopp sa...

Usch och fy så jobbigt! Klart att du ska ha ett intyg om att äta glutenfri kost och det bums! Jisses vilket trams. Ibland blir jag bara så förbannad på fyrkantiga människor, jag menar hur svårt är det lixom?

Kramar till dig och med hopp om snar förbättring!

Livskraft sa...

Galet, har lite svårt för alla regelverk i sv som ibland bara är fel, förlegade och skälper i stället för hjälper. Du måste väl få ta med egen mat till jobbet? För din chef vill väl att du ska må så bra som möjligt trots alla knas regler. Om inte så bryt reglerna, din kropp, ditt liv. Kram

Susan sa...

Att du får andas både lugnt och mellan sammanbitna käkar kan jag gott förstå.
Snacka om att "falla mellan stolarna" !

Jag håller tummarna för att du inom kort får svar på alla tokigheterna.

Kraaam
Susan

Anna Granström sa...

Men vafan!! Så sjukt! Tänker på dig, även om jag inte hinner kommentera så ofta ❤️