lördag 16 augusti 2014

Att kura höst.Jag tar helg och tvingar mig att ställa bort jobbdatorn. För jag vet att jag lätt skulle hamna där annars. Om jag inte tvingade mig. Så. Nu får den stå där. På undantaget i två dagar och jag ska vara ledig. 

Det där med att vara arbetsnarkoman och gå helt och hållet upp i det jag tar mig för.
Något jag trivs med. Jag älskar ju det där. Samtidigt som jag är medveten om att jag måste balansera för att inte trilla. Jag vet det. 

I stället planerar jag den här helgen så lugnt jag kan. Jag ska ägna mitt manus den uppmärksamhet som det förtjänar efter att ha legat bortglömt dessa uppstartardagar in i arbetslivet. Och jag ska krypa upp i soffan och läsa. Och kanske fortsätta titta på Orange is the new black... och tacka för att Netflix finns så att jag också kan lära mig att gå helt upp i en serie. Något jag inte gjort under många många år. Men faktiskt saknar lite grann. Att kura höst i soffan med tända ljus och en serie att vila ögonen på. 

Vilken är din favoritserie?


 

10 kommentarer:

znogge sa...

Min absoluta favoritserie är den danska serien "Matador". Men den har några år på nacken minst sagt... Jag är inte så mycket för att se på teve utan läser nog hellre.

Kram

Decdia sa...

Lagom är bäst oavsett vad det gäller!

Jag gillar SOA, men gillar just nu också repriser på Projekt Runway. :)

CreandoPhoto sa...

Det gäller verkligen att hitta den där balansen. Jag är precis som du och får verkligen stålsätta mig för att ta vila på allvar. I år upptäckte jag helt nya sidor hos mig själv, som fotograf, genom att faktiskt inte fotografera särskilt mycket och ta helt ledigt från arbete på alla sätt. En nyttig erfarenhet! :)

IngelaMolly sa...

Jag är ju lite gammaldags och väldigt förtjust i Morden i midsomer ;-) Ser fram emot att läsa ditt manus. Hur är det med dig? Så länge sedan jag hörde något nu...
Kram!

Lina sa...

Game of Thrones! Och Bron (såg den svensk danska versionen men den har ju gjorts på engelska nu oxå)

Ama de casa sa...

Jag tittar inte så mycket på serier... Men jag följde Dallas slaviskt på den tid det begav sig. Ända tills Bobby återuppstod från det döda och hade varit i duschen hela tiden, då gav jag upp.
:-)

Ama de casa sa...

Sen brukar jag följa Idol och Let's Dance. Men det kanske inte räknas som serier?

Ama de casa sa...

Och schlagern förstås - en riktig Thrillerserie!!! :-D

Villa Freja sa...

IngelaMolly: Tack. Det är bra med mig. Lite mycket nytt att landa i bara och finna nya rutiner i. Manuset går det långsamt, men bra med. Det blir nästan helt nytt i redigeringen nu. En vuxenroman i stället för en ungdomstrilogi. Vill du vara min testläsare även den här gången kan jag maila ut manuset lite pö om pö?
Kram.

IngelaMolly sa...

Ta det varsamt med dig själv <3 Jag vill hemskt gärna vara din testläsare. Kram!