måndag 14 juli 2014

Med Turkiet kvar i hjärtat.


Den absolut bästa tiden på dagen. När solen letar sig upp bakom träden, syrsorna spelar sin morgonsymfoni och hotellkatten, den manlige av dem, han utan öron som jag tror är pappa till de tre söta kattungarna, spatserar runt och håller koll och vi vanan trogen glider ner i den folktomma poolen och simmar några längder. Den bästa tiden. Innan allt vaknar till liv på riktigt. Innan värmen stiger och medan vattnet fortfarande är i alla fall lite svalkande i poolen. Att njuta som allra mest.

Helt ostörd.


Jag vill alltid stanna här med solen, värmen, maten, skratten, vågorna, vattnet. Syrsorna och hotellkatterna. Och hotellhundarna och deras valpar. Med vinet och drinkarna. Med sällskapet. För alltid.

Det allra bästa samlat med Medelhavet som den mest oändliga inramningen där bortanför poolen och med bergen som en högrest inramning åt motsatt håll.

För alltid.


Det är vackert här. Fridfullt.

Men även om jag för alltid kommer att bära med mig Turkiet i mitt hjärta varar ingenting för evigt.
Jag längtar inte hem. Jag vill stanna kvar. Jag vill drömma om nästa resa. Nästa projekt. Dit där drömmarna för mig. Jag tror att jag är en flygande själ. Mitt hem, mitt centrum är inte en plats. Är inte hemma. Det är där mina kära är. Och det kan vara precis var som helst. Borta är bra, hemma också. Men inte bäst. Jag är mer än gärna där värmen är. Borta. Bland familj och vänner. Bland skratt och värme. I en dröm om en ny resa. Ett nytt projekt.

Till dess. Landar jag i Sverige med Turkiet i mitt hjärta och poolvattnet fortfarande kvar i håret. 
Det är konstigt det där. Känslan av att stå med ett ben i vardera land. Först där. Sen här. På en och samma dag. 

Och med Turkiet bara en längtan bort. 
Till nästa gång. 

 

18 kommentarer:

TantGlad sa...

Vilka vackra och rogivande bilder från en vacker plats. Tack för dom.
Ha nu en skön måndag!
Tjingeling!

TantGlad sa...

Vilka vackra och rogivande bilder från en vacker plats. Tack för dom.
Ha nu en skön måndag!
Tjingeling!

Malin - Stjärnflocka sa...

Ja, det är ljuvligt att vakna upp till en ny dag i fullständigt lugn!
Kram Malin

znogge sa...

Vackra och lugna bilder... Tänker på den här textraden när jag läser ditt inlägg "men jag vill att ditt hem blir där jag hänger min hatt"!

Visst är det härligt att resa och jag ser redan fram emot nästa. Inte för att jag vet när eller vart men jag hoppas...

Kram

Fru Eriksson sa...

Ljuvliga foto från vackra Turkiet & så fint du skriver/Kram

Mita sa...

Magiskt vackra bilder du visar, och vad härligt att semestern blev så toppenbra.
Då kommer ni hem nöjda o belåtna...
Kramar♥

Trillingnöten sa...

Har aldrig varit i Turkiet, men dina bilder visar hur fint det är! Blev sugen på att åka dit! :)

Ama de casa sa...

Så härligt det ser ut! Fast just morgonen är inte min tid på dan...
:-)

Lina sa...

vilka härliga bilder undrar vem som tagit dem?! ;)
får åka snart igen! :D

CONCEPT by JESSICA sa...

Så härliga bilder, tycker oxå morgonstunden är så fin när man är utomlands.
Njut å ha det toppen, kram

Johanna sa...

Sjukt bra blogg!! :D

Decdia sa...

Jag gillar både hemma och borta. :) Är jag hemma vill jag iväg och är jag borta så saknar jag min säng. Haha! Får ta med mig sängen på semestern.

The Place To Be sa...

Verkligen vackra bilder!!!

Kram Malin

Susan sa...

Så härligt underbart...

Susan sa...

Så härligt underbart...

Coach Factory sa...

cheap michael kors, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet online, nike air max, tory burch outlet, coach outlet, jordan shoes, coach factory outlet, true religion outlet, kate spade outlet, louboutin outlet, toms shoes, nike shoes, oakley sunglasses, air max, oakley vault, ray ban sunglasses, nike free, true religion jeans, prada outlet, ray ban sunglasses outlet, prada handbags, burberry outlet online, michael kors outlet, longchamp outlet, louboutin, nike free, louis vuitton handbags, kate spade handbags, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, michael kors handbags clearance, nike air max, longchamp handbags, air max, coach outlet store online, longchamp handbags, tiffany and co, louis vuitton outlet online, coach purses, gucci outlet, true religion, air jordan, chanel handbags, michael kors outlet online

Coach Factory sa...

converse shoes, wedding dresses, lancel, juicy couture outlet, hermes, reebok outlet, mac cosmetics, michael kors, north face, nfl jerseys, oakley pas cher, hogan, abercrombie and fitch, hollister, nike trainers, montre pas cher, louboutin, supra shoes, ralph lauren, michael kors, lululemon outlet, birkin bag, converse pas cher, air max, juicy couture outlet, new balance pas cher, north face outlet, burberry, new balance shoes, north face jackets, mont blanc, mulberry, nike huarache, nike roshe, michael kors, beats by dre, nike air max, abercrombie and fitch, karen millen, roshe run, rolex watches, lululemon, louis vuitton, louis vuitton, timberland, nike free, vans, hollister, ray ban, ray ban pas cher

Coach Factory sa...

air max, jimmy choo, jordan pas cher, ralph lauren, bottega veneta, instyler ionic styler, moncler, tn pas cher, vans, valentino shoes, canada goose, asics gel, marc jacobs, moncler, canada goose, air max pas cher, converse, ugg, ferragamo shoes, babyliss pro, canada goose, hollister, ugg boots, moncler outlet, celine handbags, herve leger, p90x3, air max, ugg, mcm handbags, chi flat iron, canada goose outlet, canada goose outlet, ugg boots, ugg outlet, ray ban, oakley, canada goose, nike air max, soccer shoes, air max pas cher, moncler, uggs on sale, giuseppe zanotti, ghd, insanity, soccer jerseys, gucci, louboutin