onsdag 16 juli 2014

Jag ska göra det igen. Och igen...


Alltså. Det är som julafton att packa upp maten som jag beställde igår.
Och nej, jag är inte köpt. Jag är såld.

När man som vi kommer hem från all inclusive och är alldeles trötta. Fast på ett positivt och avslappnat sätt är det enda raka att sätta sig ner och försöka lätta upp vardagen lite. Den där rutinen som kanske inte alls är så mycket rutin egentligen utan mest är en massa lösa bollar som det försöks jongleras med. Det vet ju alla. Att det brukar gå så där.

Så. Vi har satt oss ner i familjeråd som kanske låter större och värre än det är.
Det är stort. Med det är bra. Det skapar kontroll, delaktighet och nya, förhoppningsvis hållbara rutiner. Inte bara en massa lösa bollar.

Och så det där med storhandling.
Hur kul?

Så för första gången satte jag mig ner och storhandlade över nätet. Hur smidigt som helst. Jag kunde dricka kaffe samtidigt som jag handlade. Dessutom kunde jag fara runt och plocka med diverse andra saker under tiden. Multitaska lite. Precis så som jag gillar att göra för att få något ordentligt gjort. Och dagen därpå. Leverans. Och som sagt. Det är som julafton att packa upp all mat.

Jag ska göra det igen. Och igen...

Har du testat?

 

14 kommentarer:

znogge sa...

Inte än men jag ska testa sidan! Levererar de över hela landet? Fast det framgår väl. Hur som helst så ska jag kolla upp det.

Kram

Ama de casa sa...

Haha! Jag är precis tvärt om som dig, tror jag. Att shoppa kläder går fetbort, men att shoppa mat - det är kul! Älskar att handla mat :-)

Så nej, jag har inte testat, vill gärna klämma lite på grejerna och välja själv bland dom exemplar som finns.

Fast när jag var liten minns jag att mamma ringde till affären och beställde, sen körde dom hem kassarna. En tidig variant av näthandel - över telefonnätet :-)

Decdia sa...

Kul att du gillade det! Vi har inte testat det, men det kan ju vara all idé. Hur mycket extra kostar det?

Villa Freja sa...

Decdia: Det kostar inget extra. Du handlar mat som i en vanlig matvarubutik och leveransen är gratis vid beställning över 500 kronor.

Trillingnöten sa...

Japp! Vi köper bara genom nätet just nu :) Så smidigt! Och i princip lika billigt där jag bor. Lade precis in en order faktiskt, leverans imorgon! Love!

Christina sa...

Vad kul att det fungerar bra!
Vi prövade flera gånger när jag mådde rysligt dåligt efter trafikolyckan och inte kunde ta mig till affären. Tyvärr blev det oftast ingen hit, vi fick mjölk som blev gammal om typ 2 dagar och dylikt. Någon gång var det ok.
Men om en sådan tjänst fungerar är det guld värt. Och jag skulle absolut kunna täka mig att använda den om den fungerar tillfredställande.
Ha det bäst! kram

Lina sa...

Suveränt! Vinner man lite tid till annat som är roligare, tex träning! ;)

a kitchen in the country sa...

Härligt när man hittar det som funkar bäst för ens familj här och nu. När man hittar rutinerna och inspirationen som ger så mycket tillbaka.

Njut av matleveranserna och ha det gott!

Kram Charlie

Villa Ell sa...

blä jag gillar inte alls att handla får halvt panik!

Vi kör också mat.se då å då! Hur bra som helst och underlättar verkligen

Kram Sandra

Susan sa...

Det kan jag VERKLIGEN förstå!!
Vilken befrielse. Vilket tidsspar!
Jag, som enbo, tänkte häromdan på det där med att testa matkasse...men det måste ju bli för minst två, en vecka. Bara för att känna känslan att slippa taänka ut ny mat, gott att äta, spänning i det slentrianmässiga enbohushållet.
OM det kommer fler billighetserbjudanden så kanske :)

Kraaam o välkommen till mini-inclucive ;-)

CONCEPT by JESSICA sa...

Verkar ju toppen, skönt att kunna lägga den tiden på något annat istället. Måste vi kolla upp..
Kram

IngelaMolly sa...

Jag testade för flera år sedan och gillade det mycket. När man har mindre barn hemma och försöker få pusslet att gå ihop är det guld värt om det inte blir för dyrt vilket jag har för mig att det blev då jag gjorde det. Kram!

Hannis sa...

Jag gör det jämt.
Storhandlar mat via nätet.
Det är så jäkla bra=))

Kram Hannis

min tekopp sa...

Å det där har jag aldrig provat på, men tänkt att göra flera gånger...kanske dax att testa snart!