måndag 21 juli 2014

Att tröttna på.


Så här skulle jag vilja ha det året om och alltid.
Precis alltid. Jag lovar. Jag skulle inte tröttna en sekund.

Vad finns att tröttna på?
Den välsignade värmen som gör att kroppen mjuknar upp och slappnar av inifrån och ut?
Den går inte att tröttna på.
Den svalkande kvällsbrisen som gör att vi kan sitta i timmar på terrassen och sedan orkar ta långa och snabba promenader genom stadens parker?
Den går inte att tröttna på.

Solen som ger lycka och energi?
Den går inte att tröttna på.

Vattnet som värmts upp och bjuder till bad?
Det går inte att tröttna på.


Jag är en periodare.
När det gäller mycket egentligen. Att läsa böcker, att skriva. Att simma, att... ja allt.
Men när det är varmt och välsignat är det så mycket enklare att bestämma sig för goda rutiner, rutiner som jag egentligen föredrar långt hellre än perioderna så att säga.

Rutiner att alltid ta den där långa kvällspromenaden i snabb takt.
Rutiner att alltid tillåta kroppen att slappna av totalt och glömma tid och rum.
I sommarvärmen lovar jag mig själv att alltid fortsätta så. Genom alla årstider. Alltid.

Värmen. Den gör det så mycket enklare.
Och sen kommer kylan och mörkret och vätan och jag hatar den.
Jag glömmer mina rutiner som får mig att må bra och faller in i perioder som blir allt längre... Jag blir trött och glåmig och faller ihop i en hög i soffan. Orkar inte läsa, inte ta promenader... bara slötitta på teve som inte ger något intellektuellt utbyte alls utan bara gör mig tröttare.

Jag vill inte. Årstider. De har inte alls sin charm.

Det är sol och värme och välsignelse jag vill ha.
Alltid.

En nygammal rutin jag har nu är min kosthållning.
Ingen diet. Inget hokuspokus.
Bara MSM och utesluten gluten.

Mer om kosten (och varför) i nästa inlägg.


 

17 kommentarer:

znogge sa...

Gärna för min del! Jag skulle inte heller tröttna. Inte på långa vägar...

Kram i sommarvärmen!

Camilla sa...

Fint skrivet & alldeles rätt!

Hanna sa...

Visst är sommaren härlig!

Anonym sa...

Efter 6 månaders solsken utan regn är det inte långt ifrån härligt. Man vaknar och säjer
"Där är den där j-a solen igen.
(i Palo Alto, Calif.)

Nej, ge mej årstider - inte extrema - men årstider i alla fall!

Ruth i Virginia

Anonym sa...

"inte" skall bort i första meningen.
Ruth i Virginia

Ama de casa sa...

Håller med Ruth. Just nu är det FÖR varmt här. Men det blir aldrig det där läskiga mörkret och aldrig snö. Snön får jag åka och hälsa på :-)

Men på vintern kan det vara nog så rått och kallt även här, även om dagarna ofta är jättefina :-)

Decdia sa...

Senvår och sommar som årstider kan jag gå med på, det andra suger bara. Haha!

Villa Freja sa...

Nej, jag vill till värme. Så här året om. Då mår både min kropp och min själ bra. Jag blir mjuk, inifrån och ut. Snö kan kvitta. Liksom mörker, iskyla och långa regnperioder. Jämt och fint klimat ska det vara :)

bara anna sa...

Njae, jag vill gärna ha årstider men vintern kunde typ vara tre månader kortare. Det är liiite för varmt för min del nu men vet några personer med värk som gillar det här vädret för de mår så mycket bättre....

Din dröm, ja. Kan det vara att bosätta er i ett sånt här klimat kanske? Läser du Malin Berghagens blogg, om inte så gör det, riktigt inspirerande. Hon älskar ju sitt Mallorca.

Svar: vi ska ju ha våra kaniner, blir antagligen både till avel och kött, våra höns hänger med förstås och så planerar vi för några grisar. Vera vill också ha getter så vi får se vart vi hamnar till slut, hur mycket marken räcker till.

Kram!

HönaPöna sa...

semester, sol och värme... nej, det tröttnar jag inte på i första taget!

Hannis sa...

Jag kan hålla med.
Skulle lätt klara mig utan vintern i alla fall, det där mörkret mår jag inte bra av.
Det spelar liksom ingen roll hur jag än gör så är det som att mörkret tar musten ur mig efter ett tag.

Härliga bilder!
Kram Hannis

dianasdrömmar sa...

Håller med :) kram Diana

Sara Boberg sa...

Åhh håller med!! Älskar värmen och ljuset. Min kropp blir också som du skriver mjuk inifrån och ut. Hur skulle man kunna tröttna!!
Har precis hittat din blogg. Fint du skriver.

Villa Freja sa...

Sv. Tack Sara Boberg :)

Coach Factory sa...

cheap michael kors, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet online, nike air max, tory burch outlet, coach outlet, jordan shoes, coach factory outlet, true religion outlet, kate spade outlet, louboutin outlet, toms shoes, nike shoes, oakley sunglasses, air max, oakley vault, ray ban sunglasses, nike free, true religion jeans, prada outlet, ray ban sunglasses outlet, prada handbags, burberry outlet online, michael kors outlet, longchamp outlet, louboutin, nike free, louis vuitton handbags, kate spade handbags, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, michael kors handbags clearance, nike air max, longchamp handbags, air max, coach outlet store online, longchamp handbags, tiffany and co, louis vuitton outlet online, coach purses, gucci outlet, true religion, air jordan, chanel handbags, michael kors outlet online

Coach Factory sa...

converse shoes, wedding dresses, lancel, juicy couture outlet, hermes, reebok outlet, mac cosmetics, michael kors, north face, nfl jerseys, oakley pas cher, hogan, abercrombie and fitch, hollister, nike trainers, montre pas cher, louboutin, supra shoes, ralph lauren, michael kors, lululemon outlet, birkin bag, converse pas cher, air max, juicy couture outlet, new balance pas cher, north face outlet, burberry, new balance shoes, north face jackets, mont blanc, mulberry, nike huarache, nike roshe, michael kors, beats by dre, nike air max, abercrombie and fitch, karen millen, roshe run, rolex watches, lululemon, louis vuitton, louis vuitton, timberland, nike free, vans, hollister, ray ban, ray ban pas cher

Coach Factory sa...

air max, jimmy choo, jordan pas cher, ralph lauren, bottega veneta, instyler ionic styler, moncler, tn pas cher, vans, valentino shoes, canada goose, asics gel, marc jacobs, moncler, canada goose, air max pas cher, converse, ugg, ferragamo shoes, babyliss pro, canada goose, hollister, ugg boots, moncler outlet, celine handbags, herve leger, p90x3, air max, ugg, mcm handbags, chi flat iron, canada goose outlet, canada goose outlet, ugg boots, ugg outlet, ray ban, oakley, canada goose, nike air max, soccer shoes, air max pas cher, moncler, uggs on sale, giuseppe zanotti, ghd, insanity, soccer jerseys, gucci, louboutin