torsdag 17 juli 2014

Att ta en restresa.


Semester. Så snart den tar slut ändå.
Jag har visserligen 2,5 vecka kvar hemma med barnen men Chris började jobba igen i måndags. Vi fick två veckor tillsammans och då var vi på resa. Så jag antar att det är lite däri känslan bor. Av att det så snart tar slut.

Hur som helst. Efter ett halvår (september-april) då jag mådde som allra värst i kroppen samtidigt som jag axlade en tung (men rolig trots allt) examenstermin känner jag att jag behöver semester och vila. Resor och familjemys. Rekreation helt enkelt. Mer sol och värme.

Vi har hunnit med underbara Turkiet. Say no more.
Och en snabbvisit i Skåne med dess Åhus och beachhandbollen där Indra spelar.

Jag är så lycklig för det.
Tacksam.

Samtidigt börjar vi, mycket med tanke på mitt halvår som jag bär med i bagaget - och för att vi vill!, snegla mot novemberlovet. Dit är det långt. Men ändå inte.

Det luktar föräldradagar för Chris.
Det luktar... kanske, kanske semester för mig. Om jag lyckas lösa det. Det känns lite dumt att ansöka om semester redan nu, så snart efter att jag börjat min tjänst. Fast samtidigt ändå inte. Med facit i hand, med bagaget - det gäller att ta hand om sig. Lyssna inåt.

Det luktar hopp om en resa. Jag hoppas att vi kommer iväg utomlands. Nånstans varmt. Kanske blir det en restresa. Eller till Tyskland som lite back up. Ett badhotell där någonstans får, om det inte blir sol och värme utomlands, lite agera som dess substitut. 

Hur som helst.
Det luktar hopp. Jag vill ut och resa igen!

Varken jag eller Chris har tagit en restresa förr.
Har du erfarenhet av det?

 

16 kommentarer:

znogge sa...

Ja, det har jag. Inte flyg dock men väl en bussresa till Stralsund. Jag ock yngsta fröken samt en hel del pensionärer. En otroligt trevlig resa som vi bokade två dagar före avresa! Jag tror att restresor över lag är bra. Det är inte som förr att man får sämsta hotell utan bekvämligheter. Jag har nog inte hört någon som varit missnöjd.

Själv sneglar jag också mot novemberlovet eftersom jag var sjuk hela veckan på Mallorca. Känns inte som om jag rest...

Hoppas ni kommer iväg!

Kram

Ama de casa sa...

Jag har åkt på massor av restresor och bara haft positiva upplevelser av det.

Men det är länge sen nu, nuförtiden syr vi ihop våra egna turer. Utom den årliga skidresan med skid- och båtgänget. Fast vi måste ju "krångla" oss fram till det ställe som gäller på egen hand.
:-)

Decdia sa...

Jag har aldrig åkt på restresa, har för dåliga nerver för att inte veta... haha! Men har ni en backup-plan så varför inte!
Dock kan det kanske vara svårt med såna resor när det är lov, många som reser då ju. Men man vet ju aldrig.

Bara anna sa...

Vi har åkt på många restresor, det ger lite extra spänning...
En gång hamnade vi tillsammans med ett norskt par i SAMMA lägenhet, mindre kul. Men nästa dag flyttade de, tack och lov. Man kan ju alltid köpa upp sig....
Ha en bra dag!

Bakom dörr nr. 11 sa...

Har man en gång fått "smak" på att resa är det svårt att inte fortsätta. Har varit på en restresa i min ungdom, då blev det jätte bra :) Lycka till !
Kram Pia

Christina sa...

Låter mysigt med resa snart igen :) Själv har jag ingen erfarenhet av restresa... trivs så bra här hemma ;)
Ha det fint! Kram Christina

Junitjej sa...

Hoppas det blir en resa för er!

LinaPetronella sa...

långt men ändå inte! drömma om resa är ju dessutom halva nöjet :)

Ama de casa sa...

sv: Det finns MASSOR av lägenheter till salu här i Torrevieja :-)

min tekopp sa...

Klart du ska ansöka om semester och så håller jag tummarna för att du får det och att ni hittar er en härlig resa!

Kramar

Home2tiny sa...

Låter som en bra plan. Att ha en resa att se fram emot är bra för både kropp o knopp. Synd att vi inte bor närmare varandra för då hade jag ringt på din dörr o "tvingat" fram en bloggdate...ler......Hoppas verkligen att vi träffas IRL någon gång. Kramisar Tina

Helenas enkla vardag sa...

Jaa du är verkligen värd en semester till med tanke på allt som varit. jag körde bara på och nu sitter jag här, fast det går riktigt mycket framåt för mig, men det gäller att mota Olle vid grind.Jaa vi har åkt på en del restresor, en del bra en del mindre bra, men då har vi köpt upp oss på plats.
Kram Helena

Anna Granström sa...

Ja, ta hand om dig! Det är det viktigaste. Jag är usel på att ta semester, men hade en vecka runt vår flytt (totalt förstörd efter) och har två veckor i augusti.

Har åkt på olika restresor. Senast var Lanzarote i april förra året då Victor var 7 mån. Det tipsade jag ju om på FB. Hoppas det blir av med resa för er då! Vi tänkte satsa på februari, det är den månaden vi båda vill undvika i Sverige.

Coach Factory sa...

cheap michael kors, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet online, nike air max, tory burch outlet, coach outlet, jordan shoes, coach factory outlet, true religion outlet, kate spade outlet, louboutin outlet, toms shoes, nike shoes, oakley sunglasses, air max, oakley vault, ray ban sunglasses, nike free, true religion jeans, prada outlet, ray ban sunglasses outlet, prada handbags, burberry outlet online, michael kors outlet, longchamp outlet, louboutin, nike free, louis vuitton handbags, kate spade handbags, cheap oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, michael kors handbags clearance, nike air max, longchamp handbags, air max, coach outlet store online, longchamp handbags, tiffany and co, louis vuitton outlet online, coach purses, gucci outlet, true religion, air jordan, chanel handbags, michael kors outlet online

Coach Factory sa...

converse shoes, wedding dresses, lancel, juicy couture outlet, hermes, reebok outlet, mac cosmetics, michael kors, north face, nfl jerseys, oakley pas cher, hogan, abercrombie and fitch, hollister, nike trainers, montre pas cher, louboutin, supra shoes, ralph lauren, michael kors, lululemon outlet, birkin bag, converse pas cher, air max, juicy couture outlet, new balance pas cher, north face outlet, burberry, new balance shoes, north face jackets, mont blanc, mulberry, nike huarache, nike roshe, michael kors, beats by dre, nike air max, abercrombie and fitch, karen millen, roshe run, rolex watches, lululemon, louis vuitton, louis vuitton, timberland, nike free, vans, hollister, ray ban, ray ban pas cher

Coach Factory sa...

air max, jimmy choo, jordan pas cher, ralph lauren, bottega veneta, instyler ionic styler, moncler, tn pas cher, vans, valentino shoes, canada goose, asics gel, marc jacobs, moncler, canada goose, air max pas cher, converse, ugg, ferragamo shoes, babyliss pro, canada goose, hollister, ugg boots, moncler outlet, celine handbags, herve leger, p90x3, air max, ugg, mcm handbags, chi flat iron, canada goose outlet, canada goose outlet, ugg boots, ugg outlet, ray ban, oakley, canada goose, nike air max, soccer shoes, air max pas cher, moncler, uggs on sale, giuseppe zanotti, ghd, insanity, soccer jerseys, gucci, louboutin